«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Εξιχνιάστηκε ληστεία που είχε συμβεί τον Ιανουάριο σε βάρος 48χρονης στον Αστακό
Δράστες είναι τρεις αλλοδαποί οι δύο από τους οποίους είναι προφυλακισμένοι και για άλλα αδικήματα από τα τέλη Μαρτίου
Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Αστακού, ληστεία που είχε συμβεί πριν τέσσερις μήνες περίπου, στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, σε βάρος 48χρονης ημεδαπής.
Δράστες είναι τρεις αλλοδαποί άνδρες υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 25, 20 και 19 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία.
Ειδικότερα...
την 14-1-2014 το μεσημέρι, οι τρεις δράστες, ενεργώντας από κοινού, μετέβησαν στην οικία 48χρονης, στον Αστακό. Όταν εκείνη άνοιξε την πόρτα, με την απειλή μαχαιριού και κατσαβιδιού που κρατούσαν την ακινητοποίησαν, τη φίμωσαν και αφαίρεσαν κοσμήματα, ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 450 ευρώ, ενώ κατά τη διαφυγή τους την κλείδωσαν στο μπάνιο του σπιτιού.
Από την εμπεριστατωμένη έρευνα που ενήργησαν οι Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αστακού προέκυψε ότι, δράστες της ληστείας ήταν οι τρεις αλλοδαποί.
Σημειώνεται ότι, οι δύο δράστες ηλικίας 25 και 19 ετών βρίσκονται ήδη προφυλακισμένοι στο Κέντρο Κράτησης Πατρών, από τα τέλη Μαρτίου, για ληστείες και κλοπές που είχαν διαπράξει σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας, ενώ ο 20χρονος τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί, διαφεύγει τη σύλληψη και αναζητείται.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου. 

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί στην Πάτρα, για παράνομη οπλοκατοχή
Στο αμάξι τους βρέθηκαν και κατασχεθήκαν ένα μαχαίρι και ένα πτυσσόμενο μεταλλικό γκλοπ
Συνελήφθησαν χθες (30-5-2014) το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τάξης Αχαΐας, δύο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 30 και 25 ετών σε βάρος των όποιων σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη οπλοκατοχή.
Ειδικότερα σε έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί σε όχημα που επέβαιναν οι δύο ημεδαποί βρήκαν ένα μαχαίρι συνολικού μήκους 25 εκατοστών και ένα μεταλλικό πτυσσόμενο γκλοπ, τα οποία και κατέσχεσαν.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών. 

Συνελήφθη 55χρονος ημεδαπός στον Πύργο Ηλείας, για οφειλές προς το Δημόσιο
Εκκρεμούσαν σε βάρος του χρέη προς το δημόσιο πάνω από
790.000 ευρώ
Συνελήφθη, σήμερα (30-5-2014), το πρωί, στον Πύργο Ηλείας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας 55χρονος ημεδαπός, για μεγάλες οφειλές προς το Δημόσιο.
Το ύψος των οφειλών του 55χρονου, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 799.309,12 ευρώ.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πύργου.
Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 του Ν. 1882/90 όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».