«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Ενημέρωση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα με την Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ Δυτ. Ελλάδας

Συνάντηση με την Διοικούσα Επιτροπή του Τεχνικού Επιμελητηρίου του τμήματος Δυτικής Ελλάδας είχε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας σήμερα το πρωί.
Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Βασίλης Αϊβαλής και τα μέλη της Διοίκησης ενημέρωσαν τον Περιφερειάρχη για τα μείζονα ζητήματα που απασχολούν τον τεχνικό κόσμο της περιοχής, ενώ ο Περιφερειάρχης Απόστολος  Κατσιφάρας ζήτησε να υπάρχει στενότερη συνεργασία , καθώς το ΤΕΕ διαθέτει το επιστημονικό κύρος.
Συγκεκριμένα....
συζητήθηκε το θέμα της έλευσης του φυσικού αερίου που έχει προωθηθεί από το 2011  και πλέον αναμένεται να παραληφθεί η ολοκληρωμένη μελέτη της εγκατάστασης. Ενώ θεωρείται αναγκαίο να ξεκινήσει και η επιμόρφωση των μηχανικών, μέσω προγράμματος κατάρτισης από το ΕΣΠΑ, που θα αναλάβουν την κατασκευή του έργου.
Ένα ακόμη ζήτημα που τέθηκε είναι να προχωρήσει η καταγραφή των ενεργοβόρων δημοσίων κτιρίων, κάτι που αναμένεται να γίνει σε συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας , του ΤΕΕ και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
Στην ατζέντα της συζήτησης ήταν και η δυνατότητα επέκτασης του Αεροδρομίου του Αράξου και σε εμπορευματικό. Για το οποίο ζητήθηκε η Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας να προωθήσει τις υπάρχουσες μελέτες, που θα επεξεργαστεί με την σειρά της η αρμόδια μόνιμη επιτροπή του ΤΕΕ , ώστε να διαπιστωθεί η βιωσιμότητα του εγχειρήματος .
Επίσης συζητήθηκε η υπογειοποίηση της διέλευσης του τρένου , όπου αναλύθηκε η πρόταση του ΤΕΕ Δυτ. Ελλάδας για βύθιση της γραμμής από το ύψος της οδού Κανελλοπούλου.
Η αντισεισμική θωράκιση των δημοσίων κτιρίων , ένα πάγιο αίτημα του τεχνικού κόσμου , ήταν ακόμη αντικείμενο της συζήτησης. Όπως και αποτροπή της φυγής στο εξωτερικό μηχανικών , μέσω σχετικού προγράμματος του ΕΣΠΑ.

***
Κοντά στους μαθητές ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας


Τις ευχές του για μια γόνιμη και δημιουργική χρονιά έδωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας στους μαθητές , τους καθηγητές και τους γονείς του 13ου Δημοτικού Σχολείου της Αγίας Τριάδας, του 15ου Γυμνασίου, του 1ου Λυκείου και του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής της Ανθούπολης, κατά την τελετή του Αγιασμού, την πρώτη ημέρα έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, επισκεπτόμενος σχολεία της Πάτρας.
Ο Περιφερειάρχης συνομίλησε με καθηγητές και γονείς για τα προβλήματα που υπάρχουν και υποσχέθηκε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια αναβάθμισης της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης, που στηρίζεται άμεσα στις υποδομές.
«Θα πράξουμε κάθε τι δυνατό, ούτως ώστε απρόσκοπτα να λειτουργούν τα σχολεία και να κατακτούν την γνώση οι μαθητές μας», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.

                                ***
 Απόστολος Κατσιφάρας: Ένα μεγάλο ταξίδι στην γνώση ξεκινά



«Σήμερα ξεκινά ένα μεγάλο ταξίδι στον κόσμο της γνώσης. Πρέπει όλοι να είναι ενωμένοι στον κοινό αγώνα κατάκτησης της, για ένα ανέσπερο αύριο. Μαθητές, εκπαιδευτικοί , γονείς αρχίζουν πολύμηνη μάχη μέσα σε συνθήκες δύσκολες.
Όμως στον δύσβατο δρόμο της μάθησης , εμείς ως Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα είμαστε αρωγοί , ώστε να αντιμετωπίζονται εν τη γενέσει τους τα προβλήματα που ανακύπτουν και να μην αποτελούν τροχοπέδη, για την σχολική κοινότητα», αυτό σημειώνει μεταξύ άλλων στο μήνυμά του με την ευκαιρία της νέας σχολικής χρονιάς ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.
Καταλήγοντας ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας τονίζει: «Η νέα γενιά αποτελεί το μέλλον, το αύριο αυτής της χώρας , γι΄αυτό θα βρεθούμε στο πλευρό των μαθητών, τον γονιών και των εκπαιδευτικών, και θα δώσουμε μάχες για την βελτίωση των εκπαιδευτικών υποδομών της, αλλά και για τη διασφάλιση μιας δωρεάν δημόσιας Παιδείας που θα προσφέρει ίσες ευκαιρίες μάθησης σε όλους.
Εύχομαι από καρδιάς καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!».