«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Συλλαλητήριο την Παρασκευή 2 Μάρτη στην πλατ. Δημοκρατίας στο Αγρίνιο

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
( Π.Α.ΜΕ.)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Το Π.Α.ΜΕ. καλεί τους εργαζόμενους της περιοχής να πάρουν μέρος  μαζί με το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου και τα ταξικά σωματεία  στο Συλλαλητήριο  την Παρασκευή  2 Μάρτη ώρα 7 το απόγευμα στην πλατ. Δημοκρατίας , για να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στα νέα μέτρα της κυβέρνησης  του μαύρου μετώπου  ΠΑΣΟΚ- Ν.Δ.- ΛΑΟΣ που προβλέπουν :
Την κατάργηση  των συλλογικών συμβάσεων , τη συρρίκνωση μισθών και συντάξεων, το νέο χτύπημα στα ασφαλιστικά ταμεία  και στην παροχή δημόσιας υγείας, το κλείσιμο δημοσίων οργανισμών και κοινωνικών υπηρεσιών
(Νοσοκομεία, Οργανισμοί Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας κ.λ.π.) με στόχο τη μείωση του « μη μισθολογικού κόστους», που εκτός των άλλων οδηγούν και σε απολύσεις  χιλιάδων εργαζομένων. Μέτρα που επιβάλλει το μεγάλο κεφάλαιο ( ντόπιο και ξένο) , η τρόικα και η Ε.Ε. για να αυξηθούν τα υπερκέρδη του ...

Καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους , μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς, να γυρίσουν την πλάτη  στις ξεπουλημένες πλειοψηφίες  Γ.Σ.Ε.Ε- ΑΔΕΔΥ  που με τη συμμετοχή τους  στον «κοινωνικό διάλογο» , έβαλαν πλάτη για να περάσουν αυτά τα μέτρα.
Να απαιτήσουμε :
-              Να μην κλείσουν οι Οργανισμοί Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας  που λειτουργούν αποκλειστικά με χρήματα  των εργαζομένων.
-              Να αποδοθούν άμεσα τα χρήματα των 4 δις ευρώ που χρωστάει το Ι.Κ.Α στους Οργανισμούς αυτούς.
-              Να ξεπαγώσουν άμεσα τα προγράμματα κατασκευής κατοικιών του Ο.Ε.Κ. , τα προγράμματα επιδότησης ενοικίου , να δοθούν άτοκα δάνεια  στους δικαιούχους κ.α.
-              Να ξεκινήσει άμεσα η απογραφή  δικαιούχων και η ανέγερση νέων κατοικιών στην περιοχή μας.
-              Να προχωρήσουν όλα τα προγράμματα της Εργατικής Εστίας  για τους δικαιούχους , να μην κλείσει κανένας βρεφονηπιακός σταθμός  και καμιά υπηρεσία.
-              Να αποδοθούν όλες οι τρέχουσες εισφορές στους Οργανισμούς
-              Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος , σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Οι Οργανισμοί αυτοί μπορούν και πρέπει να συμβάλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δικαιούχων.
-              Να αποτρέψουμε  το ξεπούλημα της τεράστιας περιουσίας  των Οργανισμών αυτών στο μεγάλο κεφάλαιο.
-              Να ανατρέψουμε  με την πάλη μας την εξουσία των μονοπωλίων, να αγωνιστούμε για τη δική μας λαϊκή εξουσία.  
Φλεβάρης 2012