«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Ανδρέας Μακρυπίδης: «Να μην κλείσει η πύλη στο Πλατυγιάλι Αστακού για την εισαγωγή πατάτας.»


Άμεση ήταν η αντίδραση του Βουλευτή Ανδρέα Μακρυπίδη με την ερώτηση που κατέθεσε προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με την οποία διαμαρτύρεται για την πρόσφατη απόφαση του Υφυπουργού κ. Γιάννη Δριβελέγκα για την παύση του Πλατυγιαλίου Αστακού ως πύλης εισόδου εισαγώγιμης πατάτας, ορίζοντας ως αποκλειστικές πύλες εισόδου τα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης και του Βόλου...


Με την ερώτηση του ο κ.Μακρυπίδης τονίζει πως είναι αδιανόητο να ανακαλείται σε λιγότερο από ένα μήνα η απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ με ημερομηνία 29-12-2011 με την οποία ορίζεται το λιμάνι του Πλατυγιαλίου μια από τις τέσσερεις (4) πύλες εισόδου πατάτας και ζητάει να ακυρωθεί και να επανέλθει η πρωταρχική απόφαση.

Είναι απαράδεκτο το μεγαλύτερο σύγχρονο λιμάνι που διαθέτει όλες τις απαιτούμενες κτιριακές υποδομές αποθήκευσης και ελέγχου αλλά και προηγούμενης επιτυχούς διεκπεραίωσης για την εισαγωγή προϊόντων από τρίτες χώρες, να εξαιρείται ως πύλη εισόδου σε μια περίοδο οικονομικής και αναπτυξιακής ύφεσης και ανεργίας.