«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Μοναστηράκι Βόνιτσας

Πολιτική συγκέντρωση διοργάνωσε  η ΚΟ Ακτίου – Βόνιτσας του ΚΚΕ, στο Μοναστηράκι Βόνιτσας, την Κυριακή το πρωί.

Την ομιλία πραγματοποίησε ο Νίκος Μωραΐτης βουλευτής του ΚΚΕ



Συζητήθηκαν ζητήματα όπως οι διεθνείς εξελίξεις, οι πολεμικές επιχειρήσεις στη γειτονιά μας, εκφράστηκε η ανησυχία για εμπλοκή της χώρας μας σε θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, αλλά και η αγανάκτηση για τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης που δημιουργούν μια ζοφερή καθημερινότητα για όλους.


Ο βουλευτής του ΚΚΕ ανέλυσε την κατάσταση, τις αιτίες που δημιουργούν αυτό το ανασφαλές διεθνές περιβάλλον που δεν είναι άλλες από τον ανταγωνισμό για τα κέρδη από ισχυρούς μονοπωλιακούς κολοσσούς, τις πολιτικές της ΕΕ που μήτρα έχουν τις ίδιες αιτίες. Ανέλυσε ακόμα τις θέσεις του ΚΚΕ για όλα αυτά, καθώς και τη διέξοδο που προτείνει με την πολιτική του πρόταση.

Όπως εξήγησε, όλα τα μέτρα που πάρθηκαν το προηγούμενο διάστημα ήρθαν για να μείνουν, αναδεικνύουν το αντιλαϊκό χαρακτήρα της συνολικής κυβερνητικής πολιτικής. Και όταν λέμε συνολική κυβερνητική πολιτική, εννοούμε και την εσωτερική πολιτική και την εξωτερική πολιτική.

Άλλωστε, πρόσθεσε, η μια είναι συνέχεια της άλλης. Δεν γίνεται να έχεις φιλολαϊκή και φιλειρηνική πολιτική στο εξωτερικό, όταν ματώνεις το δικό σου λαό στο εσωτερικό, όταν και στις δύο περιπτώσεις κριτήριό σου είναι η κερδοφορία του κεφαλαίου, που για το μεν εσωτερικό σημαίνει μέτρα, φτώχεια, μνημόνια, εκμετάλλευση, για το δε εξωτερικό σημαίνει συμμετοχή - εμπλοκή της χώρας σε πολέμους, επεμβάσεις, στο πλιάτσικο που διεξάγεται ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο στην περιοχή μας. Και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αποδεικνύεται ότι και στα εσωτερικά ζητήματα και στα εξωτερικά μπορεί να κάνει πολύ καλά τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό του κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ.

Σχετικά με τους μικρόμεσαίους αγρότες σημείωσε πως μέχρι και σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες φτωχοί αγρότες ξεκληρίστηκαν και η ΚΑΠ έπαιξε καθοριστικό ρόλο με την επιδότηση του ξεριζώματος καλλιεργειών, το θάψιμο προϊόντων και τα πρόστιμα συνυπευθυνότητας. Τόνισε ότι με τις προτάσεις της Κομισιόν και του ελληνικού υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης η ΕΕ θέλει να ξεμπερδεύει με τις μικρές εκμεταλλεύσεις ή να συγκεντρώσει τους μικρούς παραγωγούς με τη «συμβολαιακή γεωργία», να υποταχθούν οι φτωχοί αγρότες στο τραπεζικό σύστημα και να γίνουν συνένοχοι στο ξεκλήρισμά τους.

Η άγρια φορολογία, οι υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ, οι μεγάλες εισφορές στον ΕΛΓΑ χωρίς κανένα αντίκρισμα στην αποζημίωση, τα κάθε είδους χαράτσια, όπως ο ΕΝΦΙΑ, παίρνουν από τις τσέπες τους πάνω από το 50% του καθαρού εισοδήματος τους. Η τιμή πώλησης γάλακτος και κρέατος καταγράφουν συνεχόμενη μείωση, ενώ το κόστος παραγωγής είναι αυξημένο με τις τιμές στις ζωοτροφές, την υπέρογκη τιμή του ρεύματος, τον κτηνίατρο εκτροφής, τις ηλεκτρονικές σημάνσεις και τα εμβόλια που βαραίνουν αποκλειστικά την τσέπη του κτηνοτρόφου.

Με τις πλάτες όλων των κυβερνήσεων και της σημερινής μια χούφτα μεγαλοβιομήχανοι στο χώρο του γάλακτος καθορίζουν τις χαμηλές τιμές στο προϊόν μειώνοντας συνεχώς το εισόδημα των κτηνοτρόφων. Ακριβώς αυτή είναι η περίφημη οικονομία της αγοράς, ο νόμος της προσφοράς και ζήτησης, ότι "η αγορά καθορίζει τις τιμές" που ακούνε οι κτηνοτρόφοι από την κυβέρνηση. Είναι η ασυδοσία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων να αγοράζουν πάμφθηνά από τον κτηνοτρόφο και να πουλάνε πανάκριβα στη λαϊκή κατανάλωση το γάλα και το κρέας.