«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Αγροτοδικείων...συνέχεια!

 Όλοι την Παρασκευή 17 Φλεβάρη στα δικαστήρια Αγρινίου στις 9 π.μ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας  καταγγέλλει τις νέες δίκες των αγροτών στις 17 Φεβρουαρίου του 2012 για τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις το 2010. Αυτή είναι η  απάντηση των κυβερνήσεων του κεφαλαίου απέναντι στους αγώνες των μικρομεσαίων αγροτών που  το 2010 διαδήλωναν  με μπλόκα ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και των υποστηρικτών της.

Τα νέα αγροτοδικεία εντάσσονται στο γενικότερο πλαίσιο ποινικοποίησης των αγώνων, τρομοκράτησης του λαϊκού κινήματος.

          Έρχονται σαν συνέχεια ανάλογων αγροτοδικείων , που προηγήθηκαν σε άλλους νομούς...
σε όλη την χώρα. Για άλλη μια φορά επιδιώκουν να καθυποτάξουν  το αγροτικό κίνημα για να μην αντισταθεί στην λαίλαπα των αντιαγροτικών αποφάσεων της Ε.Ε, της ΚΑΠ και των ελληνικών κυβερνήσεων  οι οποίες αξιοποίησαν και αξιοποιούν τα αγροτοδικεία σαν μέσο τρομοκράτησης και ποινικοποίησης των αγώνων μας.

         Η κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά ότι οξύνεται η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της φορτώνοντας τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στα λαϊκά στρώματα, νέα βάρη δισεκατομμυρίων ευρώ καλούνται να πληρώσουν οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι στις πόλεις με τα χαράτσια της ΔΕΗ, του ΕΛΓΑ, την μείωση του αφορολόγητου στα 5.000 €, την αύξηση του ρεύματος που αποφάσισαν, τις χαμηλές τιμές στα προϊόντα με παράλληλη αύξηση του κόστους παραγωγής και ζωής.

Πιστεύει ότι με την τρομοκρατία και την ποινικοποίηση, με τα ΜΑΤ και τα αγροτοδικεία, με τα συνεχόμενα εκβιαστικά διλήμματα θα κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα και τις αντιστάσεις του λαϊκού κινήματος.

         Είναι γελασμένη! Ο αυταρχισμός δεν πρόκειται να κάμψει τις αγωνιστικές διαθέσεις της μικρομεσαίας αγροτιάς αλλά θα γυρίσει μπούμερανγκ στους εμπνευστές του, πεισμώνει τους αγρότες ακόμη πιο μαζικά και δυναμικά, ακόμη πιο οργανωμένα να συνεχίσουν την αγωνιστική τους  δράση.

Όλοι την Παρασκευή 17 Φλεβάρη στα δικαστήρια Αγρινίου στις 9π.μ.
Η τρομοκρατία και ο αυταρχισμός τους ΔΕΝ θα περάσει.