«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Αδέρφια καλλιεργούσαν και διακινούσαν ναρκωτικά στον Κάλαμο Λευκάδας

Συνελήφθη 40χρονος αλλοδαπός, ενώ αναζητείται ο 42χρονος αδερφός του

Κατασχέθηκαν περισσότερα από επτά κιλά κάνναβης

Συνελήφθη, χθες (30-09-2016) το πρωί, στο νησί Κάλαμος της Λευκάδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, 40χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακίνηση, καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών.

Οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν και τον 42χρονο αδερφό του συλληφθέντα, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται.

Η σύλληψη του 40χρονου αλλοδαπού, είναι αποτέλεσμα συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, η οποία οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, κατά την οποία, κλιμάκιο αστυνομικών μετέβη στον Κάλαμο και εξακρίβωσε τον τρόπο δράσης των δυο αδερφών.

Ειδικότερα... 

από τις έρευνες που ενήργησαν οι αστυνομικοί, στις οικίες των δυο δραστών και σε μάνδρα οικοδομικών υλικών, βρήκαν μεταξύ άλλων και κατέσχεσαν τα εξής :

•    Έξι ανισοβαρείς σακούλες με αποξηραμένη κάνναβη, συνολικού βάρους επτά κιλών, 
•    Ένα σεντόνι, που περιείχε πενήντα γραμμάρια κάνναβης,
•    Μια ακόμα συσκευασία με μικροποσότητα κάνναβης,
•    Ένα χρησιμοποιημένο λάστιχο ποτίσματος, σαράντα πέντε μέτρων, με μπεκάκια και διακλαδωτές,
•    Ένα τσουβάλι με πενήντα πέντε ποτήρια από φενιζόλ, τα οποία οι δράστες είχαν χρησιμοποιήσει ως φυτώριο και 
•    Ένα κινητό τηλέφωνο.

Από την εμπεριστατωμένη έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι, τα ναρκωτικά που κατασχέθηκαν, προέρχονται από φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, που είχαν καλλιεργήσει οι δράστες, οι οποίοι μετά τη συγκομιδή, αποθήκευαν τις αποξηραμένες ναρκωτικές ουσίες, σε ψυγεία εκτός λειτουργίας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λευκάδας, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό του αδερφού του βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου.

***
Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και στην περαιτέρω διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης σε διάφορες περιοχές της χώρας

Η εξάρθρωση επετεύχθη στο πλαίσιο διυπηρεσιακής συνεργασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και των Διευθύνσεων Αστυνομίας Εύβοιας και Ηλείας

Για την πλήρη αποδόμηση της οργάνωσης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016, μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε Αττική, Εύβοια και Ηλεία,

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί της Ε.Κ.Α.Μ., ελικόπτερα της Αστυνομίας ενώ συνέδραμαν και αστυνομικοί σκύλοι

Συνελήφθησαν συνολικά (12) μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, όλοι ημεδαποί, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται άλλα (8) μέλη, εκ των οποίων (4) ημεδαποί και (4) υπήκοοι Αλβανίας

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, (765) δενδρύλλια κάνναβης, (324) κιλά περίπου ακατέργαστης κάνναβης, (6) οχήματα, οπλισμός καθώς και πλήρης εξοπλισμός για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

Επιπλέον στην υπόθεση ενέχονται (162) άτομα τα οποία όπως προέκυψε από την εξέλιξη της έρευνας προμηθεύτηκαν ποσότητες ναρκωτικών από την εγκληματική οργάνωση

Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη συστηματική καλλιέργεια φυτειών κάνναβης και την περαιτέρω προώθηση και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης, σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Η εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης επετεύχθη στο πλαίσιο διυπηρεσιακής συνεργασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και των Διευθύνσεων Αστυνομίας Εύβοιας και Ηλείας.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν (12) μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, όλοι ημεδαποί, από τους οποίους (10) άνδρες, ηλικίας από 21 έως 72 ετών και (2) γυναίκες, ηλικίας 48 και 53 ετών. Επιπλέον ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται (8) ακόμα μέλη της σπείρας, (4) ημεδαποί και (4) υπήκοοι Αλβανίας.

Οι εμπλεκόμενοι κατηγορούνται, σε βαθμό κακουργήματος, για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, σε συνδυασμό με παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης προηγήθηκε πολύμηνη διερεύνηση της υπόθεσης και μετά από συστηματικές διασταυρώσεις στοιχείων και δεδομένων και αναλύσεις του προφίλ των εμπλεκομένων (profiling), διακριβώθηκε η δράση διασυνδεδεμένων εγκληματικών δικτύων, που ενέχονται στην καλλιέργεια και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης.

Όπως προέκυψε η οργάνωση διέθετε εσωτερική δομή, με ιεραρχική σχέση μεταξύ των μελών της και διακριτούς - προκαθορισμένους ρόλους στους επιμέρους τομείς της εγκληματικής της δράσης.

Για την πλήρη αποδόμηση της οργάνωσης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016, μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Εύβοιας και το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε περιοχές της Αττικής, της Εύβοιας και της Ηλείας, με τη συμμετοχή αστυνομικών της Ε.Κ.Α.Μ., ελικοπτέρων της Ελληνικής Αστυνομίας ενώ συνέδραμαν και αστυνομικοί σκύλοι.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκαν:

    (2) φυτείες κάνναβης και εκριζώθηκαν (422) δενδρύλλια, στην Εύβοια,
    (343) δενδρύλλια καννάβεως και (320) κιλά ακατέργαστης κάνναβης, στην Ηλεία καθώς και
    ποσότητες κάνναβης και οπλισμός, σε οικίες, χώρους και αυτοκίνητα των εμπλεκομένων ατόμων σε περιοχές της Εύβοιας, της Ηλείας και της Αττικής.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

    (765) δενδρύλλια κάνναβης , με πλήρη εξοπλισμό καλλιέργειας (ποτιστικά λάστιχα, σκαπτικά εργαλεία, λιπάσματα κ.λ.π.),
    (323) κιλά και (958,5) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
    (6) ζυγαριές ακρίβειας,
    (8) τσιγαριλίκια και μικροποσότητα ηρωίνης,
  
  (6) οχήματα (τέσσερα αυτοκίνητα φορτηγό, και μοτοσικλέτα),
    καραμπίνα, περίστροφο και αεροβόλο πιστόλι,
    (79) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,
    το χρηματικό ποσό των (520) ευρώ και
    (9) συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Στην υπόθεση ενέχονται άλλα (162) άτομα, τα οποία όπως προέκυψε από την εξέλιξη της έρευνας προμηθεύτηκαν ποσότητες ναρκωτικών από την εγκληματική οργάνωση.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

***
Συνελήφθη 47χρονος ημεδαπός στην Ηλεία για κατοχή ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων περίπου 80 γραμμάρια μεθαδόνη

Συνελήφθη, χθες (30-09-2016) το βράδυ, στην Νέα Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου, στο ύψος της Αρετής, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, 47χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, σε  έλεγχο που ενήργησαν σε αυτοκίνητο που οδηγούσε ο δράστης, βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν τα εξής :

•    Ένα πλαστικό μπουκάλι με (78,2) γραμμάρια μεθαδόνης,
•    Ένα γυάλινο δοχείο, που περιείχε (77) ναρκωτικά χάπια και
•    Μια συσκευασία ηρωίνης, σε μορφή βράχου βάρους (3,2) γραμμαρίων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας. 

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σχηματισμός δικογραφίας           σε βάρος αγνώστων δραστών για κλοπή   
Προχθές (29-09-2016), το απόγευμα  άγνωστος δράστης, εισήλθε από ανασφάλιστη θύρα στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής του  Α΄ Κοιμητηρίου Πατρών και  αφού παραβίασε το παγκάρι αφαίρεσε άγνωστο χρηματικό ποσό. Δράστης αναζητείται.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για  ληστεία   
Χθες το βράδυ σε χωριό της Ακράτας, σε προαύλιο χώρο οικίας 75χρονου ημεδαπού  δύο άγνωστοι δράστες του επιτέθηκαν με τα χεριά τραυματίζοντας τον ελαφρά στο κεφάλι και αφαιρώντας του το χρηματικό πόσο των (700) ευρώ. Ο παθών μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου και εν συνεχεία στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ρίου «Παναγία η βοήθεια» για την παροχή πρώτων βοηθειών όπου και νοσηλεύεται.

Σύλληψη δυο ατόμων για  ναρκωτικά    
Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αιγίου, ένας 39χρονος ημεδαπός και ένας 41χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, διότι σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε βρέθηκαν  στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν από μία (1) νάιλον αυτοσχέδια συσκευασία με  κοκαΐνη μικτού βάρους ενός (1) γραμμαρίου έκαστη. Επισημαίνεται ότι ο δεύτερος έλεγχος πραγματοποιήθηκε σε Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Αιγίου. Από τον έλεγχο των στοιχείων του 41χρονου, διαπιστώθηκε ότι είχε εισέλθει και διέμενε παράνομα στη Χώρα.

Σύλληψη ενός  ημεδαπού για κλοπή      
Συνελήφθη,  χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών 50χρονος ημεδαπός, διότι εισήλθε σε κατάστημα εμπορίας ρούχων και  αφαίρεσε από τις προθήκες του καταστήματος, πέντε παντελόνια αξίας 300 ευρώ, τα οποία τοποθέτησε μέσα σε δυο σακούλες με ειδικά διαμορφωμένο αλουμινόχαρτο, που εμποδίζει την ήχηση των αντικλεπτικών συστημάτων.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Σύλληψη ενός αλλοδαπού  για καταδικαστική απόφαση    
Χθες το πρωί, στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του  Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας συνελήφθη 27χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, διότι  σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λαμίας για παράβαση του Νόμου ''Περί Όπλων'', με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης είκοσι οκτώ (28) μηνών.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη δυο  ημεδαπών για αντίσταση, απείθεια, απειλή, εξύβριση  και παράβαση του Νόμου  περί όπλων   
Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας  Ακαρνανίας, δυο 28χρονοι ημεδαποί,  διότι αρνήθηκαν να υποβληθούν σε νομότυπο αστυνομικό έλεγχο, δηλώνοντας στους αστυνομικούς,  ότι δεν τους αναγνωρίζουν ως Αρχή, εξυβρίζοντας, απειλώντας και ασκώντας τους σωματική βία, χωρίς την πρόκληση κάποιου τραυματισμού. Σε σωματική έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή του ενός δράστη  ένα σουγιά,  μήκους σε πλήρη έκταση δεκατεσσάρων (14) εκατοστών.