«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2016

Το Ε.Κ. Αγρινίου για την επίθεση των ΜΑΤ στους συνταξιούχους

Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α. καταγγέλλει στους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής την απαράδεκτη επίθεση των ΜΑΤ με γκλομπς και  χημικά στους συνταξιούχους που αγωνίζονται για τη ζωή τους  ενάντια στις μειώσεις των συντάξεών τους, απαιτώντας να πάρουν πίσω  τον ιδρώτα που τους κλέβουν όλα αυτά τα χρόνια για να μπορέσουν να ζήσουν με αξιοπρέπεια .
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ , άξια συνεχιστής των προηγούμενων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ- Ν.Δ. , με την ίδια τακτική , επιτίθεται στους απόμαχους της δουλειάς  όχι όμως και του αγώνα.
Όταν δε φτάνουν η κοροϊδία  και η εξαπάτηση, όταν δεν αρκεί η μετατροπή του άσπρου σε μαύρο, το βάφτισμα των περικοπών σε αύξηση, τότε χρησιμοποιούν τη βία....

Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α. καλεί τους εργαζόμενους , τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία της περιοχής  να συσπειρωθούν στα ταξικά σωματεία , να δυναμώσουν τους αγώνες τους στους χώρους δουλειάς, οργανώνοντας την πάλη τους  ενάντια στο σύνολο της αντεργατικής – αντιλαϊκής πολιτικής  που σχεδιάζουν από κοινού κυβέρνηση- κουαρτέτο – μονοπώλια  με τη στήριξη των κομμάτων του ευρωμονόδρομου.
Αν νομίζουν  ότι με τη βία θα μας φοβίσουν  είναι πολύ γελασμένοι.
Ισχυροποιώντας τη συμμαχία με τ’ άλλα λαϊκά στρώματα μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια.
ΤΟ Δ.Σ.

*** 
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ι.Κ.Α. ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το Σωματείο Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Αιτωλ/νίας καταγγέλλει την βάρβαρη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων και των ΜΑΤ ενάντια στους συνταξιούχους, που διαδήλωναν με πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου για να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους στον πρωθυπουργό, για όλες τις περικοπές που έχουν υποστεί σε όλα τους τα δικαιώματα.
Την ευθύνη για την βάρβαρη επίθεση την φέρνει ακέραια η κυβέρνηση και προσωπικά ο  Πρωθυπουργός.  
Οι Συνταξιούχοι δεν πρόκειται να σκύψουν το κεφάλι κάτω από οποιαδήποτε συνθήκες δεν θα νομιμοποιήσουν ποτέ στη συνείδηση τους ότι τους έχει περικοπεί.
Συνεχίζουμε τον αγώνα με σημαία τα αιτήματα μας, με συλλαλητήριο Αιτωλ/νίας και Ηπείρου την Πέμπτη 06/10/2016  ώρα 10:30 το πρωί στην Άρτα , στο Εργατικό Κέντρο.
Συμμετέχουμε στους αγώνες του εργατικού κινήματος μαζί με τα παιδιά μας για τα νέα αντεργατικά μέτρα που τους ετοιμάζουν, κατάργηση Συλλογικών Συμβάσεων, απολύσεις, ελαστικά ωράρια κ.α.
Καλούμε τους συνταξιούχους να γραφτούν στα Σωματεία τους και να καταγγείλουν την βάρβαρη επίθεση της κυβέρνησης σε βάρος των συνταξιούχων, μαζικοποιώντας πιο αποφασιστικά το  συλλαλητήριο  που οργανώνουν στην Άρτα τα συνταξιουχικά σωματεία της περιοχής .  

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ