«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα    
Από το Τμήμα Τροχαίας Πατρών, σχηματίστηκε δικογραφία για τροχαίο ατύχημα με θανάσιμο τραυματισμό, το οποίο έλαβε χώρα χθες (5-10-2016) το απόγευμα, στην Πάτρα, κατά το οποίο ένας 39χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, οδηγώντας δίκυκλη μοτοσικλέτα προσέκρουσε σε τράκτορα που βρισκόταν σε προσωρινή στάση και τον οδηγούσε 54χρονος ημεδαπός με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του δικυκλιστή. 

Σύλληψη ενός  ημεδαπού για κλοπή   
Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από...
αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, 47χρονος ημεδαπός, διότι αφαίρεσε δίκυκλο μοτοποδήλατο, ιδιοκτησίας 46χρονης ημεδαπής.

Σύλληψη ενός   ημεδαπού για καταδικαστικές αποφάσεις    
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στο Αίγιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, 36χρονος ημεδαπός, διότι σε  αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν δυο καταδικαστικές αποφάσεις του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αιγίου, σύμφωνα με τις οποίες του  επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης εννέα (9) μηνών, για κλοπή και  απόπειρα κλοπής.

Σύλληψη ενός αλλοδαπού                     για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών   
Συνελήφθη, χθες  νωρίς το πρωί στο Αίγιο,  από αστυνομικούς του  Τμήματος Ασφάλειας Αιγίου, 32χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε διαπιστώθηκε να έχει εισέλθει και να παραμένει παράνομα στην Χώρα.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστου δράστη για παράβαση του  Νόμου  «Περί προστασίας ζώων»
   
Σχηματίστηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Αστυνομικού  Τμήματος Χαλανδρίτσας, σε βάρος άγνωστου δράστη, ο οποίος αναζητείται για να συλληφθεί, διότι χθες το πρωί   στον Ερύμανθο,  δηλητηρίασε επτά (7) σκυλιά ιδιοκτησίας 47χρονου ημεδαπού. 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Σύλληψη ενός  ημεδαπού για απειλή,  εξύβριση και φθορά ξένης ιδιοκτησίας     
Συνελήφθη, χθες το βράδυ στο Αρκούδι, από αστυνομικούς του της μεικτής περιπολίας στον τομέα του Αστυνομικού Τμήματος Βαρθολομιού, 62χρονος ημεδαπός, διότι ενεργώντας από κοινού με άγνωστο δράστη, απείλησε και εξύβρισε 43χρονο ημεδαπό και επιπλέον προκάλεσε φθορές σε κατάστημα συγγενικού προσώπου του τελευταίου.

Σύλληψη ενός  αλλοδαπού για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών   
Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην  Νέα Εθνική Οδό Πατρών  Πύργου, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, 36χρονος  αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, διότι σε  αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε,  διαπιστώθηκε να έχει εισέλθει και να παραμένει παράνομα στην Χώρα.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Σύλληψη ενός  αλλοδαπού για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών   
Συνελήφθη, χθες το βράδυ στο Αιτωλικό, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας, 30χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας,  διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε διαπιστώθηκε να έχει εισέλθει και να παραμένει παράνομα στην Χώρα.

Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό τριών ανηλίκων   
Από το Τμήμα Τροχαίας Μεσολογγίου, σχηματίστηκε δικογραφία για τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό, το οποίο έλαβε χώρα χθες (5-10-2016) το βράδυ, στο 30,500 χιλιόμετρο της Νέας εθνικής Οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων, κατά το οποίο δύο ημεδαποί άνδρες ηλικίας 54 και 38 ετών, οδηγώντας, δύο επιβατηγά αυτοκίνητα και κινούμενοι σε αντίθετες κατευθύνσεις συγκρούστηκαν με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό τριών παιδιών που επέβαιναν στο όχημα του 38χρονου. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν με σταθμό του Ε.Κ.Α.Β. στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου  για τις πρώτες βοήθειες.

Σύλληψη  μίας ημεδαπής για ένταλμα βιαίας προσαγωγής  για υπόθεση διακεκριμένης κλοπής
    Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου μια 15χρονη ημεδαπή, διότι σε βάρος της εκκρεμούσε ένταλμα βίαιης προσαγωγής του Ανακριτή Μεσολογγίου για υπόθεσης διακεκριμένης κλοπής.

***
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά τη διεξαγωγή του αγώνα δρόμου «ΛΑΪΚΟΥ ΑΓΩΝΑ RUN GREECE» στην Πάτρα
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας ενημερώνει τους πολίτες ότι στο πλαίσιο διεξαγωγής του ΛΑΪΚΟΥ ΑΓΩΝΑ RUN GREECE, στην Πάτρα, θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις :
1. Πλήρη διακοπή της κυκλοφορίας οχημάτων, την Κυριακή (09-10-2016) από ώρες 09:00-13:30 στις κάτωθι οδούς :
α) Κορίνθου από Παπαφλέσσα έως Καρόλου (28ης Οκτωβρίου),
β) Κωνσταντινουπόλεως από Αγ. Σοφίας έως Καρόλου (28ης Οκτωβρίου),
γ) Μαιζώνος από Καρόλου έως Παπαφλέσσα,
δ) Παπαφλέσσα από Κανακάρη έως Μαιζώνος (καθοδικό ρεύμα κυκλοφορίας).
2. Μερική διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων την Κυριακή (09-10-2016) από ώρες 09:30-13:30 στα κατωτέρω τμήματα των οδών:
α) Κορίνθου από Καρόλου (28ης Οκτωβρίου) έως Αγ. Σοφίας,
β) Αγ. Σοφίας από Κορίνθου έως Κωνσταντινουπόλεως,
Στα ανωτέρω οδικά τμήματα η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται κανονικά από την δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας, ενώ στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας θα κινούνται οι αθλητές, ο δε διαχωρισμός των λωρίδων θα γίνει με εύκαμπτους οριοδείκτες (κορίνες).
3. Απαγόρευση στάθμευσης όλων των οχημάτων Κυριακή (09-10-2016) από ώρες 07:00-13:30 στα κατωτέρω τμήματα των οδών:
α) Κορίνθου από Καρόλου (28ης Οκτωβρίου) έως Αγ. Σοφίας,
β) Αγ. Σοφίας από Κορίνθου έως Κωνσταντινουπόλεως,
γ) Μαιζώνος από Αγ. Νικολάου έως Ερμού,
δ) Κορίνθου από πλατεία Γεωργίου έως Ερμού,
ε) Κορίνθου από ΙΙΙ Ναυάρχων έως Σαχτούρη,
Παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων και να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

***


Συνελήφθη και ο δεύτερος δράστης της ανθρωποκτονίας 33χρονου Αφγανού που έλαβε χώρα στην Πάτρα τον περασμένο μήναΠρόκειται για 29χρονο ομοεθνή του ο οποίος είχε ταυτοποιηθεί και αναζητούνταν με ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή ΠατρώνΣυνελήφθη, προχθές (4-10-2016), το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών και ο δεύτερος δράστης της ανθρωποκτονίας του 33χρονου Αφγανού, που είχε λάβει χώρα στις (19-9-2016) στην Πάτρα.Πρόκειται για 29χρονο ομοεθνή του, σε βάρος του οποίου, εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πατρών, για ανθρωποκτονία από πρόθεση και από κοινού. Υπενθυμίζεται ότι, ο δράστης την (19-09-2016) τα ξημερώματα, στην Πάτρα, συμμετείχε μαζί με δύο ακόμα αλλοδαπούς σε ανθρωποκτονία 33χρονου ομοεθνή του. ( ΣΧΕΤ. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 20-09-2016: Εξιχνιάστηκε άμεσα ανθρωποκτονία 33χρονου Αφγανού στην Πάτρα)