«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Ενημέρωση από τον Δήμο Αγρινίου

Αγρίνιο - άναμμα του Βωμού της φλόγας των Εθελοντών Αιμοδοτών.

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δήμου Αγρινίου για την «Ευρωπαϊκή ημέρα χωρίς αυτοκίνητο» με το άναμμα του Βωμού της  φλόγας των Εθελοντών Αιμοδοτών. Νωρίτερα ποδηλάτες και πεζοί είχαν υποδεχθεί την φλόγα στο Παπαστράτειο Δημοτικό Πάρκο και την συνόδευσαν κατά μήκος της Παπαστράτου μέχρι την  Πλατεία Δημοκρατίας.
Την φλόγα άναψαν...
ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Αγρινίου Δημήτρη Μιχάλη.
Ο κ. Παπαναστασίου  στον σύντομο χαιρετισμό του τόνισε μεταξύ άλλων: «Σήμερα είναι μια ξεχωριστή ημέρα για ολόκληρη την Ευρώπη. Χαίρομαι που τα νέα παιδιά επιδεικνύουν περιβαλλοντικό ήθος και ασπάζονται την ιδέα της μετακίνησης  με εναλλακτικούς τρόπους. Σήμερα κάναμε μια πρώτη προσπάθεια για να βελτιώσουμε την ζωή μας. Είμαι διπλά χαρούμενος γιατί η πρωτοβουλία αυτή συνδυάζεται με την σπουδαία δράση των Εθελοντών Αιμοδοτών. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσους συμμετέχουν». 

***
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΜΕ ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜ. ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Συνάντηση με την Ειδική Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας για την Κοινωνική ένταξη των Ρομά Αικατερίνη Γιάντσιου και κλιμάκιο συνεργατών της Ειδικής Γραμματείας είχε σήμερα ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.
Ο κ. Παπαναστασίου είχε την ευκαιρία  ν΄ αναφερθεί στις  πρωτοβουλίες  που ανέλαβε η Δημοτική Αρχή  με την σύσταση Επιτροπής, που έχει ως στόχο την  ομαλή ένταξη των Ρομά στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο και την αποθάρρυνσή τους από κρούσματα παραβατικότητας.
Ακολούθησε επίσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου και του αρμόδιου Αντιδήμαρχου Κ. Καλαντζή στους οικισμούς Αιβασιλιώτικα και Εθνικό Στάδιο, όπου διαμένουν Ρομά και στο παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Αγρινίου, όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ

***
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΚΡΙΖΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΓΙΑ ΔΑΚ

Σε απάντηση δημοσιεύματος σχετικά με την κατάσταση του ΔΑΚ Αγρινίου, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Νίκος Γκρίζης δήλωσε τα εξής: «Υποχρεώνομαι, αν και δεν το συνηθίζω, να απαντήσω σε μια ανώνυμη καταγγελία. Παραλάβαμε την  αδράνεια και την αδιαφορία  30 ετών. Δυστυχώς, όσοι διετέλεσαν «υπεύθυνοι στο ΔΑΚ» δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στο ρόλο τους  με αποτέλεσμα να κληρονομήσουμε μια πολύ κακή κατάσταση. Κάνουμε
 υπεράνθρωπες προσπάθειες να αντιστρέψουμε την εικόνα.  Όσοι θεωρούν ότι έχουμε υπερφυσικές δυνάμεις τους ενημερώνουμε ότι ακόμη πατάμε στη γη. Και η προσπάθεια συνεχίζεται».     

***
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ- ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Με τη συμμετοχή δεκάδων μαθητών ξεκίνησε το πρόγραμμα εκδηλώσεων της «Ευρωπαϊκής Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο» στο Αγρίνιο.  Στις 9.30 πμ.  η κεντρική πλατεία πλημμύρισε από παιδιά όλων των ηλικιών που έφθασαν στο κέντρο της πόλης με ποδήλατα και πατίνια και έπαιξαν παραδοσιακά παιχνίδια .
Το ενδιαφέρον προσέλκυσε το ηλιακό τρίκυκλο που έχουν κατασκευάσει οι φοιτητές του Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Πανεπιστημίου Πατρών.
Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου δήλωσε ικανοποιημένος  από την συμμετοχή: «Ο Δήμος Αγρινίου συμμετέχει για 1η φορά στην Ευρωπαϊκή Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο  και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που οι Αγρινιώτες ανταποκρίθηκαν και επέλεξαν ν΄ αφήσουν για μία ημέρα το αυτοκίνητο και να περπατήσουν. Η εικόνα τόσων παιδιών να φθάνουν στο κέντρο της πόλης με τα ποδήλατά τους δεν μπορεί παρά να μας ικανοποιεί. Αυτός άλλωστε  είναι ο στόχος της σημερινής ημέρας, η στήριξη των βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μεταφοράς». 

                                                          ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
***
Γιορτή χρωμάτων από τους μαθητές του ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αγρινίου

Εγκαινιάστηκε την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου με επιτυχία η ετήσια έκθεση του Εικαστικού Εργαστηρίου της Κοινωφελούς Επιχείρησης  του Δήμου Αγρινίου με έργα παιδιών – εφήβων και ενηλίκων της περιόδου 2016-2017. Μικροί και μεγάλοι φιλότεχνοι γέμισαν τους χώρους της παλιάς Δημοτικής Αγοράς Αγρινίου για να απολαύσουν τις εντυπωσιακές δημιουργίες μαθητών και σπουδαστών του Εργαστηρίου, επιβραβεύοντας παράλληλα για μια ακόμη φορά  την σημαντική προσπάθεια που γίνεται συλλογικά στον τομέα των εικαστικών στον δήμο Αγρινίου.
Παρούσα η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Παπαγεωργίου Μαρία, ο Καλλιτεχνικός Δ/ντης του Εικαστικού Εργαστηρίου κ.Χρήστος  Γαρουφαλής , ο Δ/ντης Οικονομικών του Δήμου Αγρινίου κ. Στέφανος  Χατζηανέστης, ο Δ/ντης Πολιτισμού και Παιδείας του Δήμου Αγρινίου κ.  Δημήτρης Τζογάνης,  η Υπεύθυνη της ακτίνας Εθελοντισμού του Δήμου Αγρινίου κ.Ανθούλα Μακρή, οι δάσκαλοι του Εικαστικού Εργαστηρίου, γονείς, εκπαιδευτικοί, κ.α.
Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά:  10:30-13:00 & 18:00-21:00 και θα διαρκέσει έως τις 27/09/2017.
Παράλληλα ξεκίνησαν και οι  εγγραφές για τη νέα περίοδο των τμημάτων ζωγραφικής, κεραμικής, φωτογραφίας, comic, αγιογραφίας καθώς και για τα ολιγομελή - εντατικά τμήματα Σχεδίου (Γραμμικό & Ελεύθερο) για προετοιμασία εισαγωγής σε ΤΕΙ, ΑΕΙ και ΑΣΚΤ.
Έναρξη μαθημάτων:  από Δευτέρα  2 Οκτωβρίου.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΕΓΓΡΑΦΕΣ:  στον χώρο της έκθεσης καθώς και στα γραφεία του Εικαστικού Εργαστηρίου, Παπαστράτου 83, Αγρίνιο,  τηλ. 26410.48372, (5 – 9 μμ.),  e-mail:  eikastika@dimosagriniou.gr