«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

Σημεία παρέμβασης του Δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου στο κοινό Συνέδριο ΚΕΔΕ- ΕΝΠΕ :


«Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε αυτοδιοικητικά. Είναι ιστορική στιγμή για την αυτοδιοίκηση. Για 1η φορά, στην ίδια αίθουσα βρίσκεται ο Ά και Β΄ Βαθμός Τ.Α. Υπηρετούμε την αυτοδιοίκηση σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, όχι μόνο εξαιτίας των μνημονίων αλλά και εξαιτίας της ασύλληπτης γραφειοκρατίας.
Κανείς δεν μιλά γι αυτά τα προβλήματα. Μιλάμε για την απλή αναλογική, λες και...
είναι πανάκεια. Είχα την τύχη να είμαι ο πρώτος Δήμαρχος που ενέταξε έργο στη ΒΑΑ . Ξέρετε πόσα γραφειοκρατικά εμπόδια έπρεπε  να αντιμετωπίσω; Δυστυχώς πάμε σε λογική συγκέντρωσης και όχι αποκέντρωσης.
Ζητάμε επιτέλους να σταματήσει ο δαίδαλος της γραφειοκρατίας. Λύσεις υπάρχουν και είναι απλές. Σίγουρα δεν είναι η απλή αναλογική. Αντιθέτως θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα.Θα δημιουργήσει παρατάξεις υποψηφίων Αντιδημάρχων που θα λειτουργούν εκβιαστικά απέναντι στους δημάρχους και τους περιφερειάρχες. Δυστυχώς εκεί οδηγούμαστε. Όπως φάνηκε η κεντρική πολιτική σκηνή ενδιαφέρεται μόνο για τις εθνικές εκλογές. Πάντως αν θελήσουν να κάνουν μεταρρύθμιση εμείς είμαστε εδώ, έτοιμοι με τις προτάσεις μας».


 ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 

*** 
1ο  Φεστιβάλ Παιδικής και Νεανικής Λογοτεχνίας
Ξεκίνησαν την Τετάρτη 18 Απριλίου 2018 οι συναντήσεις Αιτωλοακαρνάνων συγγραφέων με  μαθητές και μαθήτριες σχολείων της πόλης στο πλαίσιο του1ου Φεστιβάλ Παιδικής και Νεανικής Λογοτεχνίας,που διοργανώνει ο Δήμος Αγρινίου σε συνεργασία με την Α/θμια,την Β/θμια Εκπαίδευση Ν.Αιτ/νίας και Αγρινιώτες Βιβλιοπώλες.
Την Τετάρτη 18 Απριλίου η συγγραφέας Σταυρούλα Κάτσου  - Καντάνη επισκέφτηκε το 5οΓυμνάσιο Αγρινίου, η συγγραφέας Βησσαρία Ζορμπά  - Ραμμοπούλου το Γυμνάσιο Καινουργίου, ο συγγραφέας Παντελής Φλωρόπουλος το Γυμνάσιο Αγίου Κων/νου Αγρινίου, η συγγραφέας Ελένη Τασοπούλου το 16ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου και η συγγραφέας  Ιωάννα Πίττα το Νηπιαγωγείο Δοκιμίου.
Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μαρία Παπαγεωργίου υποδέχτηκε τη συγγραφέα Ιωάννα Πίττα στο Νηπιαγωγείο Δοκιμίου και μίλησε στα παιδιά για την αξία του βιβλίου: «Ένα βιβλίο μας ξεναγεί σε έναν μαγικό κόσμο. Μας πηγαίνει  σε χώρες μακρινές, ταξιδεύει το μυαλό και την καρδιά μας. Ταυτόχρονα μας μαθαίνει σπουδαία πράγματα για τα παιδιά που ζουν σε άλλες χώρες. Τα βιβλία μπορούν να γίνουν η καλύτερη παρέα μας».
Στη συνέχεια η Συγγραφέας Ιωάννα Πίττα πήρε το λόγο και  συνομίλησε με τα παιδιά του Νηπιαγωγείου και παρουσίασε το βιβλίο της :΄΄Οι περιπέτειες ενός Κουνελιού΄΄.
Σήμερα Πέμπτη οι συναντήσεις θα συνεχιστούν ως εξής:
O συγγραφέας Παντελής Φλωρόπουλος θα επισκεφτεί το 2ο Γυμνάσιο Αγρινίου με το βιβλίο ΄΄Η Πολιτεία των λουλουδιών  ΄΄, η συγγραφέας  Βησσαρία Ζορμπά  - Ραμμοπούλου θα επισκεφτεί το 7ο Γυμνάσιο Αγρινίου και θα συνομιλήσει με τους μαθητές για την αξία του εξωσχολικού αναγνώσματος.Η συγγραφέας Σταυρούλα Κάτσου  - Καντάνη    θα επισκεφτεί το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου  με το βιβλίο:΄΄ Η πρασινοσκουφίτσα και το φλεγόμενο δάσος΄΄.