«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Γι’ αυτό το κείμενο διατάχθηκε ΕΔΕ σε βάρος του Αγρινιώτη καθηγητή;

«Αταξία» Εκπαιδευτικών Σχολών ΟΑΕΔ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 2η
«GRECO MASKARA
Δεν πρόφθασε να στεγνώσει το μελάνι από την πρώτη μας ανακοίνωση  και οι εξελίξεις τόσο στο χώρο του ο ΟΑΕΔ όσο και στην πολιτική ζωή της χώρας μας, μας υποχρεώνουν να επανέλθουμε και να σχολιάσουμε τα γεγονότα αυτά αφού μας καθορίζουν την εργασιακή και πολιτική καθημερινότητά μας.
Στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο ΟΑΕΔ διοργάνωσε, την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014, στο Ζάππειο Μέγαρο ημερίδα με θέμα «Ο θεσμός της Μαθητείας ως μέσο επίτευξης του ευρωπαϊκού στόχου της Εγγύησης για τη Νεολαία: Ο ρόλος και το πλαίσιο συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων».
Στην ημερίδα απηύθυνε χαιρετισμό ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.
Μεταξύ των άλλων «ωραίων» που είπε ο κ. υπουργός παιδείας είναι και το εξής σημείο:
«Γι’ αυτό αποτελεί στρατηγική επιλογή της Κυβέρνησής μας η σύνδεση του εκπαιδευτικού συστήματος με την αγορά εργασίας.  Γιατί δεν αρκεί να βγούμε μόνο από την κρίση, αλλά πρέπει να φροντίσουμε οι επόμενες γενιές να μην μπουν σε ανάλογες περιπέτειες...

…………….Γι’ αυτό, με το ριζικά  αναμορφωμένο Επαγγελματικό Λύκειο, με τις μεταγυμνασιακές Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης, με τα μεταλυκειακά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης, δημιουργούμε νέους προσανατολισμούς για τη Νέα Γενιά.
Κεντρική θέση στις κυβερνητικές πολιτικές της περιόδου 2014-2020 κατέχει, φυσικά,  το υπό διαμόρφωση Εθνικό Σχέδιο για τη Μαθητεία 2014-2020, εδραιώνοντας μια δομική, μία δημιουργική σύζευξη της μαθησιακής διαδικασίας και της αγοράς εργασίας......»
Τώρα πως θα δημιουργηθούν νέοι προσανατολισμοί, που λέει οκ. υπουργός στη νέα Γενιά σε αυτή την καταχνιά που έφερε η πολιτική των μνημονιακών κυβερνήσεων εμείς δεν το καταλαβαίνουμε! Ούτε βλέπουμε κανέναν αναμορφωμένο ΕΠΑ.Λ αλλά το να εξυμνείς την άτυπη εκμετάλλευση-κατάρτιση των νέων με τις ΣΕΚ πάει πολύ η κοροϊδία!!!
Όταν ομιλούν για μαθητεία και αγορά εργασίας ή δεν γνωρίζουν τα πραγματικά δεδομένα ή επέλεξαν συνειδητά να καταργήσουν την επαγγελματική εκπαίδευση ως θεσμό για την απόκτηση ειδικότητας σε δημόσια δωρεάν σχολεία.  
Δηλαδή εμείς κύριοι της συγκυβέρνησης τόσο χρόνια στον ΟΑΕΔ αυτό δεν κάνουμε γιατί μας καταργείται τώρα; Είμαστε έξω από το master plain του κ. Rάιχενμπαχ; Δεν θέλουν Τεχνική Επαγγελματική εκπαίδευση για όλους οι άνθρωποι!  Καλά αυτοί οι δικοί μας, εννοούμε της ΟΕΛ τι κάνουν, τρέχουν από κοντά από την μνημονιακή κυβέρνηση για κανένα «ψίχουλο», παρακαλώντας μήπως και βάλουν τη μαθητεία και στην β΄ τάξη ΣΕΚ; Αυτό είναι το πρόβλημα; Πού είναι τα οράματα και τα προτάγματα καθώς και οι υποσχέσεις περί τεχνολογικών λυκείων και άλλων τινών στον Οργανισμό; Η χθεσινή πλειοψηφούσα ΠΑΣΚ που βρίσκεται; Δεν τους ενδιαφέρουν όλα αυτά τα ζητήματα των συναδέλφων;
Γιατί δεν αντιδρούν τι τους συμβαίνει; Έχουν παραιτηθεί ή βρίσκονται σε πλήρη ταύτιση με την ΔΑΚΕ για το τελικό άδειασμα των εκπαιδευτικών του ΟΑΕΔ;
Πως πέσαμε τόσο χαμηλά συνάδελφοι της συγκυβέρνησης; Αυτές είναι οι προσδοκίες σας για την ΤΕΕ και τον καθηγητή; Δηλαδή να είμαστε ολημερίς και ολονυχτίς στο δρόμο γι’ ένα κομμάτι ψωμί; Ή μήπως είναι τίποτε άλλο τα δήθεν πειρ(μ)ατικά ΣΕΚ που φτιάχνουν οι γερμαναράδες στη χώρα μας με τους εγχώριους - πρόθυμους - «αξιωματούχους» 
Μάλλον… για την «ηγεσία» της  ΔΑΚΕ το μόνο πρόβλημα είναι πως θα καταλάβουν ξανά (γιατί δικά τους ήταν πάντα) τα χειμερινά ανάκτορα-να ελέγξουν - την πυραμίδα της εκπαίδευσης στον ΟΑΕΔ και ας μην υπάρχει εκπαίδευση, αρκεί οι άνθρωποι να είναι διευθυντές!
‘Οταν κάποιοι φωνάζαμε ότι η διεύθυνση μαθητείας έφυγε από τον ΟΑΕΔ προς το υπουργείο παιδείας δεν μας άκουγε κανείς…. τώρα τουλάχιστο ορισμένοι πρέπει να σιωπούν, αφού κουμάντο στον ΟΑΕΔ κάνει η τρόικα δια του παιδείας…
Αλήθεια πως σχολιάζουν οι συνάδελφοι τον πρόσφατο διορισμό του Προέδρου της ΟΕΛ σε θέση αν. Δ/ντή στην ΕΠΑΣ Νέου Ηρακλείου; Το σχολείο αυτό δεν έχει δύο υποδιευθυντές θητείας, που τρέχουν από το πρωί έως το βράδυ για την καλλίτερη λειτουργία του; Γιατί δεν αξιοποιήθηκαν οι υποδιευθυντές και χρειάστηκε αυτή αυστηρά κομματική αποστολή;  Για αυτή την αξιοκρατία νοιάζονται; Δηλαδή «ότι φάμε ότι πιούμε και ότι αρπάξει ο κ…..….ς  μας»; Δεν πειράζει η Κυριακή των απόκρεω ήρθε, άλλωστε μαθημένοι είμαστε στον ΟΑΕΔ από «Μασκαράδες» δεν περιμένουμε τίποτε καλλίτερο.
Αλήθεια αυτοί οι κυβερνητικοί συνάδελφοι γιατί δεν λένε στον κομματικό τους «φίλο» διοικητή του ΟΑΕΔ, να μας μετατρέψει σε μια ΜΚΟ μήπως και λύσουμε τουλάχιστο το οικονομικό μας πρόβλημα γιατί το εργασιακό το βλέπουμε μαύρο….
Για τους συναδέλφους που είναι στη διαθεσιμότητα, που τον Μάρτη θα απολυθούν δεν νομίζει η ΟΕΛ ότι κάτι πρέπει να κάνει; Θα τους αφήσουμε να τους κατασπαράξουν οι τροϊκανοί λύκοι με τους ντόπιους καλοθελητές έως ότου και όποτε αποφασίσει η δικαιοσύνη; Για όλους τους υπαλλήλους του δημοσίου έρχεται η νέα κινητικότητα μέσω της αξιολόγησης του Κυριάκου. Μέχρι της 31 Μαρτίου πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και θα εξελιχθεί, όπως φαίνεται σε κερκόπορτα κατάργησης δομών! Λέτε να είμαστε μέσα;
Ορισμένοι νομίζουν… ότι θα την σκαπουλάρουμε με τα «πειραματικά» ΣΕΚ-κάτεργα των ΖΟΕ, που στήνονται από τη Γερμανική ελιτ της ΕΕ στον ΟΑΕΔ για την εκμετάλλευση της απλήρωτης μαθητείας, εθελοτυφλούν αφού βλέπουν μόνο το τυρί αλλά όχι και τη φάκα.
Φαίνεται κάθε αποκριά έχει και τους μασκαράδες που της αξίζουν…

Συνάδελφοι προσοχή στη…φάκα!
                                                                     Αθήνα, Φεβρουάριος - Μάρτιος 2014
Συνάδελφοι-σσες
Καλή Σαρακοστή