«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017

Ενημέρωση από τον Δήμο Αγρινίου

Περπατώ, ποδηλατώ, πατινάρω στο Αγρίνιο

Αύριο, Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, οι Αγρινιώτες συμμετέχουν στην   «Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο», ακινητοποιούν τα οχήματά τους και παίρνουν μέρος στις δράσεις του Δήμου.
Ας μετακινηθούμε χωρίς εισιτήριο στις Γραμμές Μ1 και Μ2 του Αστικού ΚΤΕΛ Α.Ε. ας περπατήσουμε και ας χρησιμοποιήσουμε το ποδήλατο για μια βόλτα στην πόλη.

Σημείο συνάντησης...
η κεντρική πλατεία στις 9:30π.μ όπου  μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και πολίτες,  θα γνωρίσουν  το ηλιακό τρίκυκλο που έχουν κατασκευάσει οι φοιτητές του Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών  Πόρων του Πανεπιστημίου Πατρών. Παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν σε θέματα Κυκλοφοριακής Αγωγής  από την Δ/νση Τροχαίας Αγρινίου και θα παίξουν στους κλειστούς δρόμους της πόλης παραδοσιακά παιχνίδια.

Στις 18:30μ.μ. μικροί και μεγάλοι θα συγκεντρωθούν στον Πεζόδρομο της Χαριλάου Τρικούπη  και περπατώντας, ποδηλατώντας και πατινάροντας θα διασχίσουν την οδό Παπαστράτου. Θα καταλήξουν στο Παπαστράτειο Δημοτικό Πάρκο όπου στις 7:30μ.μ θα υποδεχθούν την φλόγα των εθελοντών Αιμοδοτών και όλοι μαζί θα επιστρέψουν στην Πλατεία Δημοκρατίας για το άναμμα του Βωμού.
Την ψυχαγωγία έχει αναλάβει η Παναγιώτα Θεοδωροπούλου (τραγούδι) και ο Παναγιώτης Ζαχαράκης (κιθάρα).

Στις εκδηλώσεις συμμετέχουν και στηρίζουν: ΑΚΤΙΝΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ του Δήμου Αγρινίου, ΕΛ.ΑΣ, ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΑΓΡΙΝΙΟΥ Α.Ε., Τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων, Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου, Σύλλογος Δρομέων Υγείας , Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα, Σύλλογος ΑΜΕΑ Περιφερειακής Ενότητας ΑΙΤ/ΝΙΑΣ, Σύστημα Προσκόπων Αγρινίου, VELOCITYBIKES.GR 

Επισυνάπτεται video ενημέρωσης: https://youtu.be/OZYTmAsbzvE


***
ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΟΛΙΔΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΑΘΙΣΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΑΝΕΣΙΣ
Ο ιστορικός κινηματογράφος  του Αγρινίου «ΑΝΕΣΙΣ» έκλεισε τα 50  χρόνια και ανανεώνεται. Από τον Οκτώβριο θα υποδέχεται  το σινεφίλ κοινό του σε ολοκαίνουργια, σύγχρονα και άνετα καθίσματα. Οι εργασίες ανακαίνισης ξεκίνησαν από τον προηγούμενο Αύγουστο και  περιελάμβαναν αποξήλωση των παλαιών καθισμάτων και  εργασίες καλλωπισμού σε όλο τον χώρο.
Ήταν εξαρχής  προτεραιότητα  της  Δημοτικής Αρχής η συντήρηση και αναβάθμιση του  «ΑΝΕΣΙΣ»,  ενός εκ των πλέον εμβληματικών  κτιρίων  της πόλης. Πριν από τρία χρόνια  έγινε  η  αναγκαία  εγκατάσταση της πυρασφάλειας παράλληλα δε ακολούθησε η αντικατάσταση της οθόνης και  η ανακαίνηση του κυλικείου του θερινού κινηματογράφου ΄΄ΕΛΛΗΝΙΣ΄΄.
Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Μαρία Παπαγεωργίου  δήλωσε ότι στόχος της Δημοτικής Αρχής ήταν και είναι η επένδυση σε κάθε μορφή Πολιτισμού.
Ήταν  προτεραιότητα μας  παρ’όλες τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε να φροντίσουμε το στολίδι της πόλης μας. Ήταν και είναι  προτεραιότητα μας να ανακαινίσουμε το χώρο που ψυχαγωγεί τους Αγρινιώτες όλα αυτά τα χρόνια. Μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου θα είμαστε πανέτοιμοι με τα νέα μας καθίσματα.