«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Το Ε.Κ. Αγρινίου για το κλείσιμο των Οργανισμών Εργατικής Εστίας (Ο.Ε.Ε.) και Εργατικής Κατοικίας ( Ο.Ε.Κ.)

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛ/ΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Με την ψήφιση προχτές του «μνημονίου» από την πλειοψηφία της Βουλής ( ΠΑΣΟΚ- Ν.Δ.) και με τη συνδρομή του ΛΑΟΣ η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου αποφάσισε  το κλείσιμο  των Οργανισμών  Εργατικής Εστίας (Ο.Ε.Ε.) και Εργατικής Κατοικίας ( Ο.Ε.Κ.)  ληστεύοντας μ’ αυτό τον τρόπο τις εισφορές των εργαζομένων που πληρώνουν χρόνια τώρα για παροχές  απ’ αυτούς τους Οργανισμούς και οδηγεί στην παράδοση της τεράστιας περιουσίας  τους  «πεσκέσι» στο μεγάλο κεφάλαιο.
Ταυτόχρονα , στον αέρα βρίσκονται  χιλιάδες εργαζόμενοι στους δυο αυτούς Οργανισμούς , αλλά και οι εργαζόμενοι στις συνδικαλιστικές  οργανώσεις που πληρώνονται από την Ο.Ε.Ε...

Για τον Ο.Ε.Κ. το κλείσιμο σημαίνει :
-               Κατάργηση  κάθε προγράμματος , μεταφορά αποπληρωμής  των δανείων  ολοκληρωτικά στις τράπεζες , την απαλλαγή των εργοδοτών  από τις εισφορές κ.λ.π.
Ιδιαίτερα στην περιοχή μας , που η περιουσία του Ο.Ε.Κ. είναι τεράστια, γίνεται εύκολη λεία  για τους κεφαλαιοκράτες.
Για τον Ο.Ε.Ε. σημαίνει :
-               Κλείσιμο 120 βρεφονηπιακών σταθμών, κατάργηση προγραμμάτων  Κοινωνικού Τουρισμού , προγραμμάτων εκδρομών, των παροχών για θέατρο, βιβλία κ.α.
Ταυτόχρονα,  μεγάλο πρόβλημα μπαίνει με τη λειτουργία των συνδικαλιστικών οργανώσεων αφού,  με το σταμάτημα της επιχορήγησης των εξόδων μισθοδοσίας και λειτουργικών , επιχορήγηση που αποτελεί και το κύριο έσοδο τους, αδυνατούν να καλύψουν τις δαπάνες μισθοδοσίας των εργαζόμενων σ’ αυτές  ( Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες ) . Άμεσο είναι το πρόβλημα και στο Ε. Κ. Αγρινίου
Τα μέτρα αυτά εντάσσονται στην πολιτική της μείωσης του «μη μισθολογικού κόστους» συναποφάσισαν  παρέα στο διάλογο απάτη  Γ.Σ.Ε.Ε και μεγαλοεργοδότες , εφαρμόζοντας πιστά την αντεργατική- αντιδραστική πολιτική της κυβέρνησης Παπαδήμου , Ε.Ε. , κεφαλαίου . Γι’ αυτό η πλειοψηφία της Γ.Σ.Ε.Ε. έχει μεγάλες ευθύνες.
Απαιτούμε από την κυβέρνηση :
-               Να σταματήσει τώρα κάθε διαδικασία για την κατάργηση των δυο Οργανισμών.
-               Να  αποδοθούν άμεσα τα χρήματα που χρωστάει το Ι.Κ.Α στους δυο Οργανισμούς  ( 3 δις στον Ο.Ε.Κ. και δις ευρώ στον Ο.Ε.Ε. ) αφού τα παρακρατεί παράνομα.
-               Να ξεκινήσουν άμεσα τα προγράμματα κατασκευής εργατικών κατοικιών  του Ο.Ε.Κ.  και στην περιοχή μας, να συνεχιστούν αυτά που βρίσκονται σε εξέλιξη σ’ όλη την Ελλάδα , να δοθούν τα δάνεια  στους δικαιούχους στο ύψος της αξίας της κατασκευής του Ο.Ε.Κ. κ.λ.π.
-               Ο Οργανισμός  Εργατικής Εστίας να προχωρήσει στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού σ’ όλους τους δικαιούχους χωρίς εξαιρέσεις , να μην κλείσουν οι παιδικοί σταθμοί , να συνεχιστεί η χρηματοδότηση των συνδικαλιστικών οργανώσεων , να μην απολυθούν οι εργαζόμενοι.
Καλούμε τους δικαιούχους και τους εργαζόμενους των οργανισμών  σε συντονισμένη δράση  και αγώνα ενάντια στην κατάργησή τους  και για να αποκτήσουν οι οργανισμοί  πραγματικό φιλεργατικό  περιεχόμενο,  για την ανατροπή των μέτρων του νέου μνημονίου και της αντιλαϊκής πολιτικής , γιατί  με την αύξηση  της ανεργίας, της εισφοροδιαφυγής  και την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας  τα έσοδα των Οργανισμών θα μειώνονται.

Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α.