«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Επιστολή για τον Μύτικα και Δήλωση για το Πλατυγιάλι του Πάνου Παπαδόπουλου


 ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Προς: Δήμαρχο Ξηρομέρου – Αστακός
Κοινοποίηση:
-        Αστυνομικό Τμήμα Βόνιτσας – Βόνιτσα
-        Αστυνομική Δ/νση Ατωλίας – Αγρίνιο
-        Αντιδήμαρχο Ξηρομέρου κ. Σπύρο Λύτρα – Κανδήλα
-        Βουλευτές Αιτωλ/νίας
-        Πολιτικά κόμματα
-        Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης Αιτωλ/νίας

ΠΑΡΤΕ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΡΑ!
Κύριε Δήμαρχε, οι δημότες και οι δημότισσες του Μύτικα, ένα χρόνο τώρα, βρίσκονται υπό στην σκιά του φόβου, την ομηρία διαρρήξεων και κλοπών και τη συνεχή διατάραξη της οικογενειακής, επαγγελματικής και προσωπικής τους ζωής....
Το κακό όμως παράγινε. Ξεπέρασε κάθε όριο η “ευκολία” και η συχνότητα των διαρρήξεων και κλοπών στον τόπο μας. Με μια λέξη όλοι ανησυχούμε για την επόμενη μέρα. Σας καλώ λοιπόν ΑΜΕΣΑ να πραγματοποιήσετε δημοτικό συμβούλιο με μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη το συγκεκριμένο ζήτημα και με την υιοθέτηση των παρακάτω δύο προτάσεων:
1.            Άμεση στελέχωση του Αστυνομικού Σταθμού Μύτικα με τουλάχιστον τέσσερα (4) άτομα.
2.            Υπογραφή σύμβασης με εταιρεία SECURITY για την ασφάλεια της περιοχής. Αυτό μπορείτε σύμφωνα με το νόμο να το πράξετε και το οφείλετε στους εγκαταλειμμένους στην τύχη τους συνδημότες.
Σε διαφορετική περίπτωση η ευθύνη της Δημοτικής Αρχής αλλά και της Αστυνομίας δεν θα είναι μικρή. Δράστε λοιπόν τώρα χωρίς καθυστέρηση και αποτελεσματικά πριν οι κάτοικοι του Μύτικα αναγκαστούν να λάβουν μέτρα αυτοπροστασίας και κινηθούν στα όρια της αυτοδικίας.  
Με εκτίμηση
Πάνος Παπαδόπουλος      
        
Δήλωση  Πάνου Παπαδόπουλου Προέδρου Λιμενικού Ταμείου Αιτωλ/νίας

Τις μέρες αυτές και από τις σχετικές δηλώσεις του Αρμόδιου Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Δριβελέγκα και από τις εισηγήσεις υπηρεσιακών παραγόντων του αρμοδίου Υπουργείου, προκύπτει με σαφήνεια η πρόθεση της κυβέρνησης να καταργηθούν τα λιμάνια Πάτρας, Πλατυγιάλι Αστακού, Κιάτου και Θεσσαλονίκης ως πύλες εισαγωγής πατάτας από το εξωτερικό και να χρησιμοποιηθούν τα λιμάνια του Βόλου και της Αλεξανδρούπολης. Όπως γίνεται αντιληπτό η κατάργηση του Πλατυγιαλιού ως πύλης εισαγωγής θα δώσει ένα επιπλέον σοβαρό χτύπημα στο θνησιγενές αυτό λιμάνι του τόπου μας. Συνακόλουθα οι απώλειες, έστω και εποχιακών θέσεων εργασίας για το λιμάνι και την ευρύτερη περιοχή θα διαμορφώσουν ένα θλιβερό τοπίο.
Με βάση αυτή την επιχειρούμενη μεθόδευση καλώ όλους τους φορείς του Νομού, την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, τον Δήμο Ξηρομέρου, το Επιμελητήριο Αιτωλ/νίας, το Εργατικό Κέντρο Μεσολογγίου και την ΠΕΔ – Δυτικής Ελλάδας να αντιδράσουν από κοινού προκειμένου να αποτραπεί η δυσάρεστη αυτή εξέλιξη. 
Ο Πρόεδρος
Πάνος Παπαδόπουλος