«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Ε.Κ. Αγρινίου - Εκδηλώσεις Πρωτομαγιάς 2018


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΤΜΗΜΑ  Γ.Σ.Ε.Ε
Ελ. Βενιζέλου 13 ΑΓΡΙΝΙΟ Τηλ. 26410 22 325 FAX: 26410 46515

Αγρίνιο   19 /  4/ 2018


Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α. καλεί  τους εργαζόμενους  , άνεργους, συνταξιούχους, τους νέους και τ’ άλλα λαϊκά στρώματα  της περιοχής  να συμβάλλουν για την  επιτυχία των εκδηλώσεων  προς τιμήν της 1ης του Μάη στους χώρους δουλειάς και των   κεντρικών εκδηλώσεων  που θα γίνουν :

Ø Δευτέρα  30 Απρίλη  ώρα 8:30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία στο Αγρίνιο , εκδήλωση αφιερωμένη στους καπνεργάτες  του Μάη του  ‘ 36 και στους αλύγιστους  της ταξικής πάλης και
Ø Τρίτη  1η  Μάη να δώσουν μαζικό μαχητικό  αγωνιστικό « παρών» απεργιακή συγκέντρωση ώρα 10 το πρωί στην κεντρική πλατεία . 
Με σύνθημα  μας  «Ενάντια στην εκμετάλλευση  και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο , μέχρι την τελική  νίκη των λαών» , οργανώνουμε τη δράση μας .  Στα πλαίσια αυτά  το Δ.Σ. του  Ε.ΚΑ. και τα σωματεία του  θα πραγματοποιήσουν  περιοδείες – ομιλίες  σε χώρους δουλειάς  :
Ø Παρασκευή  20 Απρίλη ώρα 12 το μεσημέρι στο εργοστάσιο  της KNAUF .
Ø Δευτέρα   23 Απρίλη  ώρα 11 π.μ. στην επιχείρηση ιματισμού  «ΚΑΜΜΕΝΟΣ»
Ø ΤΡΊΤΗ 24 Απρίλη  το πρωί  σε ΕΛΤΑ- ΟΤΕ – ΔΕΗ- ΔΕΥΑΑ.
Ø Την Πέμπτη 26 Απρίλη   ώρα 10 π.μ. στα ΚΑΠΗ της πόλης.
Ø Την Παρασκευή  27 Απρίλη ώρα 10 π.μ.  Τράπεζες και Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών
Ø Σάββατο 28 Απρίλη ώρα 9 π.μ. στη λαϊκή αγορά της πόλης.

ΤΟ Δ.Σ
***

Το Ε.Κ. Αγρινίου για απεργιακές κινητοποιήσεις ναυτεργατών

Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α χαιρετίζει και εκφράζει την αλληλεγγύη του  στον αγώνα των ναυτεργατών  που,  παρά τα εμπόδια , πήραν μέρος  στην απεργιακή κινητοποίηση την Τετάρτη 18 Απρίλη  και συνεχίζουν  κλιμακώνοντας  με νέα απεργία σήμερα Πέμπτη 19 Απρίλη.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ συνεχίζει  την ανελέητη επίθεση των προηγούμενων κυβερνήσεων   απέναντι στα εναπομείναντα  δικαιώματα των εργαζομένων συνολικά. Θέλουν να επικρατήσουν  συνθήκες εργασίας γαλέρας σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων  με στόχο την αύξηση των κερδών των εφοπλιστών, αδιαφορώντας  για την ασφάλεια  των επιβατών.
Καλούμε τους εργαζόμενους  να συσπειρωθούν στα ταξικά σωματεία,  να οργανώσουμε   την πάλη μας  ενάντια συνολικά  στις επιθέσεις κυβέρνησης-  κουαρτέτου- κεφαλαίου
ΤΟ Δ.Σ. 




***
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 13 ΑΓΡΙΝΙΟ

Αγρίνιο 18 /4/2018
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Καταγγέλλουμε τις μεθοδεύσεις  και πρακτικές της εταιρείας «ΤΟΞΟΤΗΣ Α.Ε.», συμφερόντων Καλογρίτσα,   που  αναλαμβάνει εργολαβίες του ΔΕΔΔΗΕ στην περιοχή της Αιτωλ/νίας  ΑΓΡΙΝΙΟ, για τη μη καταβολή δεδουλευμένων    προς τους εργαζόμενους  από τον Οκτώβριο  του 2017 , που  πλέον αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα .
Καλούμε  τους συναδέλφους που εργάζονται στην εταιρεία  και είναι μέλη του σωματείου μας  να μη φοβηθούν, να μην παραιτηθούν  από τις ζωές τους. Καμιά δυσκολία να μη  γονατίσει κανέναν.  Τώρα είναι η ώρα να πάρει ο κάθε συνάδελφος την υπόθεση για τη ζωή του στα χέρια του. Να παλέψει για να επιβάλει το δίκιο της τάξης μας, της εργατικής τάξης, με καλή οργάνωση στο χώρο δουλειάς , συσπείρωση στα σωματεία  και το ταξικό κίνημα. Για εφαρμογή  Σ.Σ.Ε. , μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, εργασιακά δικαιώματα.
Καλούμε  και εμείς από τη πλευρά μας  την Ομοσπονδία  του κλάδου να συγκαλέσει άμεσα  Δ.Σ και να αποφασίσει τις αγωνιστικές  πρωτοβουλίες  που επιβάλλονται  ώστε να φρενάρουμε  την επιθετικότητα  της εργοδοσίας  σε όλες της επιχειρήσεις της χώρας  .

ΤΟ Δ.Σ.