«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Έφυγε απ’ τη ζωή ο Αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης Θανάσης Συμνιώτης

 Έφυγε χτες απ’ τη ζωή, σε ηλικία 86 χρονών, ο Αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΥΜΝΙΩΤΗΣ Πρόεδρος ΠΕΑΕΑ Μακρυνείας & Θέρμου.

 Ο Αγωνιστής Θανάσης Συμνιώτης, ήταν απ’ τους πρώτους στην περιοχή μας που οργανώθηκε στην θρυλική ΕΠΟΝ. Πήρε ενεργό μέρος στην Εθνική Αντίσταση, συμμετείχε σε πολλές μάχες και ιδιαίτερα στη Μάχη της Αμφιλοχίας 12-14 Ιούλη 1944 του ΕΛΑΣ εναντίων των Γερμανών καταχτητών, δεκαεφτάχρονος Ανταρτοεπονίτης!

 Αταλάντευτος και δυναμικός Λαϊκός Αγωνιστής ο «Μπάρμπα Θανάσης», έτσι τον αποκαλούσαμε,  μέχρι τη στερνή πνοή του μέλος και θερμός υποστηριχτής του ΚΚΕ. Συμμετείχε σ’ όλες τις εκδηλώσεις του κόμματος και της ΠΕΑΕΑ. Ποιος δεν τον θυμάται στη διακίνηση των βιβλίων…
 
Επιθυμία του, που μου εκμυστηρεύτηκε τον Γενάρη του 2009 στα γραφεία της ΠΕΑΕΑ Μακρυνείας & Θέρμου, που στεγάζονταν τότε απέναντι απ’ το Γυμνάσιο Γαβαλούς ήταν: «Η ίδρυση μουσείου Εθνικής Αντίστασης στο Θέρμο». Αξίζει να σημειωθεί πως ο «Μπάρμπα Θανάσης» είχε αξιόλογο αρχείο και είχε την πρόθεση να το διαθέσει γι’ αυτό το σκοπό.
 
Η νεκρώσιμη ακολουθία τελέστηκε σήμερα 27 Φλεβάρη 2012 στις 4 το απόγευμα, στην εκκλησία της Αγίας Φωτεινής και ενταφιάστηκε στο χωριό του, στη Γαβαλού Μακρυνείας.
Επιθυμία της οικογένειας: «Αντί στεφάνων τα χρήματα να κατατεθούν στο σπίτι του αγωνιστή».

Τα ειλικρινά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Καλό Ταξίδι Μπάρμπα Θανάση!!!

Δημήτρης Ντόκας