«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ


Συνελήφθη σωφρονιστικός υπάλληλος για ναρκωτικά και παραχάραξη.

Κατασχέθηκαν 121 γραμμάρια ηρωίνης και 88 φαρμακευτικά δισκία.

Συνελήφθη χθες (23-2-2012) το μεσημέρι, στο Ρίο Αχαΐας, από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 61χρονος ημεδαπός, υπάλληλος του σωφρονιστικού καταστήματος του Αγίου Στεφάνου Αχαΐας, σε βάρος του οποίου και ενός ακόμα συνεργού του, ο οποίος αναζητείται, σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και για παραχάραξη...


Ειδικότερα, οι Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες, εντόπισαν τους δύο δράστες να συναλλάσσονται στην Παλαιά Εθνική Οδό Πατρών - Κορίνθου στο ύψος του Ρίου και επιχείρησαν να τους ελέγξουν. Στην θέα των αστυνομικών ο ένας δράστης τράπηκε σε φυγή ενώ ο 61χρονος ακινητοποιήθηκε και σε σωματική έρευνα που του έγινε οι Αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν :

·        Δυο αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες ηρωίνης, συνολικού βάρους 20 γραμμαρίων.
·        Τριάντα οκτώ πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ.
·        Το χρηματικό ποσό των 950 ευρώ.
·        Τρία κινητά τηλέφωνα με ισάριθμες κάρτες  SIM.
·        Δύο ατζέντες με ιδιόχειρες σημειώσεις.

Έπειτα σε έρευνα που ενεργήθηκε στο όχημα του 61χρονου, οι Αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν :

  • Ένα πλαστικό κουτί που περιείχε, δεκατρία φαρμακευτικά δισκία XANAX, οκτώ φαρμακευτικά δισκία LIBEPROSTA, τρία φαρμακευτικά δισκία ZANTAC, δεκατρία φαρμακευτικά δισκία DAFLON, τέσσερα φαρμακευτικά δισκία ΑSTRAZENE και δεκατρία φαρμακευτικά δισκια LEPUR κομμένα το καθένα χωριστά.
  • Ένα κουτί φαρμάκου ALFURAL που περιείχε έξι φαρμακευτικά δισκία του σκευάσματος.
  • Ένα κουτί φαρμάκου FINAR που περιείχε δέκα φαρμακευτικά δισκία του σκευάσματος.
  • Ένα κουτί φαρμάκου ZYLORIC που περιείχε δεκατέσσερα φαρμακευτικά δισκία σκευάσματος.
  • Ένα χαρτόνι στο οποίο αναγράφονταν ιδιόχειρες παραγγελίες για διάφορα φάρμακα.
  • Μια χάρτινη συσκευασία που περιείχε ένα κινητό τηλέφωνο, τέσσερις κάρτες SIM με αναγραφόμενους όλους τους αριθμούς PIN και μια κάρτα μνήμης.
  • Μία νάιλον συσκευασία που περιείχε ένα καλώδιο Handsfree μαζί με πέντε ακόμα κάρτες SIM.
  • Μια συσκευασία με ταινία περιτυλίγματος που περιείχε ένα φορτιστή κινητού.
  • Μία νάιλον σακούλα που περιείχε ταινίες περιτυλίγματος, άλλες νάιλον σακούλες και πέντε ισομετρικά χαρτόνια ορθογώνιου σχήματος τα οποία χρησίμευαν για την συσκευασία των ναρκωτικών και των κινητών τηλεφώνων.

Επίσης πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του συλληφθέντα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου οι Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών βρήκαν και κατέσχεσαν μια αυτοσχέδια συσκευασία από ταινία περιτυλίγματος που περιείχε :

  • Μια νάιλον συσκευασία ηρωίνης 101 γραμμαρίων. 
  • Ένα κινητό τηλέφωνο.
  • Ένα φορτιστή κινητού τηλεφώνου.
  • Ένα καλώδιο handsfree.
  • Ένα χαρτόνι ίδιων διαστάσεων με αυτά που κατασχέθηκαν στο όχημα του 61χρονου και το οποίο διατηρούσε την ομοιομορφία της συσκευασίας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεργού του συνεχίζονται


 
Συνελήφθη 20χρονος στην Πάτρα για βιασμό και κλοπή


Συνελήφθη χθες (23-2-2012) το πρωί, στην Πάτρα, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 20 ετών ο οποίος κατηγορείται για βιασμό και κλοπή σε βάρος μιας 15χρονης ημεδαπής.

Συγκεκριμένα, ύστερα από καταγγελία της 15χρονης σύμφωνα με την οποία προχθές 22-2-2012 το απόγευμα, αυτή επιβιβάστηκε σε όχημα του 20χρονου ο οποίος, παρά την θέληση της, την οδήγησε σε διαμέρισμα - δώμα, φιλικού του προσώπου στην Πάτρα, όπου ασκώντας της σωματική βία την βίασε.

Στην συνέχεια ο 20χρονος εγκατέλειψε την παθούσα στην περιοχή του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεχνικού Πατρών αφού πρώτα της είχε αφαιρέσει το κινητό της τηλέφωνο και ένα χρυσό σταυρό - μενταγιόν.

Για την διερεύνηση του περιστατικού και τον εντοπισμό του δράστη ενεργήθηκαν άμεσες αναζητήσεις από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών με αποτέλεσμα την σύλληψη του.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν τόσο στο όχημα του 20χρονου όσο και στο διαμέρισμα - δώμα του φιλικού του προσώπου, οι Αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν το χρυσό μενταγιόν της παθούσας το οποίο και της απέδωσαν καθώς και την κάρτα sim του κινητού της, τεμαχισμένη στην μέση.

Τόσο η 15χρονη και όσο και ο 22χρονος εξετάστηκαν από Ιατροδικαστή.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πατρών και κρατείται προκειμένου οδηγηθεί ενώπιον του κ. Ανακριτή Πατρών.


   
 
Εξαρθρώθηκε σπείρα που διέπραττε διαρρήξεις και κλοπές στην περιοχή της Αιγιαλείας.

Από την έως τώρα αστυνομική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί πέντε περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων.


Εξαρθρώθηκε, μετά από επισταμένες έρευνες του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου σπείρα αποτελούμενη από τρεις αλλοδαπούς υπηκόους Ρωσίας (δυο άνδρες και μια γυναίκα) ηλικίας 37, 36 και 41 ετών αντίστοιχα σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη διαρρήξεων και κλοπών κατ΄ εξακολούθηση.
 
Ειδικότερα, οι Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες και στοιχεία τα οποία είχαν συλλέξει, ενήργησαν έρευνα στην κατοικία των τριών αλλοδαπών στο Αίγιο, παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν πολλά διαρρηκτικά εργαλεία, πληθώρα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, μια κρατική πινακίδα κυκλοφορίας και διάφορα ηλεκτρικά εργαλεία.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολουθησε προέκυψε ότι οι τρεις αλλοδαποί, ενεργώντας από κοινού, το τελευταίο τρίμηνο είχαν διαρρήξει τέσσερις εξοχικές κατοικίες στις περιοχές Λόγγο, Ροδοδάφνη, Τέμενη και Βαλιμίτικα αφαιρώντας κυρίως ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές. Επίσης είχαν αφαιρέσει ένα ζεύγος κρατικών πινακίδων κυκλοφορίας από σταθμευμένο όχημα στο Αίγιο.
 
Μεγάλο μέρος των κλοπιμαίων αποδόθηκε στους παθόντες, ενώ τα υπόλοιπα φυλάσσονται στο Τμήμα Ασφαλείας Αιγίου, το οποίο συνεχίζει τις έρευνες προκειμένου ανευρεθούν οι κάτοχοι τους.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των τριών αλλοδαπών θα υποβληθεί άμεσα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αιγίου.