«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου


ΛΗΞΗ 1ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΙΔΙΚΗΣ  ΚΑΙ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ

Η μεγάλη γιορτή του Παιδικού Βιβλίου στο Αγρίνιο ολοκληρώθηκε με  επιτυχία.Μικροί και μεγάλοι ταξίδεψαν στον μαγικό κόσμο του παιδικού βιβλίου με μια σειρά εκδηλώσεων που ανέδειξαν  τη σημασία της ανάγνωσης αλλά και την αξία της παιδικής λογοτεχνίας.

Για πρώτη φορά στην πόλη μας λογοτέχνες, βιβλιοπώλες και κοινό περιηγήθηκαν στην σύγχρονη λογοτεχνία, σε μια  αμφίδρομη συνάντηση με πολλαπλά οφέλη.
Γονείς και παιδιά αγκάλιασαν το 1ο Φεστιβάλ Παιδικής και Νεανικής Λογοτεχνίας καθώς και την 1η Έκθεση Βιβλιοπωλών που διοργάνωσαν ο Δήμος Αγρινίου σε συνεργασία με την Α/θμια,την Β/θμια Εκπαίδευση Ν.Αιτ/νίας και Αγρινιώτες Βιβλιοπώλες.

Από την Τετάρτη 18 έως την Παρασκευή 20 Απριλίου 2018Αιτωλοακαρνάνες συγγραφείς συνάντησαν μαθητές και μαθήτριες σχολείων Α/θμιας και  Β/θμιας  Εκπαίδευσης.
Στην παιδική βιβλιοθήκη του Δήμου Αγρινίου λογοτέχνες αφηγήθηκαν  παραμύθια σε παιδιά.
Στην παλαιά Δημοτική Αγορά πραγματοποιήθηκε η Έκθεση Παιδικού Βιβλίου από Βιβλιοπώλες του Αγρινίου όπου συγγραφείς παρουσίασαν βιβλία τους.
Χαρούμενη νότα έδωσαν τα παιδιά της χορωδίας του μουσικού εργαστηρίου του Ωδείου Σύγχρονης Τέχνης της Κατερίνας Παπαδημητρίου.
Στο πιάνο ήταν η Χριστίνα Κορκοντζέλου, στο Βιολί η Κριστάλια Αποστολιώτη και στη Φωνή η Αντιγόνη Ζαμπάρα
Διεύθυνε η Κατερίνα Παπαδημητρίου.
Την Κυριακή το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συζήτηση τοπικών συγγραφέων με  τοπικούς δημοσιογράφους. Την εκδήλωση συντόνισε η κ. Μεταξούλα Μανικάρου.
Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την κεντρική εκδήλωση στην οποία μίλησε ο κ.Θεόδωρος Τσιλίκας, Υπεύθυνος σχολικών δραστηριοτήτων Α/θμιας Εκπαίδευσης Νομού Αιτ/νίας με θέμα:΄΄Ανακαλύπτοντας την παιδική Λογοτεχνία και η Ελένη Τσιάλτα, συγγραφέας – μεταφράστρια με θέμα:΄΄Και ζήσαν αυτοί καλά . . . . εμείς όμως καλύτερα;΄΄
Τέλος έγινε η Απονομή Τιμητικών Διπλωμάτων σε Αιτωλοακαρνάνες συγγραφείς Παιδικής και Νεανικής Λογοτεχνίας.
Την εκδήλωση παρουσίασε  η Μεταξούλα Μανικάρου, Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό του Παιδαγωγικού τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Παν/μίου Ιωαννίνων.
Στο διήμερο των εκδηλώσεων στην Παλαιά Δημοτική Αγορά πραγματοποιήθηκε έκθεση ζωγραφικής μαθητών της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.

***
Μνημόσυνο στη μνήμη εκείνων που εκτελέστηκαν τη Μεγάλη Παρασκευή του 1944  στο Αγρίνιο


Ο Δήμος Αγρίνιου και η ΠΟΑΕΑ τιμώντας τη μνήμη εκείνων που εκτελέστηκαν
τη Μεγάλη Παρασκευή του 1944  τελούν την Κυριακή 29 Απριλίου 2018,  στον Ιερό Ναό τηςΑγίας
Τριάδος Αγρίνιου, Επίσημο  Μνημόσυνο.
Μετά το μνημόσυνο, στον τόπο της θυσίας(Πλατεία 120), θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση και θα γίνει κατάθεση στεφάνων από το Δήμο Αγρίνιου, Αντιστασιακές Οργανώσεις,επισήμους και συγγενείς των θυμάτων.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
9.30 π.μ. Πέρας προσέλευσης επισήμωνστον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος.
9.45π.μ. Τέλεση μνημόσυνου.
10.00 π.μ. Επιμνημόσυνη δέηση στον τόπο της θυσίας και κατάθεση στεφάνων.
Απόδοση τιμών από την Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου.

Όσοι επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνι πρέπει να το δηλώσουν μέχρι το μεσημέρι της 26ης Απριλίου 2018.



   ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 

***
 Μπριτζ

Συνεχίζει τις εξαιρετικές εμφανίσεις του ο αθλητής Μπριτζ της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αγρινίου, Ιάσονας Παπασπύρου. Αυτή τη φορά κατέκτησε την 2η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ζευγών Swiss της Ενότητας 1-11, με συναθλητή με τον 14χρονο  Γιάννη Φωτεινάκη του Ικάρου Αθηνών. Οι νεαροί αθλητές αγωνίστηκαν εναντίον 47 ζευγών η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι ενήλικοι και με πολύ μεγαλύτερη αγωνιστική εμπειρία.