«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΜΑΤΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΜΑΤΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ
ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦOΝΩΝ ΝΑΤΟ – ΕΕ

Η Επιτροπή Ειρήνης Αγρινίου επισημαίνει τους νέους ακόμα πιο σοβαρούς κινδύνους για τον ελληνικό λαό κι όλους τους λαούς της περιοχής εξαιτίας της όξυνσης των αντιθέσεων – ανταγωνισμών ανάμεσα στις αντιμαχόμενες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και τις συμμαχίες τους. Δεν είναι ο «ανθρωπισμός» , ούτε η «τρομοκρατία» που κινούν τέτοιες και τόσες στρατιωτικές δυνάμεις σε αυτή τη μεγάλη γεωστρατηγικής-οικονομικής σημασίας έκταση . Είναι το ανηλεές κυνηγητό για το μοίρασμα αγορών , την ενίσχυση της θέσης της μιας δύναμης έναντι της άλλης , το πλιάτσικο όλων των πλουτοπαραγωγικών πόρων και η διασφάλιση των δρόμων μεταφοράς στα μέτρα και τις επιδιώξεις της κάθε πλευράς.

Σε όλο αυτό το «χαμό» δεν μπορεί να υπάρχουν ανήξεροι και ανίδεοι για τον κίνδυνο γενικευμένου πολέμου ούτε αθώοι του αίματος των λαών. Στο ματοκύλισμα της Συρίας , στο δολοφονικό όργιο του Ισραήλ στην Παλαιστίνη , στην τραγωδία του λαού της Υεμένης , στην ανοιχτή πληγή της Ουκρανίας είναι ορατή «δια γυμνού οφθαλμού» η ματωμένη σφραγίδα του ιμπεριαλισμού ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.  Στην κόντρα τους με ΡΩΣΙΑ-ΚΙΝΑ κλπ. δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα , αρπάζουν από τα μαλλιά κάθε ευκαιρία που τους δίνεται ή την κατασκευάζουν αν χρειαστεί ώστε να υπάρχει η αφορμή, το πρόσχημα για την εξαπόλυση επίθεσης – «τιμωρίας»  των «κακών» που το όνομά τους κάθε φορά αλλάζει...


Η συγκέντρωση φονικών μέσων τεράστιας δύναμης πυρός, οι δηλώσεις «αποτροπιασμού για τις δολοφονίες αθώων» , οι απειλές κάθε είδους  είναι προπέτασμα καπνού και πολιτική – ιδεολογική – ψυχολογική προετοιμασία των λαών είτε για παθητική αποδοχή ή και ενεργητική στράτευση με την πλευρά των «τιμωρών».

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κι όλα τα κόμματα – φορείς που συντάσσονται στη γραμμή της «εθνικής ενότητας – εθνικής ομοψυχίας» φέρουν  βαριές ευθύνες για την εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Εξίσου βαριές είναι οι ευθύνες τους για τη μετατροπή της Ελλάδας σε ένα τεράστιο ορμητήριο-βάση εξόρμησης των ιμπεριαλιστικών πολέμων. Κοντά στις υπάρχουσες ευρωνατοϊκές βάσεις του θανάτου  , νέες βάσεις κάθε είδους έρχονται να ενισχύσουν τις πολεμικές δυνατότητες των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.  Είναι ψέμα και απύθμενη υποκρισία των υποστηρικτών της «ευρωατλαντικής πορείας» της Ελλάδας  , η θέση για «διασφάλιση των συνόρων και της ακεραιότητας της χώρας» εξαιτίας της συμμετοχής στο ΝΑΤΟ , την ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ και τη συμπόρευση με τις ΗΠΑ.  Στον πυρετό των πολεμικών τους επιχειρήσεων στο χτύπημα-«τιμωρία» στη ΣΥΡΙΑ , η βάση της Σούδας έχει την «τιμητική της».

 Δεν μπορούν να παριστάνουν τους αθώους όταν προσφέρουν βάση εξόρμησης για τις δολοφονικές επιχειρήσεις των ιμπεριαλιστών, όποιο μανδύα κι αν φέρουν,  για να ξεγελάσουν τους λαούς. Η ύπαρξη και η δολοφονική χρήση των αμερικανονατοϊκών βάσεων στη χώρα μας δεν φέρουν μόνο την ανηθικότητα απέναντι στους λαούς κατά των οποίων στρέφονται,  αποτελούν θανάσιμο κίνδυνο και για τον δικό μας λαό.

ΚΑΝΕΙΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΕΝΟΣ

-         Να σταματήσει η δολοφονία του λαού της Συρίας
-         Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες στρατιωτικές βάσεις
-         Να αποδεσμευτεί η χώρα από τις συμμαχίες των δολοφόνων ΝΑΤΟ – ΕΕ


Επιτροπή Ειρήνης Αγρινίου