«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΤΕΟ

    ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

            ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ  ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ  

Στην ιδιωτικοποίηση της μιας υπηρεσίας μετά την άλλη προχωράει η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου, για να παραδώσει στην πλουτοκρατία νέους τομείς κερδοφορίας και να ενισχύσει άλλους.
Για αυτό εξήγγειλε και το κλείσιμο των δημοσίων ΚΤΕΟ. Η εξαγγελία αυτή αποτελεί συνέχεια της χρόνιας και σκόπιμης από όλες τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις υποβάθμισή τους, της φιλομονοπωλιακής τιμολογιακής πολιτικής και της αντιμετώπισης της οδικής ασφάλειας στα πλαίσια της φορομπηχτικής πολιτικής...

Χρόνια τώρα κυβερνήσεις, νομάρχες και περιφερειάρχες δεν προχωρούσαν στις αναγκαίες ενέργειες εκσυγχρονισμού και διαπίστευσής τους, ενίσχυαν με τη στάση τους τη λειτουργία των ιδιωτικών ΚΤΕΟ, που πολλαπλασιάστηκαν σαν τα μανιτάρια.
Λένε ότι θέλουν να ξεμπερδεύουν με την «επιχειρηματική δραστηριότητα» του κράτους, γιατί θέλουν να ενισχύσουν τους μεγαλοεπιχειρηματίες, να δώσουν περισσότερη δουλειά στις «αλυσίδες» του χώρου.

Έτσι υλοποιούν το «μικρό και ευέλικτο κράτος» που εδώ και χρόνια οι γαλαζοπράσινες κυβερνήσεις εξήγγειλαν, έτσι περιορίζουν σήμερα το δημοσιονομικό έλλειμμα οι κυβερνήσεις της πλουτοκρατίας. Ιδιωτικοποιούν, καταργούν δ/νσεις και τμήματα, απολύουν, μειώνουν μισθούς και συντάξεις, αφαιρούν δικαιώματα και κατακτήσεις.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, μην θαρρείτε ότι δεν σας αφορά επειδή δεν κλείνει η δικιά σας υπηρεσία…

Ο περιορισμός του δημόσιου τομέα και οι απολύσεις 150.000 δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το 2015 αποτελεί πολιτική προτεραιότητα της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της τρόικας, στην οποία υπακούουν πιστά οι περιφερειάρχες. Θέλουν να δουλεύουμε με 400 ευρώ, με ελαστικές σχέσεις εργασίας, μισοάνεργοι, μισοεργαζόμενοι… Αν δεν ξεμπερδεύουμε μαζί τους, θα υλοποιήσουν όλα τους τα σχέδια.

Ξεσηκωμός παντού, όλοι στον αγώνα

Να φύγει τώρα η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου. 
Έξω τώρα η τρόικα.
Να μην εφαρμοστεί το μνημόνιο και οι συμφωνίες, που καταστρέφουν τις ζωές μας.
Αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και μονομερής διαγραφή του χρέους, με λαϊκή εξουσία.
Να τιμωρηθούν σκληρά ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. 
Εκλογές τώρα.

Σ’ αυτά πρέπει να στοχεύει κάθε αγώνας σήμερα.

Μόνο αυτοί οι στόχοι πάλης μπορούν σήμερα να υπηρετήσουν αποτελεσματικά και τις διεκδικήσεις μας, είτε αφορούν τις ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών και τομέων, όπως αυτές των ΚΤΕΟ, της διαχείρισης των απορριμμάτων, είτε τις περικοπές σε μισθούς, υγειονομική περίθαλψη, απολύσεις κ.α.
Καλούμε τους συναδέλφους σ’ όλες τις περιφέρειες, όλους όσους δεν δέχονται να συμβιβαστούν με τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, που σφαγιάζουν τα λαϊκά δικαιώματα και επιβάλλουν στις εργατικές - λαϊκές οικογένειες μόνιμη, βαθιά φτώχεια, εξαθλίωση και χρεοκοπία :

Να πρωτοστατήσουν στην ενίσχυση  του αγώνα  της  χειραφέτησης, της διεκδίκησης και της ανατροπής.
Να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και με δική τους πρωτοβουλία να προχωρήσουν σε γενικές συνελεύσεις και κινητοποιήσεις σε κάθε χώρο δουλειάς.
Να πάρουν αποφάσεις κλιμάκωσης του αγώνα με πολύμορφες δράσεις.

                                                     20-2-2012