«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Ψήφισμα του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου για ΟΕΚ και ΟΕΕ


ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου αλλά και το σύνολο των εμπόρων της πόλης μας δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους εργαζόμενους των υπό κατάργηση Οργανισμών  Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας.
Δηλώνουμε επίσης συμπαράσταση και αλληλεγγύη και στους χιλιάδες δικαιούχους εργαζόμενους, που με οποιονδήποτε τρόπο συμμετείχαν στο σύστημα παροχών των δυο Οργανισμών....

Το Αίολο και ψευδεπίγραφο πρόσχημα για την κατάργηση των δυο κάθε άλλο παρά ΄΄ προβληματικών ΄΄ Οργανισμών, αυτό δηλαδή της μείωσης των εργοδοτικών εισφορών στην Ελλάδα και κατ’ επέκταση της μείωσης του εργασιακού κόστους, αποτελεί ΄΄ προφάσεις εν αμαρτίας ΄΄ μιας και η συγκεκριμένη εισφορά δεν αποτελεί ούτε το 1% του συνόλου των εργοδοτικών εισφορών.
Ας αναζητήσουν οι  ΄΄ ανυποψίαστοι ΄΄ τις πραγματικές αιτίες της απόφασης για κατάργηση του ΟΕΚ και ΟΕΕ στα εκατομμύρια των αποθεματικών των Οργανισμών, στα εκατοντάδες αστικά ακίνητα που του ανήκουν, στις χιλιάδες στρεμματικές εκτάσεις αλλά και στην μεγάλη ΄΄ πίτα ΄΄ τεχνικού και δανειακοπιστωτικού έργου με προνομιακούς όρους για τους εργαζόμενους που ο ΟΕΚ επιτελούσε και στα προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας και παροχών του ΟΕΕ.
Τέλος το Δ.Σ. του Ε.Σ.Α. θα συμμετάσχει ενεργά σε κάθε πρωτοβουλία και δράση στήριξης και συμπαράστασης που πιθανόν θα αναληφθεί για τους δυο Οργανισμούς.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Σ.Α.