«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ


Κατασχέθηκαν στην Σταμνά Αιτωλοακαρνανίας, αρχαία αντικείμενα και παλαιές εικόνες.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 54χρονου ημεδαπού.


Κατασχέθηκαν, χθες (25-2-2012) το μεσημέρι, στην Σταμνά Αιτωλοακαρνανίας, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, αρχαία αντικείμενα και παλαιές εικόνες ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα, ηλικίας 54 ετών για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και πολιτιστικής κληρονομιάς...
Ειδικότερα, οι Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες, ενήργησαν έρευνα σε αγρόκτημα του 54χρονου πολύ κοντά στην οικία του, όπου κάτω από ένα εγκαταλελειμμένο Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο βρήκαν κρυμμένο ένα δέμα που περιείχε :
  • Μια εικόνα μεγάλων διαστάσεων που απεικόνιζε τον Άγιο Ιωάννη.
  • Μια εικόνα που απεικόνιζε τον Ευαγγελιστή Μάρκο.
  • Δυο πήλινα  λυχνάρια.
  • Ένα πήλινο ειδώλιο ανθρώπινης μορφής.
  • Ένα αντικείμενο με τη μορφή της σφίγγας.
Τα αντικείμενα που κατασχέθηκαν, εμπίπτουν στην διατάξεις του Νόμου περί Αρχαιοτήτων ενώ από αρμόδιο αρχαιολόγο θα προσδιοριστεί η ακριβή παλαιότητα τους.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 54χρονου θα υποβληθεί άμεσα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου.

  

1. Σύλληψη για οπλοκατοχή στην Πάτρα.


Συνελήφθη χθες (25-2-2012) το βράδυ, στην Πάτρα, από Αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας ημεδαπός, άνδρας, ηλικίας 21 ετών  σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για οπλοκατοχή.

Ειδικότερα σε έλεγχο που ενήργησαν οι Αστυνομικοί στον 21χρονο βρήκαν στην κατοχή του ένα ξύλινη ράβδο συνολικού μήκους 46 εκατοστών.

Ο συλληφθείς θα οδηγήθηκε στον κ .Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών ενώ η ράβδος κατασχέθηκε.



2. Σύλληψη για απόπειρα κλοπής.

Συνελήφθη χθες (25-2-2012) πολύ νωρίς το πρωί, στην Πάτρα, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 31χρονος Παλαιστίνιος σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 31χρονο να επιχειρεί να διαρρήξει με σουγιά ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και τον συνέλαβαν.

Ο συλληφθεις οδηγήθηκε ενωπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών ενώ ο σουγιάς κατασχέθηκε.



3. Σύλληψη για κλοπή.

Συνελήφθη προχθές (24-2-2012) αργά το απόγευμα, στην Πάτρα, από Αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 29χρονος Αλγερινός σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπής.

Ειδικότερα ο δράστης αφαίρεσε από ανασφάλιστο αυτοκίνητο 26χρονου ημεδαπού ένα ζευγάρι γυαλιά και τράπηκε σε φυγή.

Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης που περιπολούσαν, μετέβησαν άμεσα στη περιοχή όπου και τον συνέλαβαν. Στη κατοχή του 31χρονου οι Αστυνομικοί βρήκαν το ζευγάρι γυαλιά που μόλις είχε αφαιρέσει το οποίο αφού κατέσχεσαν απέδωσαν στον παθόντα.

Ο συλληφθεις οδηγήθηκε ενωπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.



Εξιχνίαση διάρρηξης ιχθυοπωλείου στο Αιτωλικό.

Εξιχνιάστηκε άμεσα, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού, κλοπή – διάρρηξη καταστήματος η οποία είχε συμβεί πριν δυο μέρες στο Αιτωλικό Αιτωλοακαρνανίας και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων ημεδαπών ηλικίας 19, 17, 17 και 16 ετών για διάπραξη κλοπής κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα προχθές (23-2-2012) πολύ νωρίς το πρωί, στο Αιτωλικό, οι τέσσερις δράστες ενεργώντας από κοινού, διέρρηξαν ιχθυοπωλείο 43χρονου ημεδαπού σπάζοντας την βιτρίνα του καταστήματος και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 1000 ευρώ.

Από την αστυνομική έρευνα που ενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Αιτωλικού προέκυψε ότι δράστες της κλοπής είναι οι τέσσερις ημεδαποί.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου.



Συνελήφθησαν πέντε ανήλικοι στη Πάτρα, για κλοπή πορτοφολιού.

Συνελήφθησαν προχθές (23-2-2012) το μεσημέρι, στη Πάτρα, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, πέντε αλλοδαποί υπήκοοι Ρουμανίας (τρεις άνδρες και δυο γυναίκες), ηλικίας 16, 13, 13, 17 και 15 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπής κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα οι πέντε ανήλικοι, ενεργώντας από κοινού, πλησίασαν μια 49χρονη ημεδαπή και της αφαίρεσαν από την τσάντα το πορτοφόλι της που περιείχε μικρό χρηματικό ποσό.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών που περιπολούσαν, μετέβηκαν άμεσα στη περιοχή όπου εντόπισαν και συνέλαβαν τους πέντε αλλοδαπούς.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενωπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.