«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2017

Ε.Κ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ: πρωτοβουλίες- κινητοποιήσεις για το επόμενο διάστημα

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Το Δ.Σ. του Ε. Κ. Αγρινίου σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη  και ώρα 7:00 μ.μ.  στο Ε.Κ.Α.  , αφού συζήτησε για τις πολιτικές εξελίξεις  τόσο στη χώρα μας όσο και παγκόσμια , εκτίμησε ότι  η επίθεση στην εργατική τάξη  και τ’ άλλα λαϊκά στρώματα  από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, κουαρτέτο – κεφάλαιο με τη στήριξη των κομμάτων του ευρωμονόδρομου,   θα  ενταθεί μπροστά και στο κλείσιμο της  τρίτης αξιολόγησης .
Μπροστά σ΄ αυτή την κατάσταση  η οργάνωση  της πάλης  είναι μονόδρομος . Γι΄ αυτό αποφάσισε  μια σειρά  πρωτοβουλίες- κινητοποιήσεις  για το επόμενο διάστημα...

    Την Τετάρτη 20 Σεπτέμβρη  ώρα 6:30 μ.μ. στην αίθουσα του Ε.Κ.Α.  το Δ.Σ. καλεί σε σύσκεψη  όλα τα σωματεία- συλλόγους της περιοχής, ιδιωτικού – δημόσιου- αγροτών- ΕΒΕ – επιστημόνων- νεολαίας, με θέμα :  Τα προβλήματα  από την επίθεση στην εργατική λαϊκή οικογένεια μέσω των πλειστηριασμών, της φοροληστείας, των διακοπών ρεύματος- νερού- σταθερού τηλεφώνου κ.α.
    Την Παρασκευή 29 Σεπτέμβρη θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση  διαμαρτυρίας  διεκδίκησης στις 10:30 π.μ.  στο Συντριβάνι για την προστασία της εργατικής λαϊκής οικογένειας.
    Για  4η  χρονιά θα λειτουργήσουν  μαθήματα στήριξης  για τα παιδιά  των ανέργων  και των εργατικών λαϊκών οικογενειών. Οι εγγραφές άρχισαν . Πληροφορίες στο τηλέφωνο 26410 22325 από 9:00 – 13:00  και  17:00 – 20:00  από Δευτέρα – Παρασκευή.
    Την Τετάρτη  4 Οκτώβρη τα σωματεία Συνταξιούχων του νομού θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στον πεζόδρομο  της Χαρ. Τρικούπη  στις 10:30 . Το Δ.Σ του Ε.Κ.Α. στηρίζει  τους αγώνες των συνταξιούχων  και καλεί τους εργαζόμενους και τ’ άλλα λαϊκά στρώματα  να εκφράσουν  έμπρακτα την ταξική τους αλληλεγγύη παίρνοντας μέρος στη συγκέντρωση.
    Το δίμηνο Σεπτέμβρη – Οκτώβρη  το Δ.Σ. θα πάρει μια σειρά από πρωτοβουλίες  με αποκορύφωμα  συγκέντρωση στα τέλη Οκτώβρη  για την ανάδειξη  των ζητημάτων της υγείας σε όλα τα επίπεδα .
Η στήριξη του Ε.ΚΑ.  και των  σωματείων μελών στους εργαζόμενους  για τα προβλήματα στους χώρους δουλειάς , τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας , την απλήρωτη – ανασφάλιστη εργασία,την τρομοκρατία  κ.λ.π. είναι σε καθημερινή βάση .
    Τέλος  το Δ.Σ.  αποφάσισε απεργιακή κινητοποίηση  όταν έρθει  για ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον συνδικαλιστικό νόμο .
Το Δ.Σ. καλεί όλους τους εργαζόμενους  να συσπειρωθούν  στα ταξικά σωματεία  και να συμβάλουν για την επιτυχία  των πρωτοβουλιών – κινητοποιήσεων του Ε.Κ.Α.
ΤΟ Δ.Σ.