«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017

Αίτηση της ΛΑ.Σ στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου για συζήτηση θέματος αναφορικά με δημοσιεύματα και καταγγελίες προωθούμενης εγκατάστασης πυρηνικών στη Βάσης του Αράξου

ΑΙΤΗΣΗ
Των Δημοτικών Συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης Αγρινίου
Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου
•    Για κοινοποίηση στους Δημοτικούς Συμβούλους, εισαγωγή και συζήτηση του θέματος στην προσεχή (29.9.2017) συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου και λήψη απόφασης σχετικά με δημοσιεύματα για «Εγκατάσταση πυρηνικών στην βάση του  Αράξου»

******
          Πρόσφατα δημοσιοποιήθηκε ότι προωθείται εγκατάσταση πυρηνικών στην Βάση του Αράξου. Θυμίζουμε ότι στην Βάση του Αράξου είχαν αποθηκευτεί πυρηνικές κεφαλές του ΝΑΤΟ από το 1962. Αυτές απομακρύνθηκαν μόλις το 2001 και με τους αγώνες του λαού μας. Η συγκεκριμένη Βάση είναι σταθερά ενταγμένη στους νατοϊκούς σχεδιασμούς και έχει χρησιμοποιηθεί τα τελευταία χρόνια για μετασταθμεύσεις και εφοδιασμό πολεμικών αεροσκαφών σε νατοϊκές επιδρομές σε άλλες χώρες.
         Τώρα φαίνεται ότι...
ανοίγουν νέα σχέδια χρήσης της με αποθήκευση πυρηνικών, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη χώρα και τους λαούς της περιοχής. Ανησυχούμε λοιπόν έντονα γιατί οι γενικότερες εξελίξεις είναι επικίνδυνες και απειλούν την ασφάλεια και την ζωή του ελληνικού λαού αλλά και των γειτονικών λαών της περιοχής. Ενδεικτικά αναφέρουμε την νέα συμφωνία που η κυβέρνηση Συριζα-Ανελ έκανε με τις ΗΠΑ (ΦΕΚ 125 ΤΑ/29-8- 2017) για επέκταση της βάσης της Σούδας. Την συμμετοχή των Ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στις αποστολές του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. Οι αμερικα-νατοϊκές βάσεις στην χώρα μας καλά κρατούν και εμπλέκουν βαθύτερα τη χώρα και το λαό της στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για ό,τι καταγγέλλεται και αφορά την εγκατάσταση πυρηνικών στον Άραξο.  Καλούμε την Κυβέρνηση να απαντήσει δημόσια και ξεκάθαρα εάν έχουν ισχύ αυτοί οι νατοϊκοί σχεδιασμοί στην περιοχή. Απαιτούμε να τους σταματήσει. Η μέχρι σήμερα εμπειρία δείχνει ότι οι κυβερνητικές υποσχέσεις δεκαετιών για απομάκρυνση των Βάσεων και οι δήθεν διαψεύσεις αναβάθμισης του ρόλου τους, πόρρω απέχουν από την πραγματικότητα. Με βάση τη σημερινή μας απόφαση, παίρνουμε αντίστοιχες πρωτοβουλίες με τους Δήμους της περιοχής, επαγρυπνώντας ενάντια στην εγκατάσταση πυρηνικών στη χώρα μας και στη γειτονική Βάση του Αράξου.

Αγρίνιο,28.9.2017
Τίμος Παπανικολάου
Πελοπίδας Αντωνάκος