«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Αφιέρωμα της "Λέσχης Ανάγνωσης" της "Διεξόδου" στην παγκόσμια ημέρα μητρικής γλώσσας

Με την ευκαιρία του εορτασμού της 21ης Φεβρουαρίου ως παγκόσμιας ημέρας της μητρικής γλώσσας*, η  "Λέσχη Ανάγνωσης" της "Διεξόδου" διοργανώνει εκδήλωση με ομιλήτρια την φιλόλογο κυρία Γιώτα Δραγγανά και θέμα  "Η μεγάλη αξία της Ελληνικής Γλώσσας".
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012, στις 7 το απόγευμα,  στη ισόγεια αίθουσα του Ιστορικού Μουσείου της "Διεξόδου" στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου με ελεύθερη, όπως πάντα, είσοδο...

*Η Παγκόσμια Ημέρα Μητρικής Γλώσσας, η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Φεβρουαρίου, καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της UNESCO, για την προώθηση της γλωσσικής πολυμορφίας και τη διάσωση των ολιγότερο ομιλουμένων γλωσσών.
Αφορμή για την υιοθέτησή της το 1999, από την Γενική Συνέλευση της UNESCO, στάθηκε η Σφαγή της Ντάκα στις 12 Φεβρουαρίου του 1952, όταν η Αστυνομία του Ανατολικού Πακιστάν (σημερινού Μπαγκλαντές), έπνιξε στο αίμα την διαμαρτυρία των φοιτητών που ξεσηκώθηκαν ενάντια στην κατάργηση της γλώσσας τους "Μπενγκάλι" και την υιοθέτηση της επίσημης πακιστανικής "Ουρντού".