«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη ημεδαπός στο Αίγιο για κατοχή ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν περισσότερα από 100 γραμμάρια κάνναβης

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στο Αίγιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας, ένας 50χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα...
οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας, στο πλαίσιο καταπολέμησης των ναρκωτικών ενήργησαν έλεγχο σε αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 50χρονος, όπου βρήκαν στο σταχτοδοχείο του οχήματος, ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο κάνναβης, το οποίο και κατέσχεσαν.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του δράστη στο Αίγιο, παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι αστυνομικοί βρήκαν επίσης και κατέσχεσαν τα εξής:

•    Τρεις αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν κάνναβη, συνολικού βάρους (102) γραμμαρίων,
•    Πέντε αυτοσχέδια τσιγάρα,  με κάνναβη και
•    Ένα πλαστικό τρίφτη.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου, ενώ κατασχέθηκε και το κινητό του τηλέφωνο.


2018
ΕΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη  αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή
  
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας 21χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστου δράστη για  παράβαση του νόμου περί προστασίας δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς 

Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μεσολογγίου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δυο αγνώστων δραστών για θανάτωση ζώων συντροφιάς, διότι χθες και προχθές, στο Μεσολόγγι, εντοπίστηκαν από μέλος Φιλοζωικού Συλλόγου, δύο  νεκρά σκυλιά, που παρείχαν ενδείξεις κατανάλωσης  δηλητηριασμένης τροφής.


***
Συνελήφθη 18χρονη αλλοδαπή στο Αεροδρόμιο Ακτίου
Η συλληφθείσα επιχείρησε να εξέλθει από τη χώρα με κλεμμένη Βελγική ταυτότητα

Συνελήφθη, χθες (21-4-2018) το πρωί, στο αεροδρόμιο του Ακτίου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας, μια 18χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Συρίας, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
Ειδικότερα, η 18χρονη επιχείρησε να ταξιδέψει αεροπορικώς από το Άκτιο στο  Άμστερνταμ της Ολλανδίας, κατέχοντας γνήσιο ταξιδιωτικό έγγραφο (ταυτότητα) Βελγικών Αρχών, η οποία είχε κλαπεί ή υπεξαιρεθεί από την κάτοχο της.
Επιπλέον, από τον έλεγχο των εγγράφων της 18χρονης προέκυψε ότι στερούταν ταξιδιωτικών εγγράφων για την νόμιμη παραμονή της στη Χώρα μας.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της συλληφθείσας  θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λευκάδας, ενώ το ταξιδιωτικό έγγραφο κατασχέθηκε.

***



Κατασχέθηκαν ακόμη (78) συσκευασίες με ναρκωτικά τις οποίες ο δράστης απέβαλλε από τον οργανισμό του και περιείχαν (148) γραμμάρια κάνναβης, δέκα γραμμάρια κοκαΐνης και δυο περίπου γραμμάρια ηρωίνης



Συνολικά ο δράστης κατά τη μεταγωγή του επιχείρησε να εισαγάγει στις φυλακές σχεδόν 600 γραμμάρια ναρκωτικών τα οποία είτε είχε καταπιεί είτε είχε επιμελώς κρύψει στις αποσκευές του 





Σε συνέχεια του Δελτίου Τύπου μας, με τίτλο 17-04-2018: Συνελήφθη 64χρονος έγκλειστος φυλακών για εισαγωγή ναρκωτικών σε σωφρονιστικό κατάστημα, σας ενημερώνουμε ότι οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, βρήκαν στην κατοχή του δράστη και κατέσχεσαν ακόμη εβδομήντα οκτώ συσκευασίες με ναρκωτικές ουσίες.



Ειδικότερα, ο 64χρονος κατά την παραμονή του ως κρατούμενος, σε νοσοκομείο της Πάτρας, απέβαλλε από τον οργανισμό του (74) συσκευασίες που περιείχαν συνολικά (148) γραμμάρια κάνναβης, (3) συσκευασίες που περιείχαν συνολικά (10,3) γραμμάρια κοκαΐνης και μια συσκευασία με (2,2) γραμμάρια ηρωίνης, οι οποίες κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς.

Υπενθυμίζεται ότι, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών αξιοποιώντας πληροφορίες και με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Μεταγωγών Δικαστηρίων Πατρών, είχαν πραγματοποιήσει στις 16-4-2018, έλεγχο στις αποσκευές του δράστη, κατά τη διάρκεια μεταγωγής του από ένα σωφρονιστικό κατάστημα σε άλλο.

Κατά τον έλεγχο οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει και κατασχέσει (147) αυτοσχέδιες συσκευασίες, που περιείχαν (260,7) γραμμάρια κάνναβης και ακόμη μια συσκευασία με (164) γραμμάρια της ίδιας ναρκωτικής ουσίας, τα οποία ο δράστης είχε επιμελώς κρύψει σε δύο μπουκάλια σαμπουάν, που μετέφερε στις αποσκευές του.

Ο 64χρονος κρατούνταν σε σωφρονιστικό κατάστημα με ένταλμα σύλληψης και προσωρινής κράτησης του 4ου Ανακριτικού Τμήματος Ναρκωτικών του Πρωτοδικείου Αθηνών, για υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.

Την προανάκριση ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.