«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2017

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΒΟΝΙΤΣΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ

ΚΑΛΕΣΜΑ
Η ΟΑΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΚΤΙΟΥ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 16/9 ΚΑΙ ΩΡΑ 11 Π.Μ. ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΤΗ ΒΟΝΙΤΣΑ
ΘΕΜΑ : ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ
Συνάδελφοι αγρότες και  κτηνοτρόφοι βιώνουμε τα αδιέξοδα τις συνέπειες της αντιαγροτικής – αντικτηνοτροφικής πολίτικης της ΕΕ και όλων των ελληνικών κυβερνήσεων που μας οδηγούν στο βίαιο ξεκλήρισμα. Οι έμποροι και οι γαλακτοβιομηχανίες  με μεθόδους καρτέλ ρίχνουν τις τιμές στα προϊόντα μας στο όνομα της "οικονομίας της αγοράς και...
του νόμου προσφοράς και ζήτησης". Οικονομία της αγοράς είναι η ασυδοσία των εμπόρων -με την συμφωνία της εκάστοτε κυβέρνησης- να αγοράζουν σε εξευτελιστικές τιμές τα προϊόντα και να τα πουλάνε σε πολλαπλάσια τιμή στην κατανάλωση κερδοσκοπώντας σε βάρος αγροτών - κτηνοτρόφων - λαϊκής κατανάλωσης.
Υλοποιούν τις αποφάσεις της ΕΕ και τις συμφωνίες που έχουν υπογράψει όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου έχουμε αθρόες εισαγωγές ομοειδών αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων αμφιβόλου ποιότητας χωρίς δασμούς και έτσι πολύ πιο ανταγωνιστικά απέναντι στα ελληνικά ποιοτικά προϊόντα.
Απέναντι σε αυτή την αγροκτόνα πολιτική που με μαθηματική ακρίβεια μας οδηγούν στον αφανισμό τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους , με το μάζεμα της κτηνοτροφικής παραγωγής σε λίγα χέρια.
Οργανώνουμε τον αγώνα μας, συγκρουόμαστε με την πολιτική που μας ξεκληρίζει, παλεύουμε για μια πολιτική που θα έχει στο επίκεντρό της την κάλυψη των συγχρόνων διατροφικών αναγκών του λαού μας, την αξιοποίησης των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας , τα συμφέροντα των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων και όχι το κέρδος των μεγαλεμπόρων, των βιομηχάνων , των μεταποιητών.
ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΑΣ Η ΔΥΝΑΜΗ, ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ Η ΕΛΠΙΔΑ
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ  ΟΛΟΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 16/9 ΩΡΑ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ  ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΤΗ ΒΟΝΙΤΣΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ