«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Η ΕΝΩΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΣΥΝ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΣΜΑΤΖΟΓΛΟΥ

Το ταξικό κίνημα και η εργατική τάξη της περιοχής  έχασε ένα  μαχητή που  πάλευε καθημερινά  για τα ιδανικά της τάξης  του . Θρηνεί για  το χαμό  του συναδέλφου- συναγωνιστή  Γιώργου Πεσματζόγλου  που έφυγε  πρόωρα από τη ζωή  την Κυριακή 1 Απρίλη  μετά από ολιγόμηνη μάχη  με την επάρατο νόσο αντιμετωπίζοντας την περιπέτειά του με παλικαριά και αισιοδοξία .
Μέχρι την τελευταία στιγμή συμμετείχε  και με τη συμβολή του στις αποφάσεις  του ταξικού κινήματος  και στην υλοποίησή τους.
Ήταν μέλος  του Δ.Σ.  της Ένωσης Οικοδόμων & Εργαζομένων στα Συναφή Επαγ/τα Ν. Αιτωλ/νίας  και εκλεγμένος αντιπρόσωπος  με την Πανοικοδομική ενότητα ( ΠΑΜΕ)  στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου.
Ο συναγωνιστής Γιώργος  τελειώνοντας το Γυμνάσιο  μπήκε  στον αγώνα  για το μεροκάματο ,  στην αρχή σαν καπνεργάτης και...
μετέπειτα  και σε άλλους κλάδους,  σαν Ιδιωτικός Υπάλληλος  και τα τελευταία χρόνια  στον κλάδο των κατασκευών.
Όλα τα χρόνια  της ζωής του πρόσφερε με όλες του τις δυνάμεις  στον αγώνα  για τα ιδανικά της τάξης μας. Προσπαθούσε  κάθε φορά να  ανταποκρίνεται στα καθήκοντα που του έβαζε το κίνημα  από κάθε μετερίζι, στην αρχή σαν μέλος  του Δ.Σ. των καπνεργατών , στην πορεία σαν μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου  και τα τελευταία χρόνια  είχε πλούσια συνεισφορά στον κλάδο των κατασκευών.
Το Δ.Σ. του σωματείου και το ταξικό κίνημα της περιοχής  εκφράζουν τη θλίψη τους για την απώλεια του συναγωνιστή  και  υποσχόμαστε  να συνεχίσουμε  ασταμάτητα τον αγώνα  για την κατάργηση  της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο  και να γίνουν πράξη οι στόχοι της εργατικής τάξης.
Εκφράζουμε τα βαθιά συλλυπητήρια στην οικογένειά του .
Η  κηδεία του  θα γίνει αύριο Τρίτη 3 Απρίλη   στις 2:00 μ.μ. στο πρώην Δημαρχείο του  Αγίου Κων/νού και θα είναι πολιτική . Η σορός  θα  βρίσκεται στην αίθουσα  από τις 12 το μεσημέρι.
ΤΟ Δ.Σ.