«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Δεν μιλάει κανείς για την ταμπακέρα…

 Γράφει ο Δημήτρης Ντόκας

Ραγδαίες οι τελευταίες πολιτικοκομματικές εξελίξεις. 
 Με κυρίαρχο, το μόνο ένα θέμα, ο πολιτικός κόσμος της Ελλάδας, στην πλειοψηφία του,  συντεταγμένα υπερψήφισε το νέο μνημόνιο (το PSI και τη δανειακή σύμβαση). Τα 2/3 του Κοινοβουλίου επέλεξαν «να διπλοδέσουν το βαγόνι» να το σιγουρέψουν εκεί που ήταν ενταγμένο, στο άρμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης! Κόπτονται να μας σώσουν, αυτοί που τετραετίες κυβέρνησαν και με την πολιτική τους μας έφτασαν στο σημείο να χρειαζόμαστε… σωτηρία!
Δεν είναι θέμα προσώπων, αλλά συστήματος που εφαρμόζεται στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μιας Ευρωπαϊκής Ένωσης υπερσυντηρητικής, των τραπεζιτών και των μεγαλοεπιχειρηματιών, με τις εσωτερικές της μεγαλοσυγκρούσεις συμφερόντων. Αυτών που μονοπωλιακά η ολιγοπωλιακά, ρίχνουν «τις κερδοσκοπικές ζαριές τους πάνω στην ξεφτισμένη τσόχα» του γκριζοπράσινου, του ένοχου, του λερωμένου και αιματοβαμμένου σάπιου καπιταλιστικού συστήματος, που καταρρέει παταγωδώς. Μιας ανάλγητης κάστας μεγαλοκαπιταλιστών, με τα προκλητικά υπανθρωπίδια, πολιτικά τσιράκια τους, που τους υπηρετούν, επικίνδυνων για την Πατρίδα μας, για όλους τους Ευρωπαϊκούς λαούς.

Το Ελληνικό πολιτικό δικομματικό σύστημα της μεταπολίτευσης, κατέρρευσε χτες!!!
Μαζί του κατέρρευσε και η λογική …
Μαζί του κατέρρευσε και η αξιοπρέπεια του Έλληνα!
Μαζί του κατέρρευσαν και οι ελπίδες για ανάκαμψη, μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια, σ’ όλα τα πεδία απ’ το ηθικό μέχρι και το οικονομικό.
Μαζί του κατέρρευσε και η πάγια τακτική που επέβαλε στους κρατούντες… να κρατούν τύπους και προσχήματα…

Μαζί του κατέρρευσε, κάθε μάσκα και πρόσχημα, της πολιτικής εξουσίας, που εξαπολύει την κατάπτυστη προπαγάνδα του. Αυτή του εκφοβισμού της λαϊκής βάσης με τις εκβιαστικές δηλώσεις κορυφαίων εκφραστών του: «Αν δεν ψηφιστεί το νέο μνημόνιο θα πτωχεύσουμε»! θα χρεοκοπήσουμε!!
Λες η χώρα και ο λαός, δεν έχει εδώ και χρόνια πτωχεύσει!!
Όταν έλεγα, δεκαετίες πίσω, με το δικό μου τρόπο «Πρέπει να βρούμε άλλες δύο Ελλάδες να τις πουλήσουμε να ξεχρεωθούμε»! Αντιμετώπιζα προκλητικές ενορχηστρωμένες επιθέσεις και στην πιο ήπια μορφή …ειρωνικά μειδιάματα!
 
Προπαγάνδα του συστήματος, έγραψα παραπάνω και παραπληροφόρηση... Ναι θα έχει παρατηρήσει ο καθένας, πως από χτες το βράδυ δεν μιλάει κανείς για την ταμπακέρα, που δεν είναι άλλη, αλλά αυτή καθ’ αυτή η ψήφιση του νέου μνημονίου! Έχουν αναγορεύσει σκόπιμα, τα γεγονότα στο κέντρο της Αθήνας, ρίψη χημικών-βανδαλισμοί,  σαν μείζον θέμα, δεν αμφιβάλω έχει την βαρύτητά του. Ποια όμως είναι η γενεσιουργός αιτία αυτής της απαράδεχτης κατάστασης; Οι ίδιες οι πολιτικές που εδώ και χρόνια εφαρμόζονται σ’ αυτόν τον τόπο, μαζί με τις τακτικές που τις διανθίζουν!
Απ’ την άλλη πλευρά προβάλλονται οι ενδοκομματικές υποθέσεις, οι όποιες εσωτερικές τους διεργασίες των δύο διαχειριστών της εξουσίας και των κολαούζων τους... διαγραφές, παραγκωνισμούς, παροπλισμούς στελεχών τους. Λες κι αυτό ενδιαφέρει σήμερα τον Έλληνα πολίτη! Ποιος θα διαγραφεί από κάθε κόμμα και ποιος θα είναι υποψήφιος στις εκλογές, όταν και όπως γίνουν!

Αλλά να σας γράψω και κάτι άλλο …«τραβάτε το όσο πάει»! Δεν χρειάζονται εκλογές!! Έτσι κι αλλιώς δοτοί, εγκάθετοι στο σβέρκο και στη συνείδηση του λαού είστε!
Έτσι κι αλλιώς απ’ το σκαμνί του Λαϊκού Δικαστήριου θα περάσετε όλοι!!!
 Πέρασαν απ’ την πολιτική πασαρέλα, αστόχως επικοινωνιακά, νεοπολιτικοί ιδίως, που επαναλάμβαναν τετριμμένα όσα με ξύλινη …με πέτρινη γλώσσα και μάλιστα «προκλητικά ενδεδυμένοι» με περίσσια χλιδή. Ποιος θα τους νουθετούσε για το αντίθετο, τουλάχιστον να μην προκαλούν και εμφανισιακά, προκαλούν που προκαλούν πολιτικά…δεν τους είναι αρκετό;
Σαν μοδάτα μοντέλα, κάτι νεοπολιτικοί ιδίως, λες και προβάλουν την Καινούργια  COLLECTION,
που είναι ξεκομμένοι απ’ την Ελληνική πραγματικότητα.
Ομορφιές μου!!!
Στον αντίποδα ο λαός καταφεύγει στα συσσίτια και στη διανομή ρουχισμού! Σύγχρονη ΟΥΝΡΑ (UNRA =United Nations Relief and Rehabilitation Administration)!!



Αυτά και ακόμα κάτι βαρύγδουπα ονόματα, από ισχυρά παραδοσιακά πολιτικά τζάκια, θα τα δείτε σε σύντομο χρονικό διάστημα …φτερά στους αέρηδες!

   Δεν μιλάει κανείς για την ταμπακέρα, που δεν είναι άλλη, αλλά αυτή καθ’ αυτή, η ψήφιση του νέου μνημονίου!
Από μια κυβέρνηση που δεν έχει πλέον την «δεδηλωμένη», από ένα σύστημα που τρέμει γνωρίζοντας ότι πολλές πολιτικές αποφάσεις και αμέτρητοι νόμοι κατά καιρούς έχουν θεσπιστεί. Αλλά στην πράξη έχουν καταργηθεί!!
Το λαϊκό δίκιο …στους δρόμους του αγώνα θα κριθεί!!!