«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Συγκέντρωση αγροτών στο Αγρίνιο

 Στην κεντρική πλατεία Αγρινίου, συγκεντρώθηκαν σήμερα αγρότες της περιοχής, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΠΑΣΥ για …αγωνιστικό ξεσηκωμό!

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε στους συγκεντρωμένους εκ μέρος του ΠΑΜΕ ο Γ. Δημητρουλής, που τόνισε ότι επιβάλλεται η «Εγχώρια παραγωγή αγροτικών προϊόντων που θα καλύψει τις ανάγκες του λαού»
«Σχεδιασμένη κεντρικά παραγωγή για την κοινωνική λαϊκή ευημερία»
Με την προϋπόθεση να υπάρξει για τη χώρα μας «Αποδέσμευση απ’ τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς»
Κλείνοντας με τη φράση:
«Ξεσηκωμός, όλοι στο δρόμο του αγώνα, κανένας εφησυχασμός… ο λαός δεν είπε την τελευταία του λέξη»!
 Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλ/νίας Σπύρος Κοτοπούλης, αφού αναφέρθηκε, για μια ακόμα φορά, στην δυσμενή θέση που βρίσκεται ο λαός μας και ιδιαίτερα οι αγρότες, ανάμεσα στ’ άλλα είπε:
Πως οι αγρότες θα υποστούν στο μέλλον τις αρνητικές επιπτώσεις της νέας ΚΑΠ 2014-2020. Η συγκεκριμένη πολιτική, που προβλέπει και 7% αγραναύπαση,  οδηγεί στην συγκέντρωση της γης, των μέσων παραγωγής, των επιδοτήσεων …στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών- επιχειρηματιών.
 Συνεχίζοντας ο Σπύρος Κοτοπούλης αναφέρθηκε και στα προβλήματα των μικροκτηνοτρόφων λέγοντας: «Ιδιαίτερα σε τραγική κατάσταση βρίσκονται και οι μικροκτηνοτρόφοι. Αυτή η αντιαγροτική πολιτική οδηγεί στη μείωση της αυτάρκειας της χώρας σε αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα».   
Φέρνοντας σαν παράδειγμα την κατάσταση με την τιμή του αγελαδινού γάλακτος: «Το Αγελαδινό γάλα πουλιέται απ’ τον παραγωγό 35 λεπτά και φτάνει στον καταναλωτή 1,50 ευρώ!».
 Στη συνέχεια τόνισε την ανάγκη για: «Διεκδίκηση ανάπτυξης του γεωργοκτηνοτροφικού τομέα. Με κεντρικό σχεδιασμό και κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και της γης. Επιστημονική στήριξη. Περιορισμός των εισαγωγών αγροτικών προϊόντων…»
Προέτρεψε τους Αγρότες σε: «Μαζικό απεγκλωβισμό από τα κόμματα που τους ξεκληρίζουν…»

Κάλεσε τους συγκεντρωμένους στην Παράσταση Διαμαρτυρίας για τα χαράτσια, στις 29 Φλεβάρη στις 11 το πρωί στα γραφεία της ΔΕΗ Αγρινίου, που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου.
Για να πει, κλείνοντας την ομιλία του: «Συνεχίζουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις μας, με κορύφωση τον αγροτικό γιορτασμό του Κιλελέρ…»

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία στους δρόμους του Αγρινίου, με προπομπούς αγροτικά μηχανήματα. Οι συγκεντρωμένοι αγρότες κατευθύνθηκαν στο υποκατάστημα της Αγροτική Τράπεζας Ελλάδας, για μια συμβολική κατάληψη, φωνάζοντας συνθήματα. Εκεί έληξε η σημερινή κινητοποίησή τους…ο αγώνας τους όμως, έχει μακρύ δρόμο ακόμα!

Δημήτρης Ντόκας