«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη 45χρονη στο Αγρίνιο για κατοχή κροτίδων

Κατασχέθηκαν (200) κροτίδες που εντοπίστηκαν στο υπόγειο της οικίας της

Συνελήφθη, σήμερα (4-4-2018) το πρωί, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, μια 45χρονη, ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου για τα βεγγαλικά, πυροτεχνήματα και παιδικά αθύρματα.

Ειδικότερα...
οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, σε έρευνα, που πραγματοποίησαν στην οικία της δράστιδας, παρουσία δικαστικού λειτουργού,  βρήκαν στο υπόγειο της και κατέσχεσαν τέσσερα κουτιά, που περιείχαν (200) κροτίδες.

Η  συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.

Ως Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, θέλουμε να υπενθυμίσουμε στους πολίτες ότι η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων, καθώς και των συσκευών εκτόξευσης τους από οποιονδήποτε απαγορεύεται.

Επίσης πρέπει να γίνει συνείδηση, σε όλους τους ενηλίκους και κυρίως στους γονείς, ότι δεν πρέπει να αγοράζουμε κροτίδες, όχι μόνο γιατί η αγορά τους είναι παράνομη, αλλά κυρίως γιατί η χρήση τους εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους.

Οι γονείς πρέπει επίσης να αποτρέπουν τα παιδιά από την χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή κροτίδων και βεγγαλικών και πρέπει να τα ενημερώνουν διαρκώς για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακόμα και ακρωτηριασμού που μπορεί να προκληθεί από τη χρήση τους.

Επίσης, οι γονείς δεν πρέπει να επιτρέπουν στα παιδιά να προσεγγίζουν χώρους, όπου άλλα άτομα προβαίνουν σε παράνομη καύση των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα.

Ένας επιπλέον λόγος για τον όποιο οι ενήλικοι, δεν πρέπει να χρησιμοποιούν κροτίδες και βεγγαλικά είναι ότι, υπάρχει κίνδυνος να αποτελέσουν κακό πρότυπο  μίμησης για τα παιδιά τους.

Ολοκληρώνοντας, πρέπει να μας γίνει βίωμα ότι οι κροτίδες, τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους δύναται να προκαλέσει σοβαρούς κινδύνους, τόσο για την σωματική μας ακεραιότητα, αλλά πολλές φορές δυστυχώς ακόμα και για την ίδια μας την ζωή».

Οι έλεγχοι για την κατοχή, μεταφορά, εμπορία και χρήση κροτίδων θα συνεχιστούν αμείωτα.

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ  

Σύλληψη ημεδαπού για πρόκληση σωματικών βλαβών, απείθεια, αντίσταση και εξύβριση   
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Πατρών, ένας 70χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση σωματικών βλαβών, απείθεια, αντίσταση και εξύβριση.

Ειδικότερα, ο δράστης χθες το απόγευμα, είχε σταθμεύσει παράνομα το αυτοκίνητο του σε θέση στάθμευσης Ατόμου με Ειδικές Ανάγκες και όταν διαπίστωσε ότι, από αστυνομικό του Τμήματος Τροχαίας Πατρών, βεβαιωνόταν η σχετική παράβαση, επιτέθηκε στον τελευταίο, τον οποίο εξύβρισε και τραυμάτισε στο πρόσωπο.

Ο δράστης συνελήφθη με τη συνδρομή αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ενώ κατά τη σύλληψη του προέβαλλε αντίσταση απωθώντας με τα άκρα του τους αστυνομικούς,.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ η προανάκριση διενεργήθηκε από το Β΄ Αστυνομικό Τμήμα Πατρών.


Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση   
Συνελήφθη, χθες τα ξημερώματα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 50χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε  καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης (14) μηνών για παράβαση υγειονομικών διατάξεων.


Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 43χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός έτους, για παράβαση υγειονομικών διατάξεων.

Σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών για παράνομη διαμονή στη Χώρα   
Συνελήφθησαν, χθες, στην Κάτω Αχαΐα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, τέσσερις αλλοδαποί άνδρες και συγκεκριμένα δύο υπήκοοι Αλβανίας και δύο υπήκοοι Μπανγκλαντές, οι οποίοι είχαν εισέρθει και διέμεναν παράνομα στη Χώρα.


Σύλληψη ημεδαπής για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, μια 45χρονη ημεδαπή, διότι όπως διαπιστώθηκε από συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ, είχε επανασυνδέσει παράνομα την οικία της στο δίκτυο ηλεκτρισμό με αποτέλεσμα να μην καταγράφεται η καταναλισκόμενη ηλεκτρική ενέργεια.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ   

Σύλληψη δύο ανήλικων ημεδαπών για κλοπή   
Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, δύο ανήλικες ημεδαπές ηλικίας 14 και 16 ετών, διότι ενεργώντας από κοινού αφαίρεσαν, μέσα από κατάστημα ενδυμάτων τρία γυναικεία παντελόνια.
Οι δράστιδες ακινητοποιήθηκαν από υπάλληλο του καταστήματος, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα ψαλίδι το οποίο χρησιμοποιούσαν για να αφαιρούν τα αντικλεπτικά από τα ρούχα.
Σε βάρος των γονέων των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για την παραμέληση της εποπτείας τους.
Σύλληψη ημεδαπών για κατοχή ναρκωτικών   
Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, σε διαφορετικές περιπτώσεις, στη Νέα εθνική Οδό Πατρών – Πύργου, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, τρεις ημεδαποί ηλικίας 19,32 και 35 ετών, διότι σε αστυνομικούς έλεγχο που διενεργήθηκαν σε οχήματα που επέβαιναν και οδηγούσαν, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν (3,6) γραμμάρια κάνναβης και ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο με καπνό και κάνναβη.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών   
Συνελήφθη, χθες το βράδυ στο 65ο χιλιόμετρο της Ιονίας Οδού, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας 30χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν (5,8) γραμμάρια κάνναβης.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών
    Συνελήφθη, χθες το πρωί στη Ναύπακτο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας, ένας 36χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν δύο ναρκωτικά δισκία.
Σύλληψη ημεδαπής για καταδικαστική απόφαση   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου,  μια 28χρονη ημεδαπή, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που της διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος της εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θράκης, με την οποία της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης, έξι ετών για παράβαση του νόμου για τους αλλοδαπούς.


***
Εξιχνιάστηκαν δύο κλοπές σε οικίες στην Ηλεία

Δράστες είναι τρεις ημεδαποί,  που παραβίαζαν τις θύρες των οικιών με τραπουλόχαρτα

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, δύο κλοπές σε οικίες, που διαπράχθηκαν πριν από δυο εβδομάδες περίπου, στον Πύργο.

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών, σε βάρος τριών ημεδαπών και πιο συγκεκριμένα δύο γυναικών, ηλικίας 54 και 18 ετών και ενός 25χρονου, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, από την έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, προέκυψε ότι, οι δράστες, διέπραξαν στον Πύργο, τις εξής κλοπές,: 

•    Στις 21/03/2018, πρωινές ώρες, διέρρηξαν οικία ημεδαπών και αφαίρεσαν κοσμήματα και ενδύματα.
•    Στις 25/03/2018, διέρρηξαν οικία ημεδαπών και αφαίρεσαν κοσμήματα και άλλα αντικείμενα συνολικής αξίας (15.000) ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δραστών θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας, ενώ κατασχέθηκε το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν ως μέσο τέλεσης των εγκληματικών τους πράξεων.


04-04-2018: Ανακοίνωση Γ.Ε.Δ. Δυτικής Ελλάδας σχετικά με δημοσιοποίηση στοιχείων ταυτότητας και φωτογραφιών 67χρονου ημεδαπού, κατηγορούμενου για «εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας»
03-04-2018: Συνελήφθη 49χρονος για ένοπλη ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην Πάτρα