«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2018
Η Πρωτομαγιά αποτελεί εδώ και χρόνια ημέρα πάλης των εργατών όλου του κόσμου, παγκόσμιο σύμβολο αγώνα για την βελτίωση των συνθηκών εργασίας, για εργατικά δικαιώματα και εργατικές κατακτήσεις.  Η εξέγερση των εργατών του Σικάγο το 1886 και η κατάκτηση με αίμα του 8ωρου και όχι δουλειά ήλιο με ήλιο,  132 χρόνια μετά είναι και πάλι επίκαιρη για να απελευθερωθούμε από την σύγχρονη σκλαβιά της επιβολής των αντεργατικών και αντιλαϊκών νόμων και μέτρων που ψηφίζονται και επιβάλλονται στην χώρα μας, ειδικά τα τελευταία χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης.  Η Πρωτομαγιά καθιερώθηκε σαν μέρα παγκόσμιας απεργίας ενώ ήταν απαγορευμένη σε πολλά κράτη ανάλογα με τα κυβερνητικά καθεστώτα, όπως και εδώ στην χώρα μας τα δύσκολα χρόνια των διώξεων και τον εξοριών από την χούντα, που ο λαός με αγώνες και θυσίες τα ανέτρεψε. Η σημερινή Πρωτομαγιά του 2018 στην χώρα μας μπορεί να αποτελέσει σταθμό για την ανάπτυξη του εργατικού κινήματος που είναι απαραίτητο για την ανατροπή της αντιλαϊκής αντεργατικής  πολιτικής των μνημονίων....
  Οι κυβερνήσεις των τελευταίων 8 χρόνων στη χώρα μας, αποδείχτηκαν όλες ίδιες παρόλο που προεκλογικά έταξαν άλλα πράγματα στον λαό (π.χ. κατάργηση μνημονίων) και μετεκλογικά ακολούθησαν διαφορετική πολιτική, όπως και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ που τώρα προσπαθεί να κερδίσει χρόνο κοροϊδεύοντας το λαό ότι τα μνημόνια τελείωσαν και έρχεται η ανάπτυξη. Τρέχουν να τους στηρίξουν οι Ευρωπαίοι, ο Μοσχοβισί, ο Μακρόν,  το ΔΝΤ, συμμέτοχοι στην ληστεία του λαϊκού εισοδήματος με μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, διόγκωση της ανεργίας και της μερικής απασχόλησης, της άγριας φορολογίας εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, καύσιμα, τέλη, διόδια, θέρμανση και άλλα. Τώρα αναμένεται να χειροτερέψουν κι άλλο τα πράγματα εφαρμόζοντας όλα όσα έχουν ψηφιστεί τα προηγούμενα χρόνια μαζί με τα νέα μέτρα που είναι έτοιμοι να πάρουν. Η αγανάκτηση πρέπει να γίνει οργή και ο λαός να ξαναβγεί μαζικά στους δρόμους. Οι κυβερνητικές αλλαγές δεν αποτελούν λύση στα προβλήματά μας αλλά παγίδα για την εκτόνωση των αγωνιστικών διαθέσεων.  Το αγωνιστικό εργατικό κίνημα βρίσκεται σε μια νέα πρόκληση, αυτή της απειλής του πολέμου. Την αντιπαράθεση και ανησυχία για το Σκοπιανό διαδέχεται η αυξανόμενη προκλητικότητα των Τούρκων με τις συνεχόμενες παραβιάσεις και απειλές και την προσπάθεια δημιουργίας γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ συμμετέχει στους τυχοδιωκτικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. του λεγόμενου δυτικού κόσμου, διεκδικώντας μερίδιο από την πίτα, εκφράζοντας τα συμφέροντα του ελληνικού καπιταλισμού. Διευκολύνει τους Αμερικανούς και το ΝΑΤΟ παραχωρώντας τους βάσεις και αναβαθμίσεις ορμητηρίων για τις επιθέσεις στην Μέση Ανατολή, όπως την πρόσφατη επίθεση στη Συρία. Στον ανταγωνισμό για το μοίρασμα της πίτας του ελέγχου των πετρελαιοπηγών και των δρόμων μεταφοράς προς όφελος των  πολυεθνικών εταιριών εξόρυξης και εμπορίας του πετρελαίου, η ένταση στην περιοχή αυξάνεται ανάμεσα σε δύο ισχυρότερα καπιταλιστικά κέντρα Ρωσίας και Αμερικής και τους συμμάχους τους. Οι συνεχείς πόλεμοι έχουν καταστροφικά αποτελέσματα για τους λαούς, με χιλιάδες νεκρούς και ξεριζωμένους πρόσφυγες που αναζητούν σανίδα σωτηρίας στην Ευρώπη, που
αν δεν θαλασσοπνιγούν και καταφέρουν να φτάσουν τους περιμένουν διωγμοί  και άθλιες συνθήκες διαμονής στα διάφορα κέντρα διαλογής και κράτησης. Δικό μας καθήκον είναι να υπερασπιστούμε το δικαίωμα να ζούμε ελεύθερα και να συμπαρασταθούμε σε όλους  τους πρόσφυγες και μετανάστες.  Δεν πολεμάμε για τα συμφέροντα της ολιγαρχίας του κεφαλαίου. Καμιά συμμετοχή της χώρας μας στα σχέδια των ιμπεριαλιστών, να κλείσουν άμεσα οι ξένες βάσεις στην χώρα μας. Καμιά εμπλοκή καμία παραχώρηση. Να μην παρασυρθούμε από την ρητορεία, την αντίληψη των χαμένων πατρίδων, του επεκτατισμού εθνικισμών και φασιστικών κύκλων περί μιας και μοναδικής Ελληνικής Μακεδονίας, ότι μπορούμε να τα βάλουμε με τους Τούρκους και να τους νικήσουμε. Όλα αυτά είναι αντιλήψεις για την δημιουργία μίσους ανάμεσα στους λαούς και δημιουργία πολεμικού κλίματος. Οι εργάτες των χωρών δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους.
 Παλεύουμε για αυξήσεις στα μεροκάματα και τους μισθούς , να καταργηθούν όλα τα μνημόνια και οι αντεργατικοί αντιλαϊκοί νόμοι. 
 Να σταματήσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί αρπαγής της λαϊκής περιουσίας και κατοικίας που αναμένονται να ενταθούν αυτές τις μέρες. Με σύνθημά μας "κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη" συμμετέχουμε στις διαμαρτυρίες και στο μπλοκάρισμα των πλειστηριασμών.
 Όχι στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας με προτεραιότητα την ΔΕΗ, λιγνιτικές μονάδες, υδροηλεκτρικές  και φυσικού αερίου, λιμανιών, αεροδρομίων, ύδρευσης. 
 Υπογραφή νέων συλλογικών συμβάσεων εργασίας, καμία εμπιστοσύνη στον υποταγμένο στα αστικά συμφέροντα κυβερνητικό συνδικαλισμό ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ.
 Να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα στα ασφαλιστικά ταμεία. Να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ στην λαϊκή περιουσία και η φορολογία στους χαμηλόμισθους.
 Επίδομα εργασίας ίσο με το βασικό μισθό για όσο είμαστε άνεργοι. 
 Δωρεάν δημόσια υγεία και παιδεία. Δωρεάν συγκοινωνίες για τους εργάτες και τους φτωχούς, κατάργηση διοδίων. 
 Συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση που κήρυξε το ΕΚΑ και τα πρωτοβάθμια σωματεία.    ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΤΡΙΤΗ 10.00 π.μ. – ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ 
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 
– ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΛΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ – ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ – ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ