«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Επιστολή διαμαρτυρίας των εργαζομένων στο λιμάνι του Πλατυγιαλίου Αστακού για τη παύση εκφόρτωσης της Πατάτας

Η επιλογή ως αποκλειστικές πύλες εισόδου για την Αιγυπτιακή πατάτα τα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης και του Βόλου και όχι το λιμάνι του Πλατυγιαλίου που διαθέτει όλες τις απαιτούμενες κτηριακές υποδομές αποθήκευσης, ελέγχου αλλά και την μέχρι τώρα επιτυχή εμπειρία διεκπεραίωσης εισαγωγής της πατάτας, προκαλεί έντονες αντιδράσεις από φορείς του νομού. 
       Σφοδρή διαμαρτυρία για τον αποκλεισμό του λιμανιού ως πύλη εισόδου για την Αιγυπτιακή πατάτα εξέδωσε πριν λίγο το σωματείο Εργαζομένων στο λιμάνι του Πλατυγιαλιού Αστακού και ζητάνε την άρση της συγκεκριμένης απόφασης που είναι άδικη και ατεκμηρίωτη.....


Η Επιστολή Διαμαρτυρίας έχει ως εξής:

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΛΑΤΥΓΙΑΛΙΟΥ ΑΣΤΑΚΟΥ

ΠΡΟΣ:
ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΟΜΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

        Την Παρασκευή 10/02/2012 ο υφυπουργός αγροτικής ανάπτυξης κ. Δριβελέγκας με απόφαση του ορίζει ως αποκλειστικές πύλες εισόδου για την Αιγυπτιακή πατάτα τα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης και του Βόλου. Η απόφαση αυτή έρχεται να ακυρώσει την από 24/01/2012 απόφαση που όριζε σαφώς το λιμάνι του Πλατυγιαλίου, μαζί με αυτά της Πάτρας, του Κιάτου και της Θεσσαλονίκης ως πύλες εισόδου για την Αιγυπτιακή πατάτα.
            Με αφορμή λοιπόν αυτή την καταδικαστική για τον τόπο μας, αλλά και για το πολύπαθο αυτό λιμάνι, απόφαση με μεγάλη οργή και αγανάκτηση εμείς οι εργαζόμενοι στο Πλατυγιάλι Αστακού δηλώνουμε τα εξής:
         Το λιμάνι του πλατυγιαλίου διαθέτει όλες τις απαιτούμενες κτηριακές υποδομές αποθήκευσης, ελέγχου αλλά και επιτυχούς διεκπεραίωσης για την εισαγωγή της αιγυπτιακής πατάτας. Παρόλα αυτά εξαιρέθηκε από πύλη εισόδου για άγνωστους λόγους και συμφέροντα.
          Η απόφαση αυτή του υφυπουργού πλήττει το ανθρώπινο δυναμικό που εργαζόμαστε στο συγκεκριμένο λιμάνι σε ιδιαίτερα ζοφερές μέρες, αφού η χώρα έχει μετατραπεί σε Ινδία και έστω και ένα μεροκάματο είναι πολύτιμο για μας και τις οικογένειες μας.
        Οι εκπρόσωποι μας στο κοινοβούλιο καλό θα ήταν να παλεύουν να φέρουν ανάπτυξη στο φτωχό αυτό νομό που λέγεται Αιτωλοακαρνανία.
        Αναρωτιόμαστε όμως όταν μιλάτε για ανάπτυξη τι εννοείτε και σε ποιους απευθύνεστε, όταν με τέτοιες αποφάσεις καταδικάζεται την περιοχή σε μιζέρια και τους εργαζόμενους σε εξαθλίωση.
        Ζητάμε εδώ και τώρα την άρση της συγκεκριμένης απόφασης σας γιατί είναι άδικη και ατεκμηρίωτη.
       Τέλος θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν εναντιωνόμαστε στους συναδέλφους εργαζόμενους στα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης και του Βόλου.
    
       Για το σωματείο εργαζομένων στην ΑΚΑΡΠΟΡΤ Α.Ε.
  
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ        ΣΑΜΑΛΕΚΟΣ   ΑΝΤΩΝΗΣ 


 
ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ: Θα προτιμούσαμε να καλλιεργείται και να καταναλώνεται Ελληνική πατάτα από τον Αστακό, από το Λεσίνι, από τον κάμπο της Τριχωνίδας, από την Αχαγιά, απ΄ τον Πύργο!
Πόσο μάλλον η ποιοτική των ορεινών Ελληνικών περιοχών και ιδιαίτερα η φημισμένη πατάτα του Νευροκοπίου!
Και όχι απ’ την Αίγυπτο…
Θα προτιμούσαμε να καλλιεργούνται και να προωθούνται, στην  ντόπια και ξένη αγορά, καπνά από την Αιτωλ/νία και όχι απ’ την Αργεντινή!
Όσο εισάγονται πατάτες απ’ την Αίγυπτο, καπνά από Αργεντινή κάθε είδους αγροτικά προϊόντα απ’ το εξωτερικό, τόσο θα παρατηρούνται απεγνωσμένες κινήσεις διαμαρτυρίας των θιγόμενων…