«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη 48χρονος ημεδαπός στην Αμαλιάδα για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν δέκα δενδρύλλια κάνναβης και 70 γραμμάρια της ίδιας ουσίας

Συνελήφθη, χθες (03-10-2016) το μεσημέρι, στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, 48χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα,   για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας πραγματοποίησαν έρευνα, στην οικία του δράστη, παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής:
•    Δέκα δενδρύλλια κάνναβης, που καλλιεργούσε σε εξωτερικό  χώρο της οικίας του  και
•    Μια συσκευασία, που περιείχε ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους εβδομήντα γραμμαρίων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας. 

***
ΑΣΚΗΣΗ ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2016 - Δοκιμαστική ενεργοποίηση σειρήνων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ανακοινώνεται ότι αύριο Τετάρτη (05.10.2016) στο πλαίσιο της άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2016», θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, σε όλη την επικράτεια, ως εξής:
•    Στις 11:00, σήμανση συναγερμού αεροπορικής επίθεσης, για εξήντα (60) δευτερόλεπτα (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης).
•    Στις 11:05, σήμανση λήξης συναγερμού, για εξήντα (60) δευτερόλεπτα (συνεχής ήχος σταθερής έντασης).
Η ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, έχει καθαρά δοκιμαστικό χαρακτήρα και δεν συντρέχει κανένας λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας.


 ***
Ακόμη 1.745 επιστροφές αλλοδαπών στις χώρες καταγωγής τους διαχειρίστηκαν οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας το μήνα Σεπτέμβριο

Οι επιστροφές πραγματοποιούνται μέσω των εθελούσιων προγραμμάτων επαναπατρισμού του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης καθώς και των αναγκαστικών επιστροφών και εθελοντικών αναχωρήσεων από την Ελληνική Αστυνομία
Από τις αρχές του έτους έχουν επιστραφεί συνολικά στις χώρες καταγωγής τους 13.928 άτομα
Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης, άλλοι 1.745 αλλοδαποί διαφόρων υπηκοοτήτων επέστρεψαν συνολικά από όλη την επικράτεια, στις χώρες καταγωγής τους, το μήνα Σεπτέμβριο.
Σε βάρος των παραπάνω υπηκόων τρίτων χωρών είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής και απέλασης για παράνομη είσοδο στη χώρα μας. Οι επιστροφές πραγματοποιήθηκαν μέσω των εθελούσιων προγραμμάτων επαναπατρισμού του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, καθώς και των αναγκαστικών επιστροφών και εθελοντικών αναχωρήσεων από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ενδεικτικά, ο μεγαλύτερος αριθμός επιστροφών πραγματοποιήθηκε με προορισμό την Αλβανία (1.165 άτομα), το Πακιστάν (155 άτομα), το Ιράκ (88 άτομα), τη Γεωργία (82 άτομα), το Αφγανιστάν (77 άτομα), τη Βουλγαρία (20 άτομα), το Ιράν (19 άτομα) και την Ρουμανία (16 άτομα).
Σημειώνεται ότι από τις αρχές του έτους έχουν επιστραφεί συνολικά στις χώρες καταγωγής τους 13.928 άτομα.

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣ

Σύλληψη ενός ημεδαπού για οπλοκατοχή   
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα,  στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, 52χρονος ημεδαπός, διότι  σε  αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε, ένα μεταλλικό μαχαίρι  συνολικού μήκους σαράντα εκατοστών. 

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος άγνωστου δράστη, για παράβαση της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών.   
Χθες το βράδυ, στην Πάτρα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, σε αστυνομικό έλεγχο που ενεργούσαν στο κέντρο της Πάτρας, εντόπισαν σε παρτέρι στο πεζοδρόμιο, ένα πακέτο τσιγάρα το οποίο περιείχε κάνναβη, συνολικού βάρους (6,6) γραμμαρίων  και μικροποσότητα κοκαΐνης, όπου νωρίτερα είχε απορρίψει στο σημείο άγνωστος δράστης, που αναζητείται.

Σύλληψη ενός ημεδαπού για ενδοοικογενειακή βία   
Συνελήφθη, χθες το βράδυ στην Ακράτα,  από αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, 28χρονος ημεδαπός, διότι  εντός της οικίας του, απείλησε κι απώθησε τους γονείς του, ηλικίας 65 και 60ετών, ενώ  προκάλεσε σωματικές βλάβες στην 33χρονη αδερφή του, για την οποία παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση. 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Σύλληψη μίας  ημεδαπής για καταδικαστική απόφαση   
Συνελήφθη, χθες το πρωί στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος  Ασφαλείας Αμαλιάδας, 56χρονη ημεδαπή, διότι  εκκρεμούσε  σε βάρος της, καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αμαλιάδας, σύμφωνα με την οποία της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριάντα (30) ημερών για παράβαση του Κώδικα Οδικής κυκλοφορίας.

Σύλληψη ενός  ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση    
Συνελήφθη, χθες το πρωί στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, 64χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηλείας, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης πέντε ετών για φοροδιαφυγή.