«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Ενημέρωση από τον δήμο Αγρινόυ


ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΧΟΡΟΥ

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αγρινίου γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Χορού και σας καλεί την Κυριακή 29 Απριλίου 2018 στις 7,30 στον αύλειο χώρο των πρώην Καπναποθηκών Παπαστράτου.

Ελάτε να χορέψουμε !!!!!!!!!
 
Σχολική Εβδομάδα LetsDoItGreece.


Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι δράσεις των σχολείων που μετέχουν στην Σχολική Εβδομάδα LetsDoItGreece. Με ενθουσιασμό και μεράκι οι  μαθητές, οι οποίοι   μετέχουν στην μεγαλύτερη εθελοντική πρωτοβουλία της χώρας, συνεχίζουν την προσπάθεια να ομορφύνουν το περιβάλλον τους.
Από την πρώτη ημέρα οι μαθητές με τους δασκάλους και τους γονείς τους ζωγραφίζουν, βάφουν και φυτεύουν δένδρα αποδεικνύοντας στην πράξη την ευαισθησία τους 
Ο Δήμος  Αγρινίου με την Ακτίνα Εθελοντισμούσυντονίζουν 130 δράσεις σε όλο το εύρος του δήμου, όπως εξηγεί η κ. Ανθούλα Μακρή: «Είμαστε ικανοποιημένοι από την πορεία εξέλιξης των δράσεων και σίγουρα από την συμμετοχή των παιδιών. Και φέτος είναι συγκινητική η ανταπόκριση και το πάθος που επιδεικνύουν στην ολοκλήρωση του σχεδίου τους. Θέλω να θυμίσω ότι οι  εκδηλώσεις της Σχολικής Εβδομάδας  κορυφώνονται αύριο  Παρασκευή 27 Απριλίου με την διοργάνωση έκθεσης  έργων  και κατασκευών από ανακυκλώσιμα υλικά στην πλατεία Δημοκρατίας από τις 10.00 πμ έως τις 12.30. Εκεί, όλοι μαζί θα επιβραβεύσουμε τους μαθητές για την προσπάθειά τους».

   ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

***  
“Μοτοσυκλετώντας Χαίρομαι”

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου παρακολούθησε στο 1ο ΕΠΑΛ το πρόγραμμα ενημέρωσης  “Μοτοσυκλετώντας Χαίρομαι”που πραγματοποιεί  η Λέσχη Μοτοσυκλέτας Αγρινίου σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Μοτοσυκλέτας “Μοτοθέσις”και  τη στήριξη του Γραφείου Κοινωνικής Διακονίας της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας.
 Οι μαθητές παρακολούθησαν οπτικό υλικόκαι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την ασφαλή κυκλοφοριακή αγωγή.
Ο Γιώργος Παπαναστασίουανέφερε σχετικά με την ασφαλή οδήγηση:«Συνήθως, δεν δείχνουμε τόσο μεγάλη σημασία στην προσοχή και την ασφάλεια. Είναι λάθος όμως αυτό. Η μηχανή δεν είναι παιχνίδι. Πρέπει να γνωρίζετε ότι,  στατιστικά,  τα περισσότερα θανατηφόρα τροχαία με μηχανές γίνονται μέσα στην πόλη και σε ακτίνα τριών χιλιομέτρων από τα σπίτια μας. Και συνήθως ευθύνονται τα μεγάλα οχήματα και όχι η μοτοσυκλέτα. Γι αυτό ακριβώς το λόγο έχει μεγάλη αξία αυτή η ενημερωτική καμπάνια και η συμμετοχή σας. Αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές».
Παρόντες στην εκδήλωση εκ μέρους της Λέσχης Μοτοσυκλέτας Αγρινίου ο κ.Β. Τσάμης, Κ. Γεωργαράς, Μ. Κωστακιώτης, Αξιωματικοί της Τροχαίας Αγρινίου και εκπρόσωποι του  Γραφείου Κοινωνικής Διακονίας της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας.


   ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

***
Απάντηση Γραφείου Τύπου σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν την οδό Α.Παναγόπουλου.

Το έργο «ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΔΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ, ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΟΔΩΝ ΜΕΤΑΞΥ 466Γ - 469»προϋπολογισμού300.000,00 € (με Φ.Π.Α.)
περιλαμβάνει την πλήρη ανακατασκευή και  ασφαλτόστρωση οδών που βρίσκονται εντός σχεδίου πόλεως του Δήμου Αγρινίου. Συγκεκριμένα για την οδό Α. Παναγόπουλου προβλέπεται η πλήρης ανακατασκευή της με κατασκευή πεζοδρομίων, οδόστρωμα με επένδυση από κυβόλιθους καθώς έχει χαρακτηριστεί ήπιας κυκλοφορίας και  ηλεκτροφωτισμός με φωτιστικά υψηλής τεχνολογίας ( LED).
Το έργο δημοπρατήθηκε στις 12/ 12/ 17 και εντός των ημερών ολοκληρώνονται οι διαδικασίες ελέγχων από τις αρμόδιες υπηρεσίες για να υπογραφεί η σύμβαση.
Ωστόσο, μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες του Ελεγκτικού  Συνεδρίου ο Δήμος Αγρινίου έχει δρομολογήσει προσωρινή  παρέμβαση στο συγκεκριμένο δρόμο για την διευκόλυνση της κυκλοφορίας.

   ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 

*** 
Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου
Τη Δευτέρα 30  ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018 στις 19:00, θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, επί της οδού Αναστασιάδη 1 στο Αγρίνιο, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης: 


1.      Μερική ανάκληση της υπ’ αριθμ. 56/2017 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα: «Αγορά ρυμοτομούμενων ιδιοκτησιών επί των οδών Αρχιμήδη και Ηρακλείτου για την διάνοιξη των οδών» και της υπ’ αριθμ. 207/2017 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα: «Καθορισμός τιμής μονάδας για αγορά ρυμοτομούμενων ιδιοκτησιών επί της οδού Αρχιμήδη και την οδό Ηρακλείτου για την διάνοιξη των οδών μετά από την έκθεση εκτίμησης πιστοποιημένου εκτιμητή» και αντικατάσταση των ανακληθέντων παραγράφων τους.

(Εισηγητής: Γενικός Γραμματέαςκ. Τζιώλης).

2.      Αναμόρφωση προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος του Δήμου Αγρινίου  έτους 2018.
(Εισηγητής: Αντιδήμαρχοςκ. Φαρμάκης).

3.      Καθορισμός τιμής μονάδας για απευθείας αγορά ιδιοκτησιών επί της οδού Αριστοτέλους στο Ο.Τ. 63Β σχεδίου πόλεως Αγρινίου και αποδοχή προσφερόμενου τιμήματος.
(Εισηγητής: Γενικός Γραμματέαςκ. Τζιώλης).

4.      Καθορισμός τιμής μονάδας για εξαγορά ιδιοκτησίας των Μαρίας, Ζωής, Βασιλείου, Χαράλαμπου και Χρίστου Πασχέντη επί της οδού Ιωνίας και Εθνικής Ανεξαρτησίας στο Ο.Τ. 181 σχεδίου πόλης Αγίου Κωνσταντίνου Δήμου Αγρινίου.
(Εισηγητής: Γενικός Γραμματέαςκ. Τζιώλης).

5.      Έγκριση καθορισμού τιμήματος για την αγορά ακινήτου στο Ο.Τ. 113Α στην οδό Γρίβα και Παναγοπούλου για δημιουργία κοινόχρηστου χώρου (φερόμενων ιδιοκτητών Αθανασίας, Χρήστου, Ιωάννη, Βασιλείου, Γεωργίας και Ανδρέα Βέλλιου), μετά από εκτίμηση ορκωτού εκτιμητή.
(Εισηγητής: Γενικός Γραμματέαςκ. Τζιώλης).

6.      Έγκριση αποδοχής χρηματοδότησης του Δήμου Αγρινίου από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ στον άξονα προτεραιότητας: «Κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες των Δήμων»  στο πλαίσιο της πρόσκλησης με τίτλο: «Επισκευή, συντήρηση σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων και λοιπές δράσεις».
(Εισηγητής: Αντιδήμαρχοςκ. Φαρμάκης).

7.      Έγκριση υποβολής πρότασης με τίτλο: «Εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας χειμάρρου ¨ΛΥΚΟΡΑΧΙΤΗΣ¨ (περιοχή κτιρίου ΕΛΕΠΑΠ) Δήμου Αγρινίου»   στο πλαίσιο της Πρόσκλησης με κωδικό: 2.5.a.1.1.b_1 αρ. πρωτ. 4652/2017 (Α/Α ΟΠΣ 2472) και   τίτλο: «Επενδύσεις σε έργα αντιπλημμυρικής προστασίας» του ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 2 «Προστασία του Περιβάλλοντος – Μετάβαση σε μια οικονομία φιλική προς το περιβάλλον» (ΕΤΠΑ) του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα».
(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γκρίζης).

8.      Έγκριση σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Αγρινίου και Δ.Ε.Υ.Α. Αγρινίου για την κατασκευή του έργου: «Εκσυγχρονισμός και επέκταση υποδομών συλλογής αστικών λυμάτων περιοχής Αγίας Βαρβάρας» και ακύρωση της υπ’ αριθμ. 278/2017 προηγούμενης σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
(Εισηγητής: Αντιπρόεδρος Δ.Ε.Υ.Α.Α. κ. Σκορδόπουλος).

9.      Επί πρωτοβουλίας πολιτών για την διάσωση των καπναποθηκών Ηλιού στο Αγρίνιο. (Σχετ. η υπ’ αριθμ. πρωτ. 17/2018 απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής).
(Εισηγητής: Πρόεδρος Επιτροπής Ποιότητας Ζωής κ. Γκούντας).

10.  Περί μη καταβολής οικονομικής εισφοράς (τροφείων) από τους γονείς των φιλοξενούμενων νηπίων στους Παιδικούς Σταθμούς του Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙ.Π.Α. για τη σχολική χρονιά 2018-2019.
(Εισηγητής: Πρόεδρος ΚΟΙ.Π.Α. κ. Βασιλείου).

11.  Έγκριση της υπ’ αριθμ. 3Α/2018 απόφασης του Δ.Σ. της Κ.Ε. ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου με θέμα: «Έγκριση πίνακα 5Γ΄(στοχοθεσία οικονομικών αποτελεσμάτων προϋπολογισμού 2018».
(Εισηγήτρια: Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Κ.Ε. ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.κα Μπούτιβα).

12.  Πρόσληψη προσωπικού για αντιμετώπιση κατεπειγουσών ή εποχικών ή πρόσκαιρων αναγκών για τις ανάγκες της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης για το έτος 2018, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου διάρκειας έως 2 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.
(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γκρίζης).

13.  Πρόσληψη προσωπικού (εργάτες - πυροφύλακες) για αντιμετώπιση κατεπειγουσών  ή εποχιακών ή πρόσκαιρων αναγκών για το έτος 2018,  με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου διάρκειας έως δύο (2) μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.
(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γκρίζης).

14.  Πρόσληψη υδρονομέων άρδευσης για το έτος 2018.
(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γκρίζης).

15.  Καθορισμός αμοιβής δικηγόρου.
(Εισηγητής: Αντιδήμαρχοςκ. Φαρμάκης).

16.  Έγκριση της υπ’ αριθμ. 78/2018 απόφασης Οικονομικής Επιτροπής με θέμα: «Έκθεση εσόδων - εξόδων  Α΄ τριμήνου  2018  για  τον έλεγχο υλοποίησης  του  προϋπολογισμού  έτους  2018».
(Εισηγητής: Πρόεδρος Οικονομικής Επιτροπήςκ. Φαρμάκης).

17.  Έγκριση διοργάνωσης αθλητικών εκδηλώσεων και μελέτης για τον 11οημιμαραθώνιο δρόμο «ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΣΗΣ».
(Εισηγητής: Αντιδήμαρχοςκ. Γκρίζης).

18.  Έγκριση της προμήθειας ελαστικών οχημάτων και μηχανημάτων του Δήμου Αγρινίου για  χρονικό διάστημα ενός (1) έτους.
(Εισηγητής: Αντιδήμαρχοςκ. Φαρμάκης).

19.  Έγκριση διενέργειας προμήθειας ειδών καθαριότητας υγιεινής και ευπρεπισμού για τις ανάγκες των υπηρεσιών  του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων για χρονικό διάστημα ενός (1) έτους.
(Εισηγητής: Αντιδήμαρχοςκ. Φαρμάκης).

20.  Έγκριση διενέργειας προμήθειαςειδών σίτισης  για  την κάλυψη των αναγκών  των  Υπηρεσιών  του Δήμου και των   Νομικών   του Προσώπων.
(Εισηγητής: Αντιδήμαρχοςκ. Φαρμάκης).

21.  Έγκριση προσφυγής στη διαδικασία με διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, σύμφωνα με τις  διατάξεις του άρθρου 32 του Ν.4412/2016  για την ανάθεση της συντήρησης - αναβάθμισης  των εφαρμογών λογισμικού των Υπηρεσιών του Δήμου για το 2018  και απευθείας ανάθεση  των  υπηρεσιών αυτών.
(Εισηγητής: Αντιδήμαρχοςκ. Φαρμάκης).

22.  Έγκριση υλοποίησης εκδήλωσης – δράσης στο πλαίσιο ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης του κοινού για τη διάγνωση και την αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης.
(Εισηγητής: Αντιδήμαρχοςκ. Καλαντζής).

23.  Έγκριση συμμετοχής του Δήμου Αγρινίου στην 4η Διεθνή Εμπορική Έκθεση Φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών (FRESKON), στις 26-28 Απριλίου στη ΔΕΘ-HELEXPO στη Θεσσαλονίκη με παρουσίαση των δράσεων: «Τοπικά αγροδιατροφικά προϊόντα στο Δήμο Αγρινίου: Ανάδειξη και Αξιοποίηση».
(Εισηγήτρια: Αντιδήμαρχος κα Σαλμά).

24.  Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 99/2018 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα: «Συμμετοχή του Δήμου Αγρινίου στη συνδιοργάνωση του 1ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου Αιτωλοακαρνανίας που θα λάβει χώρα  στο  Αγρίνιο  την Παρασκευή 4 & το Σάββατο 5 Μαΐου 2018»,ως προς την ημερομηνία διεξαγωγής του.
(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γκρίζης).

25.  Αδυναμία εκτέλεσης του έργου: «Κοπή χόρτων στα οδικά δίκτυα και σε κοινόχρηστους χώρους των Δ.Ε. του Δήμου Αγρινίου για πυροπροστασία, κλάδεμα και κοπή δέντρων ύψους άνω των 8 μέτρων».
(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γκρίζης).

26.  Έγκριση του 1ου Α.Π.Ε. (τακτοποιητικός):«Κατασκευή περιφράξεων στα κοιμητήρια Δημοτικών Ενοτήτων Δήμου Αγρινίου».
(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Αδάμης).

27.  Έγκριση του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου:«Συντήρηση – τοποθέτηση αντικεραυνικής προστασίας σχολικών κτιρίων Δήμου Αγρινίου».
(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Αδάμης).

28.  Έγκριση του πρωτοκόλλου διαπίστωσης βλαβών λόγω ανωτέρας βίας του έργου: «Αγροτική Οδοποιία Τ.Κ. Σαργιάδας, Δ.Ε. Παρακαμπυλίων, Δήμου  Αγρινίου».
(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Αδάμης).

29.  Έγκριση του πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου: «Κατασκευή – επέκταση και συντήρηση οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης οδών Δήμου Αγρινίου».
(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Αδάμης).

30.  Έγκριση της  3ης παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου:  «Αποκατάσταση βατότητας αγροτικού δικτύου Δ.Ε. Παναιτωλικού, Παραβόλας, Παρακαμπυλίων Δήμου Αγρινίου που επλήγησαν από πλημμυρικά φαινόμενα τη χρονική περίοδο από 30-01-2015 έως 02-02-2015».
(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Αδάμης).

31.  Συγκρότηση επιτροπής προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου:  «Συντηρήσεις - βελτιώσεις των εγκαταστάσεων λειτουργίας Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου “ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΣΗΣ” (κατεδάφιση κερκίδας, τεχνητός χλοοτάπητας, στεγάνωση στέγης κ.λ.π.».
(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Αδάμης).