«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο, 21 Απριλίου 2018

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΧΡΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ & ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, έχοντας ως στόχο την ευρύτερη ενημέρωση των επιχειρήσεων μελών του, διοργανώνει την Παρασκευή 27 Απριλίου 2018 ενημερωτικές εκδηλώσεις σε τρεις πόλεις του Νομού, με θέμα:


 «Ρύθμιση Χρεών Επιχειρήσεων και Ελευθέρων Επαγγελματιών»

        

Οι ενημερωτικές εκδηλώσεις,  με κεντρικό ομιλητή τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ. Φώτη Κουρμούση, θα εστιάσουν στην παρουσίαση του νομοθετικού πλαισίου του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών.

Στόχος των εκδηλώσεων είναι:

·        Να παρουσιαστεί το θεσμικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση των ιδιωτικών χρεών, δηλαδή τόσο για τα κόκκινα δάνεια όσο και για τις οφειλές προς το δημόσιο (Δ.Ο.Υ., ΕΦΚΑ κλπ).
·        Να απαντηθούν ερωτήματα – απορίες και προβληματισμοί που θα θέσουν οι ενδιαφερόμενοι.


ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
*** 
Διεθνής προβολή και αναφορά των δράσεων εξωστρέφειας του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας

από τον Διεθνή Οργανισμό προώθησης της επιχειρηματικότητας

«EU-Japan Centre»

Άλλη μια διεθνής αναφορά και αναγνώριση του έργου και των δράσεων εξωστρέφειες του Επιμελητήριου Αιτωλοακαρνανίας,  αυτή τη φόρα από τον Διεθνή Οργανισμό προώθησης της επιχειρηματικότητας EU-Japan Centre.
Ειδική αναφορά έγινε στο Ηλεκτρονικό Ενημερωτικό Δελτίο του κέντρου προώθησης της επιχειρηματικότητας «EU-Japan center» στην προβολή των Αιτωλοακαρνανικών προϊόντων και στην ανάδειξη της Αιτωλοακαρνανίας ως προορισμού Εναλλακτικού τουρισμού, μέσω της συμμετοχής του  Αιτωλοακαρνανικού Αυγοτάραχου  και της εταιρείας «Στέφος & Σια Ο.Ε.» στα  πλαίσια του Διεθνούς Ντοκιμαντέρ με τίτλο "Foodmakers go global".
Το Ενημερωτικό δελτίο του EU-Japan Centre αποστέλλεται σε 20.000 e-mails στα 28 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην Ιαπωνία, σε επιχειρήσεις, κρατικούς οργανισμούς και φορείς που σχετίζονται με την επιχειρηματικότητα.
Το Κέντρο προώθησης της επιχειρηματικότητας Βιομηχανικής Συνεργασίας ΕΕ-Ιαπωνίας (EU-Japan Centre) είναι ένα μοναδικό εγχείρημα και παράδειγμα καλής πρακτικής, μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ιαπωνικής Κυβέρνησης. Είναι ένας οργανισμός που ιδρύθηκε ως συνεργάτης του Ινστιτούτου Διεθνών Σπουδών και Κατάρτισης (IIST) και που στόχος του είναι να προωθήσει όλες τις μορφές βιομηχανικής, εμπορικής και επενδυτικής συνεργασίας μεταξύ της ΕΕ και της Ιαπωνίας και να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα και τη συνεργασία της ΕΕ και των ιαπωνικών εταιρειών διευκολύνοντας την ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας μεταξύ επιχειρήσεων της ΕΕ και της Ιαπωνίας.


ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ