«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Ν. Μωραΐτης: Άμεσα μέτρα για την κατολίσθηση στην Κρυοπηγή Πρέβεζας (VIDEO)


«Παρακολουθούμε το φαινόμενο» ήταν η απάντηση του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη στο αίτημα για λήψη άμεσων μέτρων των κατοίκων της Κρυοπηγής Πρέβεζας καθώς μεγάλη κατολίσθηση - καθίζηση - μετατόπιση εδάφους κατάστρεψε τις περιουσίες τους.
Τα αιτήματα των κατοίκων μετέφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραίτης σημειώνοντας ότι...
πρέπει να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, να χρηματοδοτηθεί μελέτη του ΙΓΜΕ και να αντικατασταθούν τα 500 στρέμματα χωράφια και τα λιόδεντρα που έχουν καταστραφεί.
https://www.youtube.com/watch?v=W5L_cBrXp4M

Ο υπουργός Εσωτερικών απάντησε πως άρχισε διαδικασία καταγραφής και παρακολούθησης του φαινομένου. Ανέφερε ότι δεν απειλούνται προς το παρόν δεν απειλούνται οικισμοί και ότι για να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα πρέπει να εκπονηθεί ένα πιο εμπεριστατωμένο πόρισμα. Για τις αποζημιώσεις παράπεμψε στις διαδικασίες του ΕΛΓΑ.


Το ότι έγινε μια σύσκεψη πριν λίγες μέρες δεν λέει τίποτα, είναι κενό γράμμα από τη στιγμή που δεν υπάρχει αποτέλεσμα ανέφερε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης. Σημείωσε ότι ενώ το πρόβλημα είναι γνωστό από το 2009 δεν έχει γίνει το παραμικρό και η κυβέρνηση έχει ευθύνες για το γεγονός ότι δεν πάρθηκαν μέτρα προστασίας.
Επανέλαβε το αίτημα για αντικατάσταση χωραφιών και ελαιόδεντρων με τον υπουργό Εσωτερικών να απαντά ότι για να γίνει θα πρέπει να αποδειχθεί η καταστροφή.