«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Ο Ε.Σ. Αγρινίου για την 1η του Μάη

Ψήφισμα - Κάλεσμα


 Συνάδελφοι - Συναδέλφισσες.                     
Η πρώτη του Μάη ιστορικά, διαχρονικά  και παγκόσμια σηματοδοτεί τους αγώνες των εργαζομένων, των κατατρεγμένων, των απλώνανθρώπων για εργασία και κοινωνικάδικαιώματα, για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, για πρόσβαση στην μόρφωση, στις παροχέςυγείας και κοινωνικήςασφάλισης, στο δικαίωμα του ελεύθερουχρόνου και της ζωής με ποιότητα και αξιοπρέπεια. 
Συνάδελφοι -Συναδέλφισσες.
Δυστυχώς και φέτος η ιστορικήαυτή επέτειος της 1ης Μάη μας βρίσκει για πολλοστή φορά , εμάς τους μικρούς εμπόρους, τις οικογενειακέςεπιχειρήσεις, τους αυτοαπασχολούμενους μαζί με την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας, τους εργαζόμενους, τους μικρούς αγρότες, τους συνταξιούχους, τους μικροεπαγγελματίες και τους βιοτέχνες, τους χιλιάδες ανέργους, τους νέους και τις νέες, και τους ξενιτεμένους στη δίνη μιας απάνθρωπης και πρωτόγνωρης ανθρωπιστικής κρίσης. 
Μιας κρίσης που...
δεν την δημιουργήσαμε, δεν έχουμε την ευθύνη της αλλάεπωμιζόμαστε στον υπερθετικόβαθμό τα αποτελέσματα και τις συνέπειες της.
Φέτος την επέτειο της 1ης του Μάη φρόντισαν η συγκυβέρνηση των ΣΎΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να την "τμήσουν" με μια ακόμη κυνική και βάρβαρη απόφαση-πρόκληση. Τη σημαδιακή αυτήμέρα μνήμης και τιμής των αγώνων της παγκόσμιας εργατικής τάξης την αμαυρώνουν, την προσβάλουν και προκλητικά την λοιδορούν ξεκινώντας απόαυτή ακριβώς την ημερομηνία την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και των κατασχέσεων για χρέη από 500€ προς το δημόσιο, την εφορία, τα ταμεία και τους δήμους.                                                  
Ότι αποφασίζουν, ότι ψηφίζουν, ότι επιβάλλουν μας αφανίζει, μας εξοντώνει, μας κατακρημνίζει στην εσχάτη φτώχεια και εξαθλίωση!!!
Ταυτόχρονα ξεδιάντροπαεπαγγέλλονται το τέλος των μνημονίων και της λιτότητας. Λένε ψέματα, μας εξαπατούν, μας περιπαίζουνξεδιάντροπα.....!!!!!                                       

 Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες.
Απέναντι στον εμπαιγμό τους, τις εξοντωτικές πολιτικές, την αναλγησία και την βαρβαρότητα τους απαντάμε με έναντρόπο. Την οργάνωση μας και τον κοινό αγώνα μαζί με όλα τα κοινωνικά στρώματα που πλήττονται βάναυσα από τις βάρβαρες και αντιλαϊκές τους πολιτικές. Να είναι η φετινή Πρωτομαγιά η απαρχήνέωνκοινών αγώνων για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα των πολλών απέναντί στην αισχροκέρδεια και την βαρβαρότητα των λίγων.

Διεκδικούμε :
-          Άμεσα μέτρα στήριξης για τους μικρούς εμπόρους και τους αυτοαπασχολούμενους.
-          Αφορολόγητο όριο που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες διαβίωσης για εμάς και τις οικογένειές μας.
-          Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.
-          Θέσπιση πραγματικού ακατάσχετου λογαριασμού με ταυτόχρονη διαγραφή τόκων, προστίμων και τμήματος των χρεών μας προς τις τράπεζες.
-          Δημόσια, σύγχρονη και δωρεάν υγεία και περίθαλψη για όλους.
-          Αξιοπρεπείς συντάξεις για όλους τους απόμαχους συναδέλφους και όχι επιδόματα φτώχειας.

Συμμετέχουμε μαζικά στο συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία στις 10 π.μ.


Ζήτω η 1η του Μάη.



ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΣΑ