«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 18-4-2018 η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου.

Το σώμα της Γενικής Συνέλευσης ενέκρινε ομόφωνα τον Διοικητικό Απολογισμό και Προγραμματισμό όπως επίσης ομόφωνα ενέκρινε και τον Οικονομικό Απολογισμό και Προϋπολογισμό.
Επίσης σχεδόν ομόφωνα ενέκρινε την πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου για εφαρμογή θερινού πενθημέρου στην αγορά, κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο (1 αρνητική ψήφος).
Να σημειωθεί ότι ...
η πρόταση αυτή του Δ.Σ. ουσιαστικά ήταν και η αποτύπωση μεγάλης έρευνας με ερωτηματολόγιο που διενήργησε ο Σύλλογος στο σύνολο της αγοράς (μέλη και μη μέλη) και επί συνόλου 498 ερωτηθέντων επιχειρήσεων 383 ζήτησαν εφαρμογή πενθημέρου και 115 ζήτησαν κατάργησή του.
Το σώμα της Γ.Σ. υπερψήφισε την πρόταση αφού πριν έγινε αναλυτική ενημέρωση  για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της έρευνας κατά κλάδο εμπορίας, εμπορικής οδού, χρονικής περιόδου εφαρμογής του πενθημέρου, κλπ., με στατιστική ανάλυση.
Έγινε ακόμη ενημέρωση των μελών για τις συνέπειες που ήδη βιώνει ο κλάδος μας από την ψήφιση των προαπαιτούμενων της 4ης αξιολόγησης αλλά και αυτών που ακολουθούν και θα ψηφιστούν άμεσα.
Τέλος αναπτύχθηκε ουσιαστικός διάλογος μεταξύ των μελών για τα μικρά και μεγάλα ζητήματα που ταλανίζουν τον κλάδο μας, κατατέθηκαν σκέψεις και ιδέες που θα κάνουν την δράση και την παρέμβαση του Συλλόγου ακόμη πιο ουσιαστικές ενώ κοινή ήταν η άποψη που υιοθετήθηκε από το σώμα, ότι τελικάο Σύλλογός μας είναι η συλλογική μας έκφραση………..Είναι ο τρόπος που μέσα από την κοινή και μαζική μας δράση μπορεί να οργανώσει τον αγώνα μας για να διεκδικήσουμε, να απαιτήσουμε, να κερδίσουμε τελικά αυτά που μας ανήκουν.
Αυτόν τον αγώνα δεν θα τον δώσουμε μόνοι μας. Θα τον δώσουμε από κοινού με όλα εκείνα τα τμήματα της Ελληνικής κοινωνίας που έχουν τα ίδια ή αντίστοιχα προβλήματα και είναι αποφασισμένα να αγωνιστούν για να επιβάλλουν τις λύσεις τους……
Θα τον δώσουμε με τους συναδέλφους σε όλη τη χώρα , με τους βιοτέχνες και τους επαγγελματίες, τους αγρότες, τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, με τα παιδιά μας  και τη νέα γενιά…..
Θα είναι και πρέπει να είναι ένας αγώνας των πολλών ενάντια και απέναντι στους πολύ λίγους που θέλουν να καρπωθούν το μόχθο και τον κόπο μας, που θέλουν να μας αφανίσουν, να μας βγάλουν από την μέση, να μονοπωλήσουν την αγορά και την κοινωνία.
Δεν θα είναι εύκολο, θα είναι πολύ δύσκολο.
Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΣΑ