«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 



Σύλληψη  αλλοδαπών για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και παράνομη είσοδο

   
Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στην Αμφιλοχία, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας, τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Σερβίας (ένας άνδρας και δυο γυναίκες) ηλικίας 31, 31 και 59 ετών.

Ειδικότερα, σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε σε όχημα που οδηγούσε ο 31χρονος και επέβαιναν οι δυο γυναίκες και δυο ανήλικα παιδιά, διαπιστώθηκε ότι αυτός στερούταν άδειας ικανότητας οδήγησης, ενώ οι επιβάτιδες δεν κατείχαν νόμιμα έγγραφα παραμονής στη Χώρα.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ  


Σύλληψη ημεδαπού με ένταλμα – διάταξη σύλληψης

    
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 53χρονος ημεδαπός, διότι..
σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα - διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά για ληστεία, κλοπές και παράνομη οπλοφορία. 


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για παράβαση του  Τελωνειακού Κώδικα


   
Κατασχέθηκαν, χθες το πρωί, στην Πάτρα, από τους αστυνομικούς του Β΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, σε δυο διαφορετικές περιπτώσεις  συνολικά (2.106) πακέτα λαθραίων τσιγάρων,  καθώς και (46) συσκευασίες λαθραίου καπνού, συνολικού βάρους (2.300) γραμμαρίων, τα οποία άγνωστοι δράστες, διέθεταν προς πώληση στις παρυφές λαϊκής αγοράς.

Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα, σε βάρος των δυο δραστών θα υποβληθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.


Σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών για παράνομη είσοδο

    
Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στην Κάτω Αχαΐα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας, δυο αλλοδαποί, υπήκοοι Μπαγκλαντές, ηλικίας 33 και 44 ετών, καθώς και  δυο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 30 και 26 ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι στερούνταν  ταξιδιωτικών εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή τους στη Χώρα.


Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών


   
Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στο Διακοπτό, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας, ένας 47χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο που περιείχε  κάνναβη και μία αυτοσχέδια χάρτινη συσκευασία με μικροποσότητα της ίδιας ουσίας.
Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπού  για απάτη
   
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος 58χρονου ημεδαπού, ο οποίος την 02-04-2018 μέσω αγγελίας σε ιστοσελίδα πούλησε δύο μοτοσικλέτες σε 34χρονο ημεδαπό, αντί του χρηματικού ποσού των 270 ευρώ.

Κατά την παραλαβή των δικύκλων, ο παθών διαπίστωσε ότι έφεραν σπασμένες κλειδαριές, ενώ δεν του απεστάλησαν και τα απαιτούμενα έγγραφα, προκειμένου προβεί στην μεταβίβαση τους.

Από την έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι οι δίκυκλες μοτοσικλέτες είχαν κλαπεί σε προγενέστερο χρόνο, έφεραν τους αριθμούς κυκλοφορίας τους και αφού κατασχέθηκαν πρόκειται να αποδοθούν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ   



Σύλληψη  ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών

    
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στα Σαβάλια, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, ένας 61χρονος ημεδαπός, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι αστυνομικοί εκρίζωσαν δυο φυτά κάνναβης, ύψους σαράντα εκατοστών περίπου, ενώ βρήκαν και δυο ναρκωτικά δισκία. Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν.