«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Ξεσηκωμός - λαϊκή οργάνωση παντού. Αντεπίθεση!


ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΙΚΟΥ ΜΩΡΑΙΤΗ  ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
Το αστικό πολιτικό σύστημα υπηρετώντας τις ανάγκες  της πλουτοκρατίας ( ξένης και ντόπιας) για να βγει με όσο το δυνατόν  λιγότερες απώλειες από την καπιταλιστική κρίση σπρώχνει τον λαό στην ανεξέλεγκτη χρεωκοπία, την φτώχεια και την εξαθλίωση.
Χρησιμοποιείται κύριοι της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου την τρομοκρατία, το φόβο, τους εκβιασμούς, το παρακράτος, την προβοκάτσια,  τα ψεύτικα διλλήματα., προκειμένου τα φτωχά λαϊκά στρώματα οι εργάτες, οι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι και πάνω από όλα οι νέοι να σκύψουν το κεφάλι να δεχθούν την σφαγή τους...
Να γίνει πάμφθηνος ο εργάτης για να μεγαλώνει το κέρδος του καπιταλιστή. Για να μεγαλώνει η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία των επιχειρήσεων.
 Ο φόβος , η υποταγή, η ανοχή δεν έχουν θέση σε κανένα εργατικό σπίτι, σε καμιά λαϊκή οικογένεια. Ξεσηκωμός- λαϊκή οργάνωση παντού. Αντεπίθεση . Αυτό πρέπει να είναι το μήνυμα . Οι μεγαλειώδες συγκεντρώσεις της εργατικής τάξης, του λαού έχουν στείλει  μηνύματα. Δυσκολεύουν , βάζουν εμπόδια, δημιουργούν ρήγματα στο αστικό πολιτικό σύστημα . Τα βάρβαρα μέτρα που πέρασαν από τη Βουλή θα αχρηστευτούν στην πράξη.
Το έγκλημα θα το σταματήσει η λαϊκή οργή. Η οργανωμένη πάλη σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε λαϊκή γειτονιά. Το ποτάμι της οργής θα μετατραπεί σε ανατρεπτικό ποτάμι που θα σαρώσει τους εκμεταλλευτές του λαού, τους ληστές του ιδρώτα του  και τις κυβερνήσεις του μαύρου μετώπου. Όσο κι αν προσπαθήσετε δεν μπορείτε να κρύψετε ότι για το λαό και τις εργατικές λαϊκές οικογένειες η χρεοκοπία είναι ανεξέλεγκτη, βάρβαρη,. Έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό και δεν θα έχει σταματημό. Σαρώνει το βιοτικό επίπεδο των λαϊκών στρωμάτων, σαρώνει κατακτήσεις που κερδήθηκαν με αγώνες και αίμα τον προηγούμενο αιώνα. Αυτή η ανεξέλεγκτη χρεωκοπία φέρνει την φτώχια. Αυτή η βάρβαρη πολιτική του απάνθρωπου εκμεταλλευτικού συστήματος του καπιταλισμού γεμίζει τις αίθουσες των σχολειών με παιδιά που υποσιτίζονται, που λιποθυμούν από την πείνα, από αρρώστους που πεθαίνουν στα σπίτια τους ή στις πόρτες των νοσοκομείων γιατί κατεδαφίζεται ότι έχει απομείνει από το δημόσιο  σύστημα υγείας . Αυτή η βάρβαρη πολιτική οδηγεί εργάτες, άνεργους, νεολαίους, συνταξιούχους να θρέφονται με συσσίτια, να ζουν με χαρτζιλίκι.
Αλήθεια  κύριοι των κομμάτων του κεφαλαίου  τι νόημα έχουν για αυτούς οι θυσίες που τους καλείτε να κάνουν; Τους καλείτε να διαλέξουν αν η δυστυχία τους θα είναι με ευρώ ή δραχμή; Στα αλήθεια τι θα χάσουν ; Τις αλυσίδες που τους ‘έχετε δεμένους χειροπόδαρα; Είναι αυτοί που μαζί τα φάγατε; Αλήθεια ποιον υπηρετούσε και υπηρετεί τόσα χρόνια το σάπιο σύστημα ° αυτούς ή εσάς;
Σε αυτό το μονόδρομο καλείτε  το λαό να θυσιαστεί για να σωθεί η κερδοφορία σας, η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων. Για το ΚΚΕ περήφανος δρόμος για τους ανθρώπους του μόχθου είναι η οργάνωση της πάλης σε κάθε χώρο δουλειάς, ο αγώνας για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, για δουλειά με δικαιώματα, για δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία αναβαθμισμένη και απαλλαγμένη από επιχειρηματίες. Για φάρμακα και θεραπεία για όλους. Για στέγη, για αξιοπρεπή ζωή. Για κεντρικά σχεδιασμένη αγροτική παραγωγή που θα στοχεύει στην κάλυψη των διατροφικών λαϊκών αναγκών και σε αξιοπρεπή αγροτικό  εισόδημα.
Σε αυτή την κατεύθυνση  πρέπει να ενταθεί η δράση ,ο πολύμορφος αγώνας για να παρεμποδιστεί η βαρβαρότητα και  τα σκληρά μέτρα που δεν αφήνουν τίποτα όρθιο.
Κάθε λαϊκός άνθρωπος , άνθρωπος του μόχθου να παλέψει για την ανατροπή αυτής της πολιτικής: να πληρώσει η πλουτοκρατία, να μην αναγνωρίσει κανένα χρέος. Με την πάλη του να ανοίξει το δρόμο για την εργατική λαϊκή εξουσία. Να γίνουν  αφέντες οι εργαζόμενοι, να πάρουν στα χέρια τους τον πλούτο που παράγουν, απαλλαγμένοι από τα παράσιτα της κοινωνίας τους καπιταλιστές. Με αποδέσμευση της Ελλάδας από την Ε.Ε. και  μονομερής διαγραφή  του χρέους. Με συμπόρευση με το ΚΚΕ.                                                                              
 Νίκος Μωραΐτης ,   Βουλευτής Αιτ/νιας του ΚΚΕ