«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ


Σύλληψη ημεδαπών για απόπειρα κλοπής.

Συνελήφθησαν σήμερα (28-2-2012) νωρίς το πρωί, στο Άγιο Γεώργιο Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, δύο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 30 και 26 ετών και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους για απόπειρα κλοπής...


Ειδικότερα σήμερα (28-2-2012) λίγο μετά τα μεσάνυχτα, οι δύο δράστες διέρρηξαν οικία 55χρονου ημεδαπού στον Άγιο Γεώργιο Αιτωλοακαρνανίας αλλά έγιναν αντιληπτοί από τον παθόντα και τράπηκαν σε φυγή.

Για την ανακάλυψη των δραστών ενεργήθηκαν άμεσες αναζητήσεις με αποτέλεσμα τον εντοπισμό τους σε κοντινή απόσταση και τη σύλληψη τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου.

 
Συνεχίζονται οι έρευνες για τη δράση της πολυμελούς εγκληματικής ομάδας που εξαπατούσε ιερείς σε όλη τη χώρα.

Εξιχνιάστηκαν άλλες πέντε περιπτώσεις απάτης σε Ρέθυμνο, Καβάλα, Ρόδο, Λέσβο και Θεσσαλονίκη.

Το συνολικό χρηματικό όφελος που έχουν αποκομίσει οι δράστες, από την έως τώρα παράνομη δράση τους, ξεπερνά τις 108.000 ευρώ.


Συνεχίζονται οι μεθοδικές έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, σχετικά με τη δράση της πολυμελούς εγκληματικής ομάδας που διέπραττε συστηματικά απάτες σε βάρος ιερέων σε όλη την επικράτεια.

Υπενθυμίζεται ότι από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών είχαν συλληφθεί την 21-2-2012 δύο ημεδαποί και είχε σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος δέκα συνολικά ατόμων, για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα που διέπραττε απάτες κατά επάγγελμα, συνήθεια και κατά συναυτουργία ενώ είχαν εξιχνιαστεί δεκαπέντε περιπτώσεις εξαπάτησης ιερέων (σχετικό το από 23-2-2012 Δελτίο Τύπου μας).

Συγκεκριμένα, οι δράστες εντόπιζαν ιερείς σε όλη την επικράτεια και επικοινωνούσαν μαζί τους, μέσω τηλεφωνικών συνδέσεων, προφασιζόμενοι ότι είναι οι ίδιοι ιερείς εκπροσωπώντας εκκλησιαστικούς ασφαλιστικούς φορείς. Στη συνέχεια  παραθέτοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά, έπειθαν τους παθόντες – ιερείς να καταθέτουν σε συγκεκριμένους τραπεζικούς λογαριασμούς διάφορα χρηματικά ποσά για τη διευθέτηση υποτιθέμενων ασφαλιστικών εκκρεμοτήτων τους.

Από την αστυνομική έρευνα, που συνεχίζεται, προέκυψε ότι οι δράστες με τη συγκεκριμένη μέθοδο είχαν διαπράξει τον τελευταίο μήνα άλλες πέντε απάτες σε βάρος ιερέων στο Ρέθυμνο, την Καβάλα, τη Ρόδο, τη Λέσβο και τη Θεσσαλονίκη αποκομίζοντας από αυτές το χρηματικό όφελος των 28.441 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί συμπληρωματικά στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πατρών.

Παρακαλούμε όσους πολίτες και ιδίως ιερείς έχουν πέσει θύματα εξαπάτησης με το συγκεκριμένο τρόπο να επικοινωνήσουν με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών στο τηλέφωνο 2610-695141.



Εξιχνίαση Απάτης σε βάρος ηλικιωμένης.

Εξιχνιάστηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών περίπτωση απάτης που είχε συμβεί πριν δεκαπέντε μέρες περίπου στη Πάτρα και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα, ηλικίας 38 ετών και ενός συνεργού του που αναζητείται.

Ειδικότερα την (15/2/2012) το πρωί, στη Πάτρα, οι δυο ημεδαποί ενεργώντας από κοινού έπεισαν, παραθέτοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά, μια 74χρονη ημεδαπή να τους παραδώσει κοσμήματα συνολικής αξίας 150 ευρώ για υποτιθέμενα χρέη της κόρης της σε ενεχυροδανειστήριο.

Από την αστυνομική έρευνα που ενήργησαν οι Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, προέκυψε ότι δράστης της απάτης είναι ο 38χρονος, ο οποίος στο πρόσφατο παρελθόν έχει συλληφθεί και κατηγορηθεί ξανά για παρόμοια αδικήματα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών.


Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα απαγωγέων, στην Αμαλιάδα Ηλείας.

Συνελήφθησαν μια 33χρονη Βουλγάρα και ένας 24χρονος Πακιστανός, για αρπαγή, εκβίαση, παράνομη κατακράτηση και ληστεία σε βάρος δύο (2) Πακιστανών.

Αναζητούνται για να συλληφθούν δύο (2) ακόμη μέλη της εγκληματικής ομάδας.


Εξαρθρώθηκε, προχθές (25-02-2012) το απόγευμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας και του Αστυνομικού Τμήματος Γαστούνης, εγκληματική ομάδα απαγωγέων, στην Αμαλιάδα Ηλείας.

Συνελήφθησαν, μετά από συντονισμένες έρευνες δύο από τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, μία 33χρονη Βουλγάρα και ένας 24χρονος Πακιστανός, κατηγορούμενοι για αρπαγή, εκβίαση, παράνομη κατακράτηση και ληστεία, σε βάρος δύο (2) Πακιστανών  ηλικίας 22 και 24  ετών.

Συνεχίζονται οι έρευνες των αστυνομικών αρχών, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο (2) συνεργών τους.

Ειδικότερα, την 23-02-2012 καταγγέλθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας ότι την 19-02-2011 το απόγευμα, άγνωστοι δράστες απήγαγαν 24χρονο Πακιστανό, στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας. Για να τον απελευθερώσουν απαιτούσαν από τους οικείους του στο Πακιστάν, το χρηματικό ποσό των (10.000) ευρώ.

Όπως διαπιστώθηκε, ο 24χρονος συναντήθηκε στην Αθήνα με 22χρονο ομοεθνή του και μαζί αναχώρησαν με προορισμό τη Νέα Μανωλάδα Ηλείας. Εκεί συναντήθηκαν με ομοεθνείς τους, όπου τους παρέλαβαν με αυτοκίνητο και τους οδήγησαν σε οικία διπλανού χωριού της παραπάνω περιοχής και με την άσκηση σωματικής βίας, τους αφαίρεσαν τα κινητά τους τηλέφωνα και στη συνέχεια τους έδεσαν και τους  κρατούσαν παράνομα.

Στη συνέχεια οι δράστες, επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με τους συγγενείς των απαχθέντων στο Πακιστάν, απαιτώντας λύτρα για την απελευθέρωση τους, απειλώντας ότι θα τους αφαιρούσαν τη ζωή.

Την 23-02-2012 οι γονείς των απαχθέντων κατέβαλλαν σε λογαριασμό το χρηματικό ποσό των (2.000) ευρώ στο όνομα του 39χρονου Πακιστανού, που αναζητείται, ενώ μια ημέρα μετά κατέβαλαν επιπλέον το ποσό των (2.000) ευρώ στο όνομα της 33χρονης συλληφθείσας.

Αφού εισπράχθηκε, από τους δράστες μέρος των καταβληθέντων χρημάτων, απελευθέρωσαν τους δύο παθόντες, το πρωί της 25-02-2012.

Μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, εντόπισαν αρχικά τον 24χρονο συλληφθέντα, ενώ παράλληλα αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Γαστούνης, εντόπισαν την 33χρονη  και τους προσήγαγαν σε αστυνομικές Υπηρεσίες.

Ο 24χρονος και η 33χρονη, αναγνωρίσθηκαν από τον 22χρονο παθόντα ως μέλη της εγκληματικής ομάδας που τον απήγαγε και συνελήφθησαν. Επίσης, από φωτογραφίες που του επιδείχθηκε, αναγνώρισε τον 39χρονο Πακιστανό, που στο όνομα του είχε καταβληθεί, μέσω εταιρείας μεταφοράς χρημάτων, μέρος από τα λύτρα, επιπλέον κατονόμασε και τέταρτο μέλος της εγκληματικής ομάδας που τον απήγαγε, οι οποίοι και αναζητούνται για να συλληφθούν. 

Σε βάρος των δύο απαχθέντων θα εφαρμοστεί το μέτρο της διοικητικής απέλασης, καθώς είχαν εισέλθει και διέμεναν παράνομα στη χώρα μας, χωρίς να διαθέτουν νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, κλιμάκιο του οποίου μετέβη στην Αμαλιάδα, προκειμένου να συνεχιστούν οι έρευνες σε συνεργασία με το οικείο Τμήμα Ασφαλείας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες (26-02-2012) στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας και παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν αύριο (28-02-2012) στον κ. Ανακριτή Αμαλιάδας.