«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη δύο ημεδαπών για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου και των τέκνων τους για κλοπή   
Συνελήφθησαν, χθες το πρωί στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Αγρινίου, δύο ανήλικοι ημεδαποί, ηλικίας 14 και 13 ετών, οι οποίοι αφαίρεσαν από κουρείο ιδιοκτησίας ημεδαπού μία μηχανή κουρέματος.

Λίγη ώρα αργότερα συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου δύο γονείς των ανήλικων δραστών για παραμέληση εποπτείας των τέκνων τους.

 
Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών
   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Αγρινίου, ένας 37χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε σε αυτοκίνητο του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

    (3,3) γραμμάρια κάνναβης συνολικού βάρους,
    (5) γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης σε μορφή σοκολάτας,
    (1,5) γραμμάρια ηρωίνης,
    (2) ναρκωτικά δισκία,
    (1) αυτοσχέδιο τσιγάρο με καπνό και κάνναβη και
    (2) ναρκωτικό χάπια.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.

Σύλληψη αλλοδαπού για απόπειρα παράνομης εξόδου από τη Χώρα και πλαστογραφία   
Συνελήφθη, χθες το πρωί, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ακτίου - Βόνιτσας,  ένας 31χρονος υπήκοος Συρίας, διότι αποπειράθηκε να εξέλθει παράνομα από τη Χώρα, με πτήση προς Νάπολη Ιταλίας, επιδεικνύοντας στους αστυνομικούς, κατά το διαβατηριακό έλεγχο πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ 


Σύλληψη ενός ημεδαπού για καλλιέργεια  και κατοχή ναρκωτικών
   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στη Ματαράγκα, Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ένας 24χρονος ημεδαπός, διότι σε έρευνα που ενεργήθηκε στην οικία του, βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης, ενώ σε χωράφι δίπλα από την οικία του, ένα δενδρύλλιο  κάνναβης, το οποίο καλλιεργούσε μέσα σε γλάστρα.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ


Σύλληψη τριών ημεδαπών
για κλοπή κατά συναυτουργία και κατοχή ναρκωτικών
   
Συνελήφθησαν χθες το πρωί στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, τρεις ημεδαποί και συγκεκριμένα δύο 18χρονοι και ένας 19χρονος , διότι ενεργώντας από κοινού κι επιβαίνοντες σε αυτοκίνητο, μετέβησαν σε κάβα ποτών και  αφαίρεσαν (40) τελάρα με κενές φιάλες μπύρας συνολικής αξίας (400) ευρώ.
Οι δράστες συνελήφθησαν άμεσα από τους αστυνομικούς του Τμήματος άμεσης Δράσης Πατρών, που περιπολούσαν στην περιοχή, οι οποίοι βρήκαν στην κατοχή τους και κατέσχεσαν μικροποσότητα κάνναβης.
Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, προέκυψε ότι οι ίδιοι δράστες πριν από πέντε μήνες περίπου είχαν αφαιρέσει, από την ίδια κάβα, ακόμη (20) τελάρα με κενές φιάλες μπύρας


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ


Σύλληψη ημεδαπού για καλλιέργεια ναρκωτικών
   
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας 57χρονος ημεδαπός, διότι σε έρευνα που διενεργήθηκε στην εξοχική του οικία, παρουσία δικαστικού λειτουργού, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν επτά δενδρύλλια κάνναβης, που καλλιεργούσε στην αυλή του, μέσα σε αυτοσχέδιο θερμοκήπιο.
Επιπλέον, στον ίδιο χώρο βρέθηκε ένα τμήμα δενδρυλλίου κάνναβης προς αποξήρανση καθώς και (2,5) γραμμάρια της ίδιας ναρκωτικής ουσίας, τα οποία κατασχέθηκαν.

***
Συνελήφθη 30χρονος στην Πάτρα για διάπραξη ληστειών και κλοπών

Εξιχνιάστηκαν μια ληστεία και εννέα κλοπές σε πολίτες που ήταν πεζοί, καθώς και μια απόπειρα ληστείας σε περίπτερο

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 30χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη ληστειών και κλοπών.

Ειδικότερα, ο δράστης χθες το πρωί, στην Πάτρα, οδηγώντας κλεμμένη μοτοσικλέτα, προσέγγισε μια ηλικιωμένη που κινούνταν πεζή και της αφαίρεσε,  με την άσκηση σωματικής βίας, την τσάντα της που περιείχε το χρηματικό ποσό των (370) ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο, καθώς και διάφορα προσωπικά της έγγραφα

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών ταυτοποίησαν τα στοιχεία του δράστη, ενώ αργότερα την ίδια ημέρα τον εντόπισαν στην οικία του και τον συνέλαβαν.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 30χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, (13) κινητά τηλέφωνα, ένα τάμπλετ, ένα μαχαίρι και δύο πορτοφόλια.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, προέκυψε ότι ο δράστης, με την ίδια μεθοδολογία από τις 10-6-2017 μέχρι και τις 12-9-2017, στην Πάτρα, διέπραξε ακόμη εννέα κλοπές σε βάρος πεζών, αφαιρώντας τσάντες και πορτοφόλια.

Επιπλέον, ο 30χρονος στις 18-8-2017, στην Πάτρα, μετέβη σε περίπτερο, όπου έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, με καπέλο τύπου τζοκεϋ και γυαλιά ηλίου, αποπειράθηκε με την απειλή όπλου να ληστέψει την ιδιοκτήτρια.

Σημειώνεται ότι, οι αστυνομικοί εντόπισαν τη μοτοσικλέτα που είχε χρησιμοποιήσει ο δράστης για τη ληστεία, αλλά και ακόμη μια που είχε αφαιρέσει πριν από ένα μήνα περίπου και τις απέδωσαν στους ιδιοκτήτες τους.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

***
Συνελήφθη 37χρονος στο Αίγιο για κλοπή σε βάρος πεζού

Ο δράστης αφαίρεσε με αιφνιδιαστική κίνηση την τσάντα του παθόντα, που περιείχε το χρηματικό ποσό των (1.000) ευρώ


Συνελήφθη, προχθές αργά το βράδυ, στο Αίγιο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 37χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.

Ειδικότερα, ο δράστης προχθές το βράδυ στο Αίγιο, ενεργώντας από κοινού με έναν συνεργό του, που αναζητείται, πλησίασε έναν 49χρονο ημεδαπό, που κινούνταν πεζός και του αφαίρεσε με αιφνιδιαστική κίνηση την τσάντα του, που περιείχε το χρηματικό ποσό των (1.000) ευρώ και διάφορα προσωπικά του έγγραφα.

Για τη διερεύνηση του περιστατικού κινητοποιήθηκαν άμεσα οι αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, οι οποίοι εντόπισαν στο Αίγιο και συνέλαβαν τον 37χρονο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεργού του.

***
Συνελήφθησαν άμεσα δράστες ληστείας σε βάρος αλλοδαπών στο Αίγιο

Οι παθόντες είχαν επιβιβαστεί σε όχημα των δραστών με οτοστοπ


Συνελήφθησαν, χθες (13-9-2017) αργά το βράδυ, στο Αίγιο, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και της μικτής περιπολίας Αιγιαλείας, δύο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 22 και 55 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, χθες το βράδυ, στη Νέα Εθνική οδό Κορίνθου – Πατρών, στο ύψος της Κορίνθου περίπου,  ο 22χρονος επιβίβασε στο αυτοκίνητο που οδηγούσε και στο οποίο επέβαινε ο 55χρονος, δύο αλλοδαπούς υπηκόους Πολωνίας και συγκεκριμένα έναν 24χρονο και μια 20χρονη, οι οποίοι έκαναν οτοστοπ.

Στο ύψος του Αιγίου οι δράστες, με το πρόσχημα του ανεφοδιασμού καυσίμων, κατευθύνθηκαν σε παράδρομο της Νέας Εθνικής Οδού, όπου με την άσκηση σωματικής βίας, αφαίρεσαν από τους Πολωνούς, διάφορα προσωπικά τους αντικείμενα και τους εγκατέλειψαν.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και της μικτής περιπολίας Αιγιαλείας, οι οποίοι εντόπισαν και συνέλαβαν τους δράστες κοντά στον τόπο του περιστατικού.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου, ενώ οι παθόντες είχαν διακομισθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου.

Την προανάκριση ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας.


***
Στα Ιωάννινα συνεχίζει το "ταξίδι" της η έκθεση ζωγραφικής
"η οδική ασφάλεια μέσα από τα μάτια των παιδιών",
 που διοργανώνει η Ελληνική Αστυνομία, σε συνεργασία με τη "ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ"
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, Δημήτρη Αναγνωστάκη, του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα και του Γενικού Διευθυντή της «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ», Γεώργιου Καλούδη, τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017, ώρα 19:30
Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στον χώρο "Γ.Α.Κ. - Ιστορικό Αρχείο Ηπείρου" (Σουφαρί Σαράι), με ελεύθερη είσοδο, καθημερινά, 09:00-20:00 και Σαββατοκύριακα, 10:00-18:00, μέχρι τις 16 Οκτωβρίου
Παιδιά και γονείς καλούνται να επισκεφθούν την έκθεση, να δουν τις ζωγραφιές των παιδιών και να ενημερωθούν από αστυνομικούς της Τροχαίας σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής
Την πρωτοβουλία υποστηρίζει Οργανωτική Επιτροπή, που έχει επιλέξει (12) ζωγραφιές, για να κοσμήσουν το θεματικό ημερολόγιο της Ελληνικής Αστυνομίας για το 2018
Σχολεία που ενδιαφέρονται για ομαδικές επισκέψεις στην έκθεση, παρακαλούνται να επικοινωνούν καθημερινά στα τηλέφωνα 26510-65995, 26510-65945, 26510-26582 και στο e-mail press.gadpipirou@astynomia.gr

Στα Ιωάννινα συνεχίζει το "ταξίδι" της η έκθεση ζωγραφικής με θέμα «η οδική ασφάλεια μέσα από τα μάτια των παιδιών», που διοργανώνει η Ελληνική Αστυνομία, σε συνεργασία με τη "ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ".


Η έκθεση σημείωσε ήδη ιδιαίτερη επιτυχία στην Αθήνα (20 Μαρτίου έως 8 Απριλίου, στο εμπορικό κέντρο Golden Hall) και στη Θεσσαλονίκη (31 Μαΐου έως 17 Ιουνίου, στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos) και μεταφέρεται σε νέο προορισμό, με στόχο να δοθεί η ευκαιρία σε ακόμα περισσότερα παιδιά να την επισκεφθούν και να εκπαιδευθούν σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής.
Συγκεκριμένα, θα φιλοξενηθεί στον χώρο "Γ.Α.Κ.- Ιστορικό Αρχείο Ηπείρου" (Σουφαρί Σαράι, Δ. Φιλοσόφου και Γλυκήδων, Κάστρο), με ελεύθερη είσοδο, καθημερινά, 09:00-20:00 και τα Σαββατοκύριακα, 10:00-18:00, μέχρι τις 16 Οκτωβρίου.
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, Δημήτρη Αναγνωστάκη, του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα και του Γενικού Διευθυντή της «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ», Γεώργιου Καλούδη, τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017, ώρα 19:30.
Υπενθυμίζεται ότι αφορμή για τη διοργάνωση της έκθεσης ήταν (280) ζωγραφιές με θέμα "ταξιδεύω με ασφάλεια στις γιορτές - συμβουλές στους γονείς", τις οποίες έστειλαν παιδιά ηλικίας από 6 - 12 ετών, ύστερα από πρόσκληση της Ελληνικής Αστυνομίας, στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης του Σώματος, τον Δεκέμβριο του 2016.
Παιδιά και γονείς καλούνται να επισκεφθούν την έκθεση στα Ιωάννινα, να δουν (214) από τις παιδικές αυτές δημιουργίες και να ενημερωθούν από αστυνομικούς της Τροχαίας, που θα βρίσκονται στο χώρο για να εκπαιδεύσουν τους μικρούς επισκέπτες σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής. Για τον σκοπό αυτό, θα βρίσκεται στο χώρο της έκθεσης πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής για τα παιδιά.
Επίσης, θα υπάρχει κατάλληλα διαμορφωμένος χώρος και τα απαραίτητα υλικά ζωγραφικής για να μπορούν τα παιδιά που θα επισκεφθούν την έκθεση να ζωγραφίσουν και αυτά το δικό τους έργο.
Την πρωτοβουλία υποστηρίζει Οργανωτική Επιτροπή από στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και ανθρώπους του πολιτισμού και του επιχειρηματικού κόσμου, οι οποίοι επέλεξαν (12) από τις ζωγραφιές, για να κοσμήσουν το θεματικό ημερολόγιο της Ελληνικής Αστυνομίας για το επόμενο έτος (Σχετικό το από 17-05-2017 Δελτίο Τύπου μας).

Σχολεία, που ενδιαφέρονται για ομαδικές επισκέψεις στην έκθεση και παρακολούθηση του προγράμματος κυκλοφοριακής αγωγής της Τροχαίας, παρακαλούνται να επικοινωνούν καθημερινά στα τηλέφωνα 26510-65995, 26510-65945, 26510-26582 και στο e-mail press.gadpipirou@astynomia.gr
Η έκθεση παιδικής ζωγραφικής στα Ιωάννινα υλοποιείται με την ευγενική υποστήριξη των ακόλουθων εταιρειών-επιχειρήσεων:
ΦΥΣΙΚΟ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΝΕΡΟ ΖΑΓΟΡΙ, ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΜΑΣΟΥΤΗΣ Α.Ε., Θ. ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ Α.Β.Ε.Ε., SKODA KOSMOCAR, ΜΕΒΓΑΛ, AEGEAN, ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, HERTZ, SAZ CITY LIFE HOTEL, ACS ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ A.E.E., FRESH LINE, FISIKON, J. WALTER THOMPSON ATHENS, OMIKRON ELECTRONICS.
Τέλος, ευχαριστούμε τη Διεύθυνση του Ιστορικού Αρχείου Ηπείρου για την ευγενική παραχώρηση του χώρου.
 (Πληροφορίες για τη "ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ" μπορείτε να βρείτε στο http://www.symmaxiagiatinellada.gr και στο τηλέφωνο 2130230137.)