«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη αλλοδαπών για απόπειρα παράνομης εξόδου από τη Χώρα και πλαστογραφία   
Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, σε διαφορετικές περιπτώσεις από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ακτίου - Βόνιτσας,  πέντε αλλοδαποί και συγκεκριμένα τρεις υπήκοοι Συρίας και δύο Ιράκ, ηλικίας από 19 μέχρι και  35 ετών,  διότι αποπειράθηκαν να εξέλθουν παράνομα από τη Χώρα, με πτήση προς Μπάρι Ιταλίας, επιδεικνύοντας κατά το διαβατηριακό έλεγχο πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Επιπλέον, τρεις από τους δράστες συνόδευαν τα ανήλικα τέκνα τους, τα οποία είχαν εφοδιάσει με πλαστές ταυτότητες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λευκάδας.


Σύλληψη  ημεδαπού  για καταδικαστική απόφαση
   
Συνελήφθη, χθες το πρωί στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας 47χρονος ημεδαπός διότι...
σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς και Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αγρινίου, με συνολική ποινή φυλάκισης (17)μηνών για σωματική βλάβη από αμέλεια και υπεξαίρεση.


Σύλληψη δύο ημεδαπών για παραβίαση σφραγίδων Αρχής
   
Συνελήφθησαν, σε ξεχωριστές περιπτώσεις, χθες το απόγευμα στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγρινίου, δύο ημεδαποί άνδρες ηλικίας 35 και 26 ετών, οι οποίοι ως ιδιοκτήτης και προσωρινά υπεύθυνος, λειτουργούσαν δύο καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, παραβιάζοντας σφραγίδες που είχαν τεθεί σε αυτά από τον Δήμο Αγρινίου.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.

Σύλληψη  ημεδαπού  για καταδικαστικές αποφάσεις
   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας 59χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Τριμελούς Εφετείου επί Πλημμελημάτων Δυτικής Στερεάς Ελλάδος, με συνολική ποινή φυλάκισης (16) μηνών για παράβαση της νομοθεσίας για την πνευματική ιδιοκτησία.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος δύο αγνώστων δραστών για απόπειρα κλοπής κατά συναυτουργία
   
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας, σε βάρος δύο αγνώστων δραστών, οι οποίοι  σήμερα τα ξημερώματα στην Ακράτα, ενεργώντας από κοινού, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, φορώντας κουκούλες, αποπειράθηκαν να παραβιάσουν θύρα εξαγωγής χρημάτων ΑΤΜ τράπεζας.
Οι δράστες αναζητούνται για να συλληφθούν.


Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα
   
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Γ΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, ένας 25χρονος υπήκοος Πακιστάν,  διότι  κατά τη διάρκεια στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων διαπιστώθηκε να κατέχει και να διαθέτει προς πώληση τριάντα πακέτα λαθραίων τσιγάρων.

Σύλληψη πέντε αλλοδαπών για παράνομη διαμονή στη Χώρα   
Συνελήφθησαν, σε ξεχωριστές περιπτώσεις, χθες το βράδυ στο Αίγιο και στη Δυτική Αχαΐα, από αστυνομικούς των Τμημάτων Ασφαλείας Αιγιαλείας και  Δυτικής Αχαΐας,  πέντε αλλοδαποί άνδρες και πιο συγκεκριμένα τρεις υπήκοοι Αλβανίας και δύο υπήκοοι Μπανγκλαντές, διότι διέμεναν παράνομα στη Χώρα.


Σύλληψη δύο ημεδαπών για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου
   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στη Κάτω Αχαΐα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, ένα ζευγάρι ημεδαπών ηλικίας 34 ετών (άνδρας) και 29 ετών (γυναίκα), για παραμέληση εποπτείας του ανήλικου υιού τους, ηλικίας δέκα ετών, ο οποίος στις 11-09-2017 το βράδυ, στην Κάτω Αχαΐα,  αφαίρεσε από αλλοδαπή υπήκοο Νιγηρίας, που κινούνταν πεζή,  δύο διαβατήρια, δύο κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των (60) ευρώ.


***
Συνεχίζονται οι συλλήψεις καλλιεργητών κάνναβης στην Ηλεία
Συνελήφθη 57χρονος στην Αμαλιάδα, ενώ εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν (14) δενδρύλλια και φυτά κάνναβης, καθώς και (17) γραμμάρια της ίδιας ναρκωτικής ουσίας
Συνελήφθη, χθες (12-9-2017), από τους αστυνομικούς του Τμήματος  Ασφαλείας Ήλιδας, ένας 57χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών.
Η σύλληψη του δράστη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο στοχευμένων και συνεχών ελέγχων των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, για την καταπολέμηση της καλλιέργειας των ναρκωτικών.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, πραγματοποίησαν έρευνα παρουσία δικαστικού λειτουργού, σε οικία του δράστη, όπου βρήκαν πέντε δενδρύλλια και εννέα φυτά κάνναβης, που καλλιεργούσε στην αυλή της οικίας του, καθώς  και (17) γραμμάρια της ίδιας ναρκωτικής ουσίας.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.