«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών
   
Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στο 66ο χιλιόμετρο της Ιόνιας Οδού στο ύψος της Ρίγανης, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας 40χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε σε αυτοκίνητο που οδηγούσε, βρέθηκε και κατασχέθηκε μια νάιλον συσκευασία που περιείχε κάνναβη, συνολικού βάρους 5,9 γραμμαρίων.


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος  αγνώστων δραστών για φθορά ξένης ιδιοκτησίας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής
       
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ακτίου –Βόνιτσας, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι χθες το μεσημέρι, στον Άγιο Κωνσταντίνο Βόνιτσας παραβίασαν μεταλλικό φράχτη οικοπέδου Τοπικού Οργανισμού  και αφαίρεσαν τέσσερα καλώδια ρεύματος, καθώς και ένα μοτέρ άντλησης νερού.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση

   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στο Αιτωλικό, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού, ένας 66χρονος ημεδαπός, διότι...
σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης  οκτώ  μηνών για πλαστογραφία.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ  


Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση

   
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στο Αίγιο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιγιαλείας, ένας 60χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε  ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πατρών, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης ενός έτους για αντίσταση.

Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση

   
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 53χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε  ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης ενός έτους για πλαστογραφία.


Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή


Συνελήφθη, χθες τα ξημερώματα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 23χρονος ημεδαπός, διότι διέρρηξε καφετέρια 46χρονου ημεδαπού και αφαίρεσε από την ταμειακή μηχανή μικρό χρηματικό ποσό, κλειδιά και έγγραφα.


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος άγνωστου δράστη για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα

   
Κατασχέθηκαν, χθες το πρωί, στην Πάτρα, από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης  Ασφαλείας Πατρών, (800) πακέτα τσιγάρων  καθώς και (35) συσκευασίες λαθραίου καπνού, συνολικού βάρους 1.750 γραμμαρίων, τα οποία άγνωστος δράστης, ο οποίος αναζητείται, είχε διαθέσει προς πώληση στις παρυφές λαϊκής αγοράς.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα, σε βάρος του δράστη θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών. 


Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή  ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 32χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα ηρωίνης, καθώς και ένα αναδιπλούμενο στιλέτο, με μήκος λάμας (8,5) εκατοστών.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ   

Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση
   
Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στη Βάρδα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βουπρασίας, ένας 46χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αμαλιάδας, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης οχτώ μηνών για παράβαση δικαστικής απόφασης. 

Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση και παράνομη οπλοκατοχή

   
Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, ένας 57χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί χρηματική ποινή 7.000 ευρώ, για παράβαση του νόμου περί προστασίας δημόσιων κτημάτων.
Επιπλέον, από το έλεγχο των στοιχείων του προέκυψε ότι κατείχε παράνομα μια κυνηγετική καραμπίνα.

Σύλληψη πέντε ημεδαπών για κατοχή ναρκωτικών
   
Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, στην Επαρχιακή Οδό Αμαλιάδας – Σιμόπουλου, από τους αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, πέντε ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 21, 21, 22, 23 και 23 ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε σε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δυο αυτοσχέδιες συσκευασίες, που περιείχαν κάνναβη συνολικού βάρους δυο γραμμαρίων, καθώς και ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο, με μείγμα καπνού κάνναβης.


***
Συνελήφθησαν δυο ημεδαποί για διακίνηση ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν περισσότερα από 1.300 γραμμάρια κάνναβης


Συνελήφθησαν, σήμερα το πρωί, στα Βραχναϊικα Αχαΐας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, δυο ημεδαποί (άνδρας – γυναίκα), ηλικίας 25 και 24 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών, πραγματοποίησαν έρευνα σε δυο οικίες του 25χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου βρήκαν συνολικά και κατέσχεσαν τα εξής :

•    Μια νάιλον συσκευασία κάνναβης, συνολικού βάρους 833 γραμμαρίων,
•    Ένα πλαστικό κουτί (τάπερ), που περιείχε ποσότητα κάνναβης, βάρους 478 γραμμαρίων,
•    Ένα φιξάκι με κάνναβη, βάρους τριών γραμμαρίων.


Επίσης, κατά τις έρευνες κατασχέθηκαν δυο ηλεκτρονικές ζυγαριές, το χρηματικό ποσό των 1.055 ευρώ, καθώς και δυο κινητά τηλέφωνα,  τα οποία χρησιμοποιούνταν ως μέσα διευκόλυνσης για τη διακίνηση των ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.


2018
ΕΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ


***
Συνελήφθη 37χρονος για αρπαγές τσαντών στην Πάτρα

Ο δράστης διέπραττε κλοπές χρησιμοποιώντας κλεμμένα δίκυκλα


Συνελήφθη, προχθές το βράδυ στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 37χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.

Ειδικότερα, ο δράστης διενεργούσε κλοπές, κυρίως αρπαγές τσαντών, επιβαίνοντας σε κλεμμένες δίκυκλες μοτοσικλέτες, τις οποίες είχε αφαιρέσει σε προηγούμενο χρόνο.

Από την έως τώρα έρευνα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, έχουν εξιχνιαστεί δυο κλοπές δικύκλων, δυο αρπαγές τσαντών και μια κλοπή κινητού τηλεφώνου, τις οποίες ο 37χρονος είχε διαπράξει τις τελευταίες  ημέρες στην Πάτρα.

Αναλυτικότερα :

•    Την 16/04/2018 το απόγευμα, ο δράστης αφαίρεσε δίκυκλη μοτοσικλέτα 26χρονου ημεδαπού.
•    Λίγη ώρα αργότερα, προσέγγισε 23χρονο ημεδαπό και με τη μέθοδο της απασχόλησης του αφαίρεσε το κινητό του τηλέφωνο.
•    Την 11/04/2018 το μεσημέρι, αφαίρεσε δίκυκλο μοτοποδήλατο 42χρονου ημεδαπού.
•    Αμέσως μετά, επιβαίνοντας στο κλεμμένο δίκυκλο, προσέγγισε 44χρονη υπήκοο Βουλγαρίας και με αιφνιδιαστική κίνηση της αφαίρεσε την τσάντα της, η οποία περιείχε το κινητό της τηλέφωνο, μικρό χρηματικό ποσό και διάφορα έγγραφα.
•    Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, επιβαίνοντας στο ίδιο κλεμμένο μοτοποδήλατο προσέγγισε 56χρονη ημεδαπή και με αιφνιδιαστική κίνηση της αφαίρεσε επίσης την τσάντα της, η οποία περιείχε το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ, το κινητό της τηλέφωνο και διάφορα αντικείμενα.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών εντόπισαν τον δράστη προχθές το βράδυ να επιβαίνει στη κλεμμένη δίκυκλη μοτοσικλέτα και τον συνέλαβαν, ενώ στο πλαίσιο των ερευνών είχε βρεθεί εγκαταλελειμμένο και το δίκυκλο μοτοποδήλατο που είχε αφαιρέσει.

Τα οχήματα (δίκυκλα) που εντοπίστηκαν, καθώς και το κινητό τηλέφωνο του 23χρονου, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του 37χρονου κατά τη σύλληψη του, κατασχέθηκαν και θα αποδοθούν στους παθόντες.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών και κρατείται προκειμένου να απολογηθεί ενώπιον του Ανακριτή Πατρών.