«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

Ενημέρωση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών προτεραιότητα για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας – Σύσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακού Συντονισμού και Διοίκησης στην Ηλεία

Η καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη ήταν το επίκεντρο της επίσκεψης του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακού Συντονισμού και Διοίκησης, Δημήτρη Δριβίλα, στη Δ/νσης Ανάπτυξης Ηλείας στο Πύργο.
Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Δριβίλας, συνοδευόμενος από τη Γενική Διευθύντρια Εσωτερικής Λειτουργίας, Γεωργία Πλώτα, και τον Γενικό Διευθυντή Ανάπτυξης, Κωνσταντίνο Κόλλαρη, είχε ευρεία σύσκεψη με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας, Γιώργο Γεωργιόπουλο, και στελέχη και...
υπαλλήλους της Δ/νσης Ανάπτυξης Ηλείας, όπου εξετάστηκαν ζητήματα λειτουργίας της Υπηρεσίας, οι δυσκολίες που υπάρχουν, καθώς και προτάσεις για τη βελτίωση τόσο των παρεχόμενων υπηρεσιών, όσο και η καθημερινότητα των πολιτών και των υπαλλήλων.
Από την πλευρά του ο κ. Δριβίλας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ευσυνειδησία και τον επαγγελματισμό που δείχνουν τα στελέχη και οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας, συχνά υπερβάλλοντας εαυτούς, και τόνισε:
«Παρά την άσχημη δημοσιονομική κατάσταση και τις ελλείψεις σε προσωπικό, οι εργαζόμενοι στις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας δουλεύουν με ζήλο και φιλότιμο. Στόχος μας, μέσα από αυτές τις επισκέψεις και συναντήσεις, είναι, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας, να αντιμετωπίσουμε οργανωτικά προβλήματα και δυσλειτουργίες, με γνώμονα πάντα τη βελτίωση της εξυπηρέτησης και κατά συνέπεια της ικανοποίησης των πολιτών μέσα από τις παρεχόμενες υπηρεσίες.».

***
Επίσκεψη του νέου Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Πάτρας στον Περιφερειάρχη – Στο επίκεντρο η έγκαιρη προετοιμασία για τη νέα σχολική χρονιά


Η καλύτερη προετοιμασία και η στενότερη συνεργασία ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε στο γραφείο του, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας με το προεδρείο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Πάτρας.
Παράλληλα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη σχολική στέγη, ζήτημα το οποίο αν και δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Περιφέρειες, εντούτοις απασχολεί σημαντικά την Περιφερειακή Αρχή, ενώ μάλιστα έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο ζήτημα του προσεισμικού ελέγχου.
Ο Περιφερειάρχης ανέφερε στους εκπροσώπους της Ένωσης πως υπάρχει ήδη στενή συνεργασία με το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας και για την πορεία αυτών των ενεργειών θα υπάρξει σύντομα και νεότερη επικοινωνία.
Επίσης στη συζήτηση έγινε αναφορά και για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, ένα θέμα για το οποίο στη διαβούλευση που είχε γίνει προ του 2014 δεν εκδηλώθηκε κανένα ενδιαφέρον.
«Στόχος μας είναι να ξαναδούμε τις δυνατότητες που υπάρχουν κατά τη διάρκεια της αναθεώρησης του ΕΣΠΑ 2014-2020, που θα γίνει σε ένα εξάμηνο και άλλων διατεθειμένων χρηματοδοτικών εργαλείων όπως είναι το «εξοικονομώ», και να προχωρήσουμε στην αναβάθμιση ενεργειακά ώστε να μειωθούν τα έξοδα και φυσικά να είναι πιο φιλικά περιβαλλοντικά» σημείωσε ο κ. Κατσιφάρας.
Επίσης, τέθηκε το θέμα της μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία, μετά τη συνάντηση που είχε ο Περιφερειάρχης τις προηγούμενες ημέρες με τον αρμόδιο Υπουργό για τη διασφάλιση της χρηματοδότησης.
«Όλες οι προσπάθειές μας στρέφονται στην ασφαλή πρόσβαση και παραμονή των παιδιών μας στα σχολεία. Οι μαθητές μας θέλουμε να βρίσκονται όσο το δυνατόν μέσα στις καλύτερες συνθήκες, να έχουν τις καλύτερες υποδομές και φυσικά όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για να λάβουν τις περισσότερες δυνατές γνώσεις και την σωστότερη Παιδεία» σημείωσε ο Απ. Κατσιφάρας.
Στη συνάντηση συμμετείχαν η πρόεδρος Φωτεινή Συριώτη-Κυπραίου, ο αντιπρόεδρος Τίμος Πατρινός, ο Γεν. Γραμματέας Δημήτρης Παρασκευόπουλος, ο Ειδ. Γραμματέας Χρυσόστομος Οικονόμου, η Ταμίας Ελένη Μπεχλιούλη και το μέλος Αγγελή Ιωάννα, καθώς επίσης εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και η Εκτελεστική Γραμματέας Διονυσία Μαράτου.