«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017

Ενημέρωση από τον Δήμο Αγρινίου

Αγιασμός των δύο βρεφικών τμημάτων στον 5ο  Βρεφονηπιακό Σταθμό

 Παρουσία του Δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου  πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός των δύο βρεφικών τμημάτων στον 5ο  Βρεφονηπιακό Σταθμό, στην οδό Βαρνακιώτη και Αγρίου 1.
Πρόκειται για δύο νεοσύστατα τμήματα που φιλοξενούν 22 βρέφη έως 2,5 ετών και δημιουργήθηκαν όπως τόνισε ο Δήμαρχος Αγρινίου, για να καλύψουν ένα μεγάλο κενό: «Χαίρομαι που καταφέραμε να υλοποιήσουμε μια ακόμη δέσμευσή μας στους γονείς της πόλης. Τα δύο νέα τμήματα, των οποίων η λειτουργία προήλθε από ίδια έσοδα, δίνουν ανάσα στις νέες οικογένειες. Και αυτός είναι ο στόχος μας. Να καλύπτουμε ανάγκες και...
να δίνουμε λύσεις. Δουλεύουμε καθημερινά για την βελτίωση των συνθηκών μάθησης των παιδιών μας. Με παρεμβάσεις, όλο το προηγούμενο διάστημα, στο σύνολο των 24 Παιδικών  Σταθμών της ευθύνης μας ολοκληρώσαμε εργασίες συντήρησης και επισκευές, εγκατάσταση πυρασφάλειας και κεντρικής θέρμανσης όπου δεν υπήρχε, αλλά και ανακαίνιση – ανακατασκευή των χώρων υγιεινής. Η προσπάθεια συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς».

Καλή σχολική χρονιά ευχήθηκαν στους μικρούς μαθητές ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βασίλης Φωτάκης, ο προέδρος  της ΚΟΙΠΑ Γιάννης Βασιλείου, ο πρώην πρόεδρος Β. Καρακώστας, το μέλος του ΔΣ Θέμης Χασιώτης.

                                                                    ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

***
Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Δ. Αγρινίου, στo πλαίσιο των Εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας, σας προσκαλούν στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί, στο Κ.Α.Π.Η Αγίου Κωνσταντίνου,  την Κυριακή 1η Οκτωβρίου 2017.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής :

18:00   Έναρξη της Εκδήλωσης.
            Προλογίζει ο  κ. Κοντούλης Κωνσταντίνος  μέλος του ΚΑΠΗ Αγ. Κων/νου
18:10   Χαιρετισμός Προέδρου Ν.Π.Δ.Δ . «Κοινωνικής Προστασίας &  Αλληλεγγύης» Δ. Αγρινίου  Ιωάννη Βασιλείου .
18:20   «Τα εσπεριδοειδή, οι ελιές και οι καταναλωτές»
Παρουσιάζει ο Θίασος «Τα Πυγμαι-άκια» του Δημοτικού Σχολείου Παντάνασσας. Υπεύθυνη η κ. Αριστέα Ξηροκώστα- Δασκάλα
18:45   Απονομή Αναμνηστικών  στα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Παντάνασσας από την Διευθύντρια του Ν.Π.Δ.Δ. «Κοινωνικής Προστασίας &  Αλληλεγγύης» Δ. Αγρινίου Κωνσταντίνα  Αγγελοπούλου
19:00   Τα παιδιά των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης που εποπτεύονται από το Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙ.Π.Α. Δ. Αγρινίου κατασκεύασαν και χαρίζουν αναμνηστικά Δωράκια για τις γιαγιάδες και τους παππούδες των Δομών Γ’ Ηλικίας
19:10   Ας αρχίσουν οι χοροί….
Στο χώρο θα φιλοξενηθεί Έκθεση Φωτογραφίας της κ. Λένας Αρκουμάνη
Η Έκθεση Φωτογραφίας θα πλαισιώνεται από χειροτεχνήματα των μελών αρκετά εκ των οποίων έχουν δημιουργηθεί εντός των Δομών της Γ’ Ηλικίας με την αγάπη και στήριξη των Εργαζομένων.

Ο μπουφές είναι μια ευγενική χορηγία αγάπης από τα εγγεγραμμένα μέλη των Δομών: Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων και των Κέντρων Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων, Αγ. Κωνσταντίνου, Καινούργιου και Αγ. Δημητρίου

***

ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του Σταύρου Ζουμπουλάκη


Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017 η παρουσίαση του βιβλίου ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟτου Σταύρου Ζουμπουλάκη, Προέδρου του Εφορευτικού Συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης Ελλάδος που διοργάνωσε ο Δήμος Αγρινίου και οι Εκδόσεις Πόλις.

Την παρουσίαση άνοιξε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ.Παπαγεωργίου Μαρία η οποία δήλωσε : ΄΄Ο Δήμος Αγρινίου αντιλαμβανόμενος την αξία του καλού βιβλίου συνεχίζει και αυτή τη νέα πολιτιστική χρονιά να παρουσιάζει και να προτείνει  στους δημότες του βιβλία γραμμένα από αξιόλογους συγγραφείς.
Κινούμενοι στο πλαίσιο αυτό, απόψε παρουσιάζουμε ένα βιβλίο στα κείμενα του οποίου καταγράφεται ο προβληματισμός του γράφοντος και η προτροπή να γίνει το σχολείο θεσμός καινοτομίας και επικοινωνίας.
Εύκολα λοιπόν αντιλαμβάνεται κανείς την ένθερμη και ουσιαστική αγάπη του συγγραφέα για το θεσμό του σχολείου. Ο λόγος για τον κ. Σταύρο Ζουμπουλάκη έναν, όχι μόνο αξιόλογο, συγγραφέα αλλά και δάσκαλο, γεγονός που δίνει στο βιβλίο του ξεχωριστή βαρύτητα.
Όμως, για το βιβλίο θα μας μιλήσουν πεφωτισμένοι δάσκαλοι που για το σκοπό αυτό ήρθαν σήμερα στην πόλη μας.΄΄

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ.Μακρυδήμας Βασίλης, Υποψήφιος Διδάκτορας Νεοελληνικής Φιλολογίας Παν/μίου Ιωαννίνων ο οποίος δήλωσε ότι ο κ. Ζουμπουλάκης  φιλοδοξεί με τα άρθρα που συγκεντρώνει στο βιβλίο του Για το σχολείο να θίξει την πολυεπίπεδη κρίση που μαστίζει πλέον το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα. Καρπός της θητείας του στην Β΄ βάθμια εκπαίδευση, τα 20 άρθρα του βιβλίου αυτού, γραμμένα τα περισσότερα στο τέλος αυτής της διαδρομής του, πραγματεύονται τα δομικά ελαττώματα ή και τις αστοχίες που ο Ζουμπουλάκης εντοπίζει στην εκπαίδευση, κυρίως λόγω της Φιλολογικής, της Θεολογικής και της Φιλοσοφικής του κατάρτισης, σε ό,τι σχετίζεται με την διδασκαλία των Αρχαίων, της Λογοτεχνίας και των Θρησκευτικών.


Η κ. Βογιατζόγλου Αθηνά, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας Παν/μίου Ιωαννίνων. από τις πλέον έγκριτες μελετήτριες της Νεοελληνικής Φιλολογίας, παρουσίασε τον Σταύρο Ζουμπουλάκη ως αναγνώστη και κριτικό της λογοτεχνίας.Η κ.Ιακωβίδου Σοφία, Επίκουρη Καθηγήτρια Νεοελληνικής Λογοτεχνίας τουΔημοκρίτειου Παν/μίου Θράκης, ειδήμων η ίδια της θεωρίας της λογοτεχνίας, των σπουδών του φύλου, καθώς και παιδαγωγικών ζητημάτων, επικεντρώθηκε στη φιλοσοφία της εκπαίδευσης, όπως αυτή παρουσιάζεται από τον Ζουμπουλάκη.

Ο κ.Παναγιώτου Χρήστος, Φιλόλογος ως εν ενεργεία καθηγητής της Μέσης Εκπαίδευσης, εξέθεσε τη σχολική πραγματικότητα, όπως ο ίδιος την βιώνει καθημερινά, σε συνάρτηση με το όραμα του Ζουμπουλάκη.

Η εκδήλωση έκλεισε με συζήτηση του κοινού με το συγγραφέα.

Την εκδήλωση στήριξε το βιβλιοπωλείο΄΄ΒΙΒΛΙΟΤΡΟΠΙΟ΄΄.