«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

«Επενδυτικά Digital Road Shows 2012”


Με εξαιρετική επιτυχία οργανώθηκε χτες στην αίθουσα εκδηλώσεων του  Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας διευρυμένη ημερίδα με θέμα  «Επενδυτικά  Digital Road Shows 2012”  και την συμμετοχή παραγωγικών επιχειρήσεων της ευρύτερης περιοχής.
Στην ημερίδα που έγινε με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας τοποθετήθηκε ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας κ. Κωνσταντίνος Μπόκας ενώ χαιρετισμούς απεύθυναν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλειος Αντωνόπουλος και  εκ μέρους του Δημάρχου Αγρινίου ο Αντιδήμαρχος κ. Αντώνιος Κούρος  ...

Ο  Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Παναγιώτης Τσιχριτζής, στην περιεκτική του δευτερολογία ανέπτυξε την δέσμη των δυνατοτήτων στο τομέα της ανάδειξης των θετικών οικονομικών παραμέτρων που πηγάζουν από τις μεγάλες δυνατότητες προστιθέμενης αξίας που χαρακτηρίζει το επιχειρηματικό δυναμικό της περιοχής.
Παρουσιάζοντας τους κεντρικούς ομιλητές,  τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Πέτρο Γρουμπό και τον  Πρόεδρο του Think Tank  IPD για την ανάπτυξη και την εξέλιξη  κ. Νικόλαο Αθ. Σαμαρά,   ο κ. Κωνσταντίνος Μπόκας  συνοψίζοντας την ενδιαφέρουσα ομιλία του κατέληξε :
“Και τώρα τελικά που είδαμε το μέγεθος της κρίσης  ας ελπίσουμε ότι δεν θα κάνουμε όλες τις λάθος κινήσεις. Και για να μην ανησυχείτε υπέρμετρα, θυμηθείτε ότι από τα παιδικά μας χρόνια καλύτεροι γινόμαστε μόνον κατόπιν διαχείρισης των κρίσεων.
Στην ορολογία της διεθνούς επιχειρηματικής πρακτικής κυριαρχεί ένα αμάχητο αξίωμα. Στις μπίζνες αν θέλεις να πας γρήγορα .. πήγαινε μόνος σου.  Αν θέλεις όμως να πας πραγματικά μακριά τότε χρειάζεσαι παρέα.”
Ο γνωστός Καθηγητής κ. Πέτρος Γρουμπός, ανέπτυξε  τις δυναμικές που συνδέουν την Ακαδημαϊκή γνώση,  την Επιχειρηματική ευρηματικότητα, την Αριστεία και το δημόσιο ήθος, ως  μηχανισμούς μεγιστοποίησης του οικονομικού ποιοτικού αποτελέσματος και κατέληξε ότι οι σημερινές οικονομικές δυσανεξίες δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν με φάρμακα παλαιάς κοπής.

Ο κ. Νίκος Σαμαράς Mentor  για τους υποψήφιους Διδάκτορες  του τμήματος επικοινωνίας του Harvard University  και μέλος του Γενικού Συμβουλίου του ΣΕΒ τα τελευταία 18 χρόνια,  χαρακτήρισε τον επιχειρηματικό- γεωγραφικό αναπροσανατολισμό ως την βασική διέξοδο από την αφόρητη οικονομική  ασφυξία που βασανίζει την χώρα.
Αναπτύσσοντας τις δυνατότητες που προσφέρει η ασυμμετρία στην επιχειρηματική πληροφόρηση-  « Νόμπελ Οικονομίας 2009» -  στηριζόμενη στις τεχνολογίες αιχμής,  παρουσίασε την ομάδα των Digital Road Shows  ως φόρμες εργαλοιοποίησης της επιχειρηματικής καινοτομίας,  για την δημιουργία διαύλων επενδυτικών συνεργειών μικρού και μεσαίου μεγέθους με τις χώρες του Αραβικού Κόλπου,  όπως συμβαίνει σε μεγάλη έκταση σε πολλές Ευρωπαϊκές και Βαλκανικές χώρες με ηχηρή εξαίρεση  την Ελλάδα.  
Ακολούθησε εκτεταμένη συζήτηση  με τους παρόντες επιχειρηματίες, την οποία διηύθυνε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Παναγιώτης Τσιχριτζής, με στόχο την μορφοποίηση συγκεκριμένων προτάσεων για την προσέλκυση Αραβικών επενδυτικών κεφαλαίων .


                                                                                                                                  ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ