«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 28 Απριλίου 2018

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη 42χρονος για απάτη στο Αγρίνιο

Ο δράστης με μια συνεργό του τηλεφωνούσαν σε πολίτες και τους ζητούσαν οικονομική βοήθεια για δήθεν πρόβλημα υγείας


Συνελήφθη, χθες (26-4-2018) το βράδυ, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, ένας 42χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη.

Για την ίδια υπόθεση αναζητείται για να συλληφθεί και μια 32χρονη ημεδαπή, τα πλήρη στοιχεία της οποίας έχουν ταυτοποιηθεί και βαρύνεται με την ίδια κατηγορία.

Ειδικότερα...
οι δύο δράστες τηλεφωνούσαν σε πολίτες και τους ζητούσαν οικονομική βοήθεια, αναφέροντας ψευδώς ότι η 32χρονη αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Χθες το βράδυ, ο 42χρονος τηλεφώνησε σε προσωπικό τηλέφωνο αστυνομικού και αποπειράθηκε με την ίδια μεθοδολογία να του αφαιρέσει χρήματα. Ωστόσο ο αστυνομικός αφού έκλεισε ραντεβού μαζί του, ειδοποίησε την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου, με αποτέλεσμα την σύλληψη του 42χρονου.

Από την προανάκριση που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου προέκυψε ότι, οι δράστες την τελευταία εβδομάδα είχαν εξαπατήσει έναν ημεδαπό και του είχαν αφαιρέσει το χρηματικό ποσό των (15) ευρώ, ενώ είχαν αποπειραθεί να εξαπατήσουν και άλλους πολίτες.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.

***
Εξιχνιάστηκαν δυο κλοπές σε οικίες σε περιοχές του Θέρμου
Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Θέρμου, δυο κλοπές που διαπράχθησαν σε οικίες στην Νερομάνα και στην Καλλιθέα, Θέρμου.
Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπής σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα, ηλικίας 19 ετών, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί. Αναλυτικότερα :
•    Από τις 16/03/2018 έως και τις 19/3/2018, στη Νερομάνα, ο δράστης διέρρηξε οικία ημεδαπού, όπου αφαίρεσε κοσμήματα ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των (400) ευρώ.
•    Την 19/3/2018 ο ίδιος δράστης, διέρρηξε οικία ημεδαπού στην Καλλιθέα και αφαίρεσε διάφορα αντικείμενα.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 19χρονου θα υποβληθεί  στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ  

Σύλληψη αλλοδαπού για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα
   
Συνελήφθη, χθες το πρωί στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 19χρονος αλλοδαπός άνδρας, υπήκοος Πακιστάν, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν (228) πακέτα λαθραίων τσιγάρων και (800) γραμμάρια λαθραίου καπνού.

Σύλληψη αλλοδαπού για καταδικαστική απόφαση   
Συνελήφθη, χθες το πρωί στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 20χρονος αλλοδαπός υπήκοος Ρουμανίας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε  καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων Πατρών, με την οποία του επιβλήθηκε  περιορισμός δύο ετών  σε ειδικό κατάστημα κράτησης νέων, για ληστεία και κλοπή.

Σύλληψη ημεδαπού για παράνομη οπλοκατοχή   
Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 29χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε, ένας σουγιάς σε σχήμα αναπτήρα, με αυτόματο μηχανισμό εκτόξευσης λάμας.
Σύλληψη ημεδαπού για καλλιέργεια ναρκωτικών   
Συνελήφθη, χθες το πρωί στο Διακοπτό Αιγιαλείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας, ένας 47χρονος ημεδαπός, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του παρουσία δικαστικού λειτουργού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι φυτά κάνναβης.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ   

Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στην Ηλεία   
Στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων, που διενεργήθηκαν, χθες (26-4-2018), σε όλο το Νομό Ηλείας, από μικτά κλιμάκια αστυνομικών των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, συνελήφθησαν συνολικά (13) άτομα για τα παρακάτω αδικήματα.
    Εννέα αλλοδαποί για παράνομη είσοδο και διαμονή στην Χώρα,
    Δύο ημεδαποί για τροχονομικές παραβάσεις
    Ένας ημεδαπός για κατοχή ναρκωτικών και
    Ένας ημεδαπός για παραβάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος

Σε βάρος όλων των συλληφθέντων σχηματίστηκαν οι σχετικές δικογραφίες, από τις κατά τόπο αρμόδιες Αστυνομικές Υπηρεσίες.

Εξιχνίαση κλοπής
Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπού   
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος ενός 40χρονου ημεδαπού , ο οποίος ενεργώντας από κοινού με άγνωστο συνεργό του αφαίρεσαν από αγρόκτημα ημεδαπού, στην Αλφειούσα Πύργου, στις (23-4-2018), διάφορα γεωργικά εργαλεία και μια αντλία ποτίσματος, συνολικής αξίας (1.000) ευρώ, τα οποία παρέδωσαν σε μάντρα ανακύκλωσης σιδήρου ημεδαπού.

***
  Εθιμοτυπική επίσκεψη της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας


Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά, κ. Βασίλειος ΠΑΝΤΖΙΟΣ, συνοδευόμενος από μελή και το νομικό Σύμβουλο της Συνομοσπονδίας κ. Ηλία ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ, επισκέφθηκαν σήμερα (27-4-2018) το πρωί, την Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας, όπου συναντήθηκαν με τον Διευθυντή της, Ταξίαρχο Νικόλαο ΚΟΤΡΩΝΙΑ.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας  συζήτησαν σε άριστο και εποικοδομητικό κλίμα, με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας και τον Α΄ βοηθό του Αστυνομικό Διευθυντή Βασίλειο ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟ, θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και ειδικότερα ζητήματα που αφορούν τους Ρομά.

***
Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Ακαρνανίας


Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, την ερχόμενη εβδομάδα (30-04-2018 έως 06-05-2018), θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :

•    Την Δευτέρα 30-04-2018 και κατά τις ώρες 15.00 - 21.00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Βλασίου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ποταμούλα – Αμπέλια – Άγιος Βλάσιος – Χούνη.
•    Την Τετάρτη 02-05-2018 και κατά τις ώρες 15:00 έως 22:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Εμπεσού, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Αυλάκι – Βρουβιανά – Περδικάκι – Μαλεσιάδα - Χαλκιόπουλο. 
•    Την Πέμπτη 03-05-2018 και κατά τις ώρες 08:00 έως 15:00  στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Κατούνας, ακολουθώντας το δρομολόγιο,  Αρχοντοχώρι – Αετός – Κομποτή – Τρυφός -  Κονοπίνα – Παπαδάτος – Φυτείες.
•    Την Παρασκευή 04-05-2018 και κατά τις ώρες 15:00 έως 22:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ακτίου  - Βόνιτσας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Παναγούλα – Βάρνακα - Κανδύλας – Μύτικα – Πάλαιρος – Παλιάμπελα  - Δρυμός.
•    Το Σάββατο 05-05-2018 και κατά τις ώρες 08:00 έως 14:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ανοιξιάτικο – Πτελιά – Λουτρό – Αμπελάκι – Αριάδα – Βαρετάδα – Κεχρινιάς.